$
משפט

הצפות ובעיות אקוסטיקה: החברה תשלם כ-150 אלף שקל לרוכשים

למרות נסיונות המחוקק להגן על רוכשי דירות הקבלן, רבים מהם עדיין נאלצים לנהל מרדף ארוך אחר הצדק והסעד הכספי במקרה של ליקויי בנייה. פסק דין שניתן באחרונה סיכם סאגה של יותר מארבע שנות ליקויים בפיצוי גבוה על עגמת נפש

עו"ד חגי אורגד 10:1019.05.16

רוכשים רבים שסובלים ממחדלי בנייה ומליקויים שונים, נאלצים להתמודד עם ניסיונות כושלים לתיקון הולם ועם הליכים משפטיים שאורכים שנים. בני הזוג אוליאל, למשל, המתינו למעלה מארבע שנים מרגע שהגישו את תביעתם נגד חברת הבנייה "האחים אוזן" לפיצוי על ליקויי בנייה בקוטג' שרכשו בנס ציונה.

 

לפי כתב התביעה, המחזה שנשקף לעיני בני הזוג עם כניסתם לדירה היה מאכזב במיוחד: ריצוף פגום, היעדר פתח יציאה לגג, ארונות עקומים, חלונות שלא נפתחים, אקוסטיקה נוראית, הבדלים משמעותיים בצבעי הקירות והריצוף ובעיות נזילה ורטיבות שהובילו לשתי הצפות בזו אחר זו. המומחה מטעמם העמיד את עלות הליקויים על כ-400 אלף שקל.

 

מאז נכנסו לדירה לא היו לבני הזוג חיים קלים: הפניות החוזרות והנשנות לחברה שלא ביצעה את התיקונים כמו שצריך ולטענתם נהגה כלפיהם בזלזול, הגשת התביעה והדיונים הארוכים. כל אלה ארכו זמן וגבו כסף ואנרגיה.

 

מעבר לכך, היה עליהם להתמודד עם טענות ההגנה של החברה, בהן הטענה כי יש לה זכות ראשונים לתקן את ליקויי הבנייה ולא לשלם להם פיצוי. טענה זו מתבססת על הוראת חוק המכר (דירות) הקובעת כי רוכשים שמגלים ליקויי בנייה צריכים קודם כל לתת לקבלן הזמנות נאותה לתקן אותם "תוך זמן סביר".

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: נמרוד גליקמן

 

אלא שבדרך כלל, וכפי שאירע במקרה של בני הזוג אוליאל, חברות הבנייה מותחות את גבולות "הזמן הסביר" או מבצעות תיקונים קוסמטיים בלבד, שאינם מובילים לפתרון יסודי וקבוע. לפי החוק, מרגע ההודעה לחברת הבנייה, על הרוכש להמתין כשנתיים עד שיוכל להגיש תביעת פיצוי או לתקן את הליקויים בעצמו (למעט במקרה של ליקויים דחופים).

 

האסתטיקה של הפרטיות

 

בני הזוג אוליאל זכו בסופו של דבר בתביעה. מומחה שמונה מטעם בית המשפט הגיש חוות דעת שלפיה תיקון הליקויים השונים בבית יעלה 81,050 שקל, והשופטת מיכל וולפסון לא קיבלה את טענות התובעים כי הערכתו אינה ריאלית ביחס למחירי השוק.

 

עם זאת, השופטת התייחסה למחדלי חברת הבנייה ופסקה לבני הזוג פיצוי של 50,000 שקל רק על רכיב עגמת הנפש.

 

"במקום לקבל בית שעבר פיקוח על הבניה כדי שהתיקונים יתבצעו לפני המסירה לקונים, התובעים מוצאים את עצמם בבית שעדיין צריך תיקונים שלא היו נדרשים אילו הפיקוח היה יעיל", כתבה השופטת מיכל וולפסון בפסק הדין. "זאת ועוד, הם (התובעים) מלינים כי בחדרים בהם הקיר משותף עם שכניהם הם שומעים את השכנים, ואין מדובר ברעש אלא בשיחות של בני הבית... אמנם אין מדובר ברעש ברמה שאסורה אך מדובר באסתטיקה של הפרטיות בבית מגורים".

 

בסופו של דבר נפסקו לתובעים למעלה מ-150,000 שקל פיצויים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 15,000 שקל.

 

• ב"כ התובעים: עו"ד אמיר דוק

• ב"כ הנתבעת: עו"ד שלמה אביטן

 

לפסק הדין

 

* עורך דין חגי אורגד עוסק בתחום המקרקעין

 

** הכותב לא ייצג בתיק

 

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

 

באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x