$
משפט

קריסת אייס: גאון, זביידה ומנורה יחזירו 39 מיליון שקל לנושים

כך עולה מהסדר פשרה שהוגש לביהמ"ש ע"י מפרקי אייס. בתמורה יסתיימו כלל ההליכים המשפטים נגד בעלי השליטה ונושאי המשרה לשעבר, בהם תביעת המפרקים על סך 200 מיליון שקל

תומר גנון 11:4603.03.16

בעלי השליטה לשעבר ברשת אייס שקרסה, משה גאון ושלמה זביידה, וחברת הביטוח מנורה, ישיבו לקופת החברה 38.7 מיליון שקל בתמורה לסיום כל ההליכים המשפטיים נגדם. כך עולה מהסדר פשרה שהוגש היום (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד.

 

 

בין ההליכים שיסתיימו על פי ההסדר שהגישו המפרקים, עו"ד אמיר פלמר ורו"ח בועז גזית, נמצאת תביעה של 200 מיליון שקל נגד בעלי השליטה, דירקטורים ונושאי משרה על אחריותם לכאורה לקריסה, ביניהם למשל איילת נחמיאס-ורבין – כיום חברת כנסת מטעם המחנה הציוני.

 

אייס, שפנתה בבקשה להקפאת הליכים בינואר 2012, עסקה בשלושה תחומי פעילות מרכזיים: תחום המוצרים לבית, תחום השירותים לרכב ותחום הזכיינות (בתוך סניפי ACE). חברת הבת הפעילה רשת סניפים וחנויות לשיווק ומוצרים, תחת מותג הזכיינות ACE, אשר מנה עד 51 סניפים הפרושים ברחבי הארץ.

 

במסגרת הבקשה להקפאת הליכים צוין, בין היתר, כי החברות נקלעו למצוקה תזרימית אשר נבעה מההרעה בשוק הקמעונאי בישראל, מהוצאות חד פעמיות שהחברות נאלצו לשאת בהן, מכך כי ספקים מרכזיים של החברות צמצמו משמעותית אספקות מוצרים לחברה והגבילו משמעותית את היקפי האשראי של החברה. 4 חודשים לאחר מכן נתן השופט אילן שילה צו פירוק לחברה.

 

שלמה זביידה שלמה זביידה צילום: חן מיקא

 

 

ביולי 2012 אגף המכס והמע"מ ברשות המסים ביקש מבית המשפט להורות על חקירת סיבת קריסת החברות. הדו"ח הראשוני כלל ממצאים לפיהם בעלי השליטה לא העבירו כ-20 מיליון שקלים לקופת החברה, כפי שהתחייבו לכאורה, מה שהוביל לקריסה ולנזקים שנגרמו לנושים. באפריל 2013, על בסיס הדו"ח והנזקים הנטענים, הגישו המפרקים תביעה להעביר לקופת הפירוק 200 מיליון שקל - מלוא סכום תביעות החוב שאושרו ושאין בקופה כסף לשלמן. בעלי השליטה דחו את הטענות.

 

הצדדים פנו לגישור בפני שופטת הפירוקים (בדימוס) ורדה אלשיך. "לדעת המפרקים וכפי שציינה המגשרת בעצמה", כותבים עו"ד פלמר ורו"ח גזית, "הסכם הגישור מגלם ומשקף נכונה את שיווי המשקל העדין והנכון, תוך לקיחה בחשבון את הסיכונים והסיכויים המשפטיים הטמונים בהמשך ההליכים, לכל אחד מן הצדדים המעורבים בהם, ומתוך התחשבות הדדית של הצדדים - זה באילוציו של זה וזה בהשקפתו של זה.

 

"במסגרת עיקרי הסדר הגישור, נקבע כי הסכום המצוי בפיקדונות בסך של כ-15.2 מיליון שקל ישולם לקופת הפירוק, רובו המכריע (כ-13.7 מיליון שקל) במזומן וחלקו (1.5 מיליון שקל) ב-12 תשלומים", הם כותבים. "בנוסף, נקבע כי חברת הביטוח תשלם 23.5 מיליון שקל לקופת הפירוק (ובסה"כ כ-38.7 מיליון שקל). חברת הביטוח נאותה ליטול חלק במאמץ להגיע לפשרה כספית מוסכמת בתיק, אך זאת בתנאי שלא תוותרנה עוד מחלוקות הממתינות להכרעה, או הליכים הממתינים לתורם להתברר".

x