$
משפט

לשכת עוה"ד עושה שריר: לא קיבלה אף השגה על תוצאות הבחינה האחרונה

לפיכך, שיעור העוברים הנמוך בבחינות לשכת עורכי הדין האחרונות, כ-54%, מתוך 2,819 מתמחים ומתמחות שנבחנו - נותר על כנו. הלשכה: "ראוי כי המתמחים שנכשלו בבחינה יתמקדו בלימוד החומר לבחינה החוזרת במקום לפנות לתקשורת"

משה גורלי 17:3530.05.16

לשכת עוה"ד לא קיבלה אף השגה על תוצאות הבחינה האחרונה של המתמחים במשפטים.

 

"הוועדה החליטה שלא לקבל אף השגה", הודיעה היום "הוועדה הבוחנת בכתב" של הלשכה. המשמעות היא ששיעור העוברים הנמוך בבחינות לשכת עורכי הדין מחודש מאי השנה, כ-54%, מתוך 2,819 מתמחים ומתמחות שנבחנו - נותר על כנו.

 

מצב כזה אינו נדיר. היו כבר בחינות שלא התקבלה אף השגה לגביהן, אלא שהפעם הצירוף של בחינה קשה, אחוז מעבר נמוך במיוחד, ודחיית כל ההשגות מבשר שילוב שמלמד על הקשחה משמעותית והערמת מכשול משמעותי בדרך לכניסת לשורות המקצוע. 

טקס הסמכה של עורכי דין חדשים (ארכיון) טקס הסמכה של עורכי דין חדשים (ארכיון) צילום:אלכס קולומויסקי

 

בבחינה של אוקטובר 2015 שנחשבה קשה, התקבלו חמש השגות שהגביהו את אחוז המעבר לכ-60%. בנובמבר 2011 התקבלו ארבע השגות שהעלו את ציון המעבר ל-56%. במאי האחרון נרשם אחוז מעבר נמוך יותר, 54% ואפס השגות בצדו.

 

ייתכן שהתוצאה נזקפת לשינוי שיטת הבחינה, להדגשת הדין המהותי וייתכן שהתוצאה נזקפת גם למגמה לבלום את הגידול המתגבר במספר עורכי הדין בישראל בה מספר עורכי הדין לנפש הוא הגבוה בעולם. השכר יורד, מקומות העבודה מצטמצמים, התחרות קשה, הרמה המקצועית בנסיגה ועדיין הסטודנטים נוהרים.

 

במסגרת מאמצי הבלימה ננקטים מספר צעדים משולבים בהובלת ראש הלשכה עו"ד אפי נווה. כך למשל, האריכה שרת המשפטים איילת שקד את ההתמחות לשנתיים. הקשחת הבחינה ואחוז המעבר הנמוך הוא צעד נוסף שנועד לייאש מצטרפים חדשים.

 

מדוברות לשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "ועדת בחינות ההסמכה הינה ועדה חיצונית בלתי תלויה ועצמאית לחלוטין בראשות נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה יוסף אלרון. לצידו מכהנים שני שופטים מחוזיים ועורכי דין מהמגזר הציבורי והפרטי. ללשכת עורכי הדין אין כל מעורבות בהליך קבלת ההחלטות. ראוי לזכור, כי בעקבות הבחינה הקודמת הוגשה עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים שנדחתה פרט לקבלת השגה אחת. גם עתירה לבג"ץ נדחתה בפסק דין מפורט ומנומק. ראוי כי המתמחים שנכשלו בבחינה יתמקדו בלימוד החומר לבחינה החוזרת תחת עיסוק בהגשת ערעורים, עתירות ופנייה לתקשורת. ונשאלת השאלה האם העלייה באחוז הנכשלים לא נובעת דווקא מרמתם של מוסדות מסויימים, כפי העולה מפילוח תוצאות הבחינות האחרונות, ואולי הכתובת לטרוניות הינה דווקא לאותם מוסדות המקבלים סטודנטים ללא כל סינון מינימלי, כשסף הקבלה היחיד הינו היכולת הכלכלית לשלם שכ"ל של עשרות אלפי שקלים בשנה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x