$
נדל

בלעדי: האחיין של תשובה חוסך חשמל לדיירים

פרויקט שבונה חברת ת. יצחק משתתף בפרויקט ניסיוני של חברת החשמל, שמטרתו שליטה בביקושי החשמל במשקי הבית. תשובה: "בעתיד זה יהיה הסטנדרט בכל בניין בארץ"

גלית שפיר 07:3626.11.08

שכונה חדשה שבונה אחיינו של יצחק תשובה תשתתף בפרויקט ניסיוני של חברת החשמל, כך נודע ל"כלכליסט". הפיילוט אמור להתחיל בפרויקט בשכונת עיר ימים שבנתניה, שבונה חברת ת. יצחק בנייה ויזמות של הקבלן יצחק תשובה, בנו של אברהם תשובה. בפרויקט, הנמצא בשלבי בנייה אחרונים, בונה תשובה בניין אחד בן 19 קומות הכולל כ־60 יחידות דיור. בימים אלו הועברה הצעה להשתתפות התנדבותית בפיילוט לדיירים שרכשו דירה בפרויקט.

 

יצחק תשובה יצחק תשובה צילום: נמרוד גליקמן

מדובר בפיילוט חדש של חברת החשמל לשליטה בביקושי החשמל במשקי הבית. כיצד זה יתבצע בפועל? בעת עומס בחברת החשמל תנתק החברה חלק מהחשמל לצרכנים שיתחברו לפיילוט, והלקוח יבחר אילו מכשירי חשמל יפעלו ואילו לא. התוכנית תופעל באמצעות לוחות חשמל שיאפשרו ללקוח לקבוע את סדרי העדיפויות של המכשירים החשמליים. לחברת החשמל אפשרות לצמצם את זרם החשמל בשני שלישים או עד מאה שעות בשנה. בתמורה יקבלו דיירים שישתתפו בפרויקט הנחה של 15% בחשבון החשמל.

 

"לדעתי זהו פרויקט העתיד של חברת החשמל, ובשנים הבאות זה יהיה הסטנדרט בכל בניין בארץ", אמר יצחק תשובה. "בכל הפרויקטים העתידיים שלנו נשלב את לוח החשמל החכם כחלק מהפרויקט".

 

מאחורי פיתוח לוחות החשמל עומדת חברת C.E.S, העוסקת בנושא חשמל חכם. פיתוח המוצר נמשך שמונה שנים והושקעו בו כ־10 מיליון דולר, מהם 3 מיליון דולר באמצעות קרן אקווה אגרו, שבניהולם של ניר בלזר והלל מילוא. המוצר קיבל את אישור מכון התקנים ומותקן בהתקנות ניסיוניות בארצות הברית ובדרום אפריקה. "בדצמבר נתחיל להתקין את המוצר בכמה עשרות יחידות דיור בשיתוף הקבלן תשובה, ובמקביל אנו מחפשים עוד פרויקטים לפיילוט", אמר ירון שינמן, יו"ר C.E.S. מחברת החשמל נמסר: "בשלב זה הפצנו את ההצעה להתחבר לפרויקט ל־24 דיירים, ואנו מחכים לתשובתם. חברת החשמל ממשיכה לחפש ולאתר עוד קבלנים לצורך הרחבת הניסוי".

 

שיטת החיסכון החדשה מצטרפת לשיטה נוספת שכבר פועלת בשוק. ביולי האחרון נכנסו לתוקף תקנות חדשות של רשות החשמל, המאפשרות מכירת חשמל של יצרן פרטי לחברת חשמל בתעריף של 2.01 שקלים לקוט"ש - פי ארבעה מתעריף הצריכה, העומד על חצי שקל. מתקן ביתי ממוצע מייצר 1,600–1,800 קוט"ש, כך שההכנסה השנתית לכל בית אב עתידה להסתכם ב־3,200–3,600 שקל לשנה.

 

כיום פועלות בשוק הישראלי 24 חברות להתקנת מערכת פוטו־וולטאית, בהן סולאריה, שבבעלות שיכון ובינוי, Sunday, סולארפאוור ועוד. מכירת חשמל על ידי יצרנים פרטיים של אנרגיה מתחדשת היא חלק מתוכנית של משרד התשתיות להשיג את היעד שקבעה הממשלה, להפיק 10% עד שנת 2020 מהחשמל מאנרגיה מתחדשת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x