$
נדל

משפחת דנקנר קיבלה קרקעות מינהל בניגוד לדעת היועץ המשפטי של קק"ל

מעתירה שהגישו חקלאים, הטוענים לאפליית המינהל בהקצאת קרקעות לטובת גופים עסקיים עולה, כי העסקה שנחתמה בין מינהל מקרקעי ישראל למשפ' דנקנר ב-2003, בה הוקצו לה שטחים נרחבים בעתלית ובאילת, בוצעה בניגוד גמור להמלצת היועץ המשפטי

דותן לוי 20:0730.06.08

חברי מועצת מנהל מקרקעי ישראל, ביניהם רה"מ אהוד אולמרט, הקצו למשפחת דנקנר קרקעות, אשר שיקפו הטבות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים - זאת בניגוד גמור לחוות דעתו של היועץ המשפטי של קק"ל.

 

עסקת הקרקעות של "תעשיות מלח" שבשליטת משפ' דנקנר, היא אחת העסקאות הגדולות של הקצאות

קרקעות מדינה לגוף פרטי. בשנת 2003 נודע, כי החברה קיבלה אישור ממנהל מקרקעי ישראל לבניית אלפי יחידות דיור בשטחים, שנחכרו מן המדינה בחוזי חכירה שונים בין שנות החמישים לשנות השבעים, במקור - לצורך הקמת בריכות לאידוי מלח.

 

הסדר העקרונות שנחתם כמה שנים קודם לכן עם "תעשיות מלח" קבע, כי תמורת פינוי שטח בריכות האידוי תקבל החברה שטח חלופי, 50% מזכויות הבנייה בשטח בעתלית (בהיקף של 1,300 דונם) ו-30% מזכויות הבנייה בשטח באילת (905 דונם).

 

כעת נודע, כי היועץ המשפטי של קק"ל, מאיר אלפיה, מסר לחברי מועצת מקרקעי ישראל לפני ההצבעה על העסקה, בשנת 2003, את חוות דעתו, לפיה החוכר - חברת תעשיות מלח שבשליטת משפחת דנקנר, קיבלה הטבה בלתי סבירה. עוד עולה מחוות הדעת, כי אלפיה ציין, שלמינהל אין כל צורך בביצוע העסקה, שכן אין לה כל צידוק כלכלי או תכנוני ולכן אין לאשרה.

 

ב-5 השנים שעברו מאז העסקה, סירבו במינהל ובקק"ל לחשוף את חוות הדעת, והיא נחשפה כעת רק לאחר שעורכי הדין מוטי פירר ורועי חרש ממשרד הרטבי, בורנשטיין, בסון ושות', המייצג חקלאים רבים בתביעות מול המינהל, עתרו לבית המשפט כדי לחשוף את חוות הדעת ולבדוק האם קיימת אפליה של גופים עסקיים, לעומת חקלאים.

 

מבקר המדינה התייחס להסכם בדו"ח של שנת 2000, כשעיקר הביקורת התייחסה להערכות שונות ביחס לשווי הקרקע לאחר שישונה ייעודה. המבקר אמד את שווי הקרקע בשנת 2,000 בכ-90 מיליון דולר, ואילו ההסכם הצביע על הערכת שווי של 24 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x