$
משפט

פרסום ראשון

דו"ח הביקורת על יוטרייד: "חשד כי כספי משקיעים הוברחו"; בעל השליטה - בחו"ל

ביהמ"ש הוציא אתמול צו שהקפיא את פעילות בית ההשקעות, שנמצא בשליטת אביב טלמור. על פי הדו"ח, בביקורת שנערכה התגלה שיוטרייד גייסה 46 מיליון שקל מ-350 משקיעים, אולם בחשבונה יש 300 אלף שקל בלבד

תומר גנון וזוהר שחר לוי 14:1622.12.15

"קיים חשד כי כספי משקיעי יוטרייד שהועברו לחשבון החברה למטרות השקעה עבור משקיעים, הוברחו ושימשו למטרות אחרות מהמוסכם איתם. פעילות ההשקעה, כפי שהיא מוצגת להם, נערכת מבלי שקיימת לחברה יכולת לעמוד בהתחייבויותיה מול המשקיעים בעת רצון לממש את השקעתם". כך עולה מדו"ח ביקורת שערכה בשבוע שעבר רשות ני"ע בבית ההשקעות יוטרייד, הפועל בתחום האלגו-טרייד ונמצא בשליטת אביב טלמור שנמצא עכשיו בחו"ל, שחלקים ממנו הגיעו לידי "כלכליסט".

 

בעקבות הדו"ח החמור ופנייה של יו"ר רשות ני"ע, שמואל האוזר, הורה אתמול בית המשפט המחוזי בת"א להקפיא את פעילות החברה, ולאסור עליה להמשיך לגייס כספים. על פי הבקשה, המבוססת על דו"ח הביקורת של היחידה לפיקוח על בעלי רישיונות ברשות, יוטרייד גייסה 46 מיליון שקל (12 מיליון דולר) מ-350 משקיעים, אולם בחשבונותיה יש כיום 300 אלף שקל בלבד. 40 מתוכם פנו בחודשים האחרונים לבקש את כספם בחזרה.

 

אביב טלמור אביב טלמור צילום: יריב כץ

 

בחודש מאי, כך על פי הרשות, התחייבה יוטרייד להפסיק לגייס לקוחות חדשים ולפרסם את עצמה, משום שהיא פועלת לשיטתה ללא רישיון ניהול תיקים. עם זאת, הרשות טוענת שמאז היא גייסה 44 משקיעים נוספים שהזרימו לחשבונותיה 3.5 מיליון דולר. "עד שלא יוכח אחרת", כתבה הרשות, "חלק ניכר מכספם של המשקיעים הרבים שהפקידו את מיטב כספם ביוטרייד ירד לטמיון. קיים ספק אם הנ"ל יוחזר להם אי פעם. ככל הנראה משקיעים אלה עדיין אינם מודעים למצבם הקשה, שכן מוצג להם כי חשבונם עדיין מצוי ב'יתרה' חיובית בעוד שלמעשה – על פי ממצאי הבדיקה – לחברה אין יכולת להשיב להם את כספם".

 

על פי דו"ח הביקורת שנערכה בשבוע שעבר במשרדי יוטרייד במגדלי עזריאלי, שלה היה שותף מנהל יחידת הפיקוח על בעלי רישיון ברשות, חנן הרמור, שאף הגיש תצהיר לבית המשפט בנושא, "הביקורת הצביעה על ממצאים חמורים ביותר לפיהם לא זו בלבד שיוטרייד מתנהלת בניגוד לחוק הייעוץ, אלא שהיא מציגה מצגים מטעים למשקיעים בנוגע ליתרות הזכות שלה, והחמור מכל – משתמשת בכספי משקיעים חדשים שלא למשטרה לשמה הם ניתנים".

 

 


 

"מממצאי הביקורת עולה כי המשיבה ממשיכה לגייס משקיעים חדשים לניהול תיקים על ידי רובוט מסחר וכן לנהל תיקים למשקיעים קיימים, על אף התחייבותה לרשות להפסיק כל פעילות שאינה עולה בקנה אחד עם החוק. בנוסף עולה החשד כי יוטרייד מגייסת משקיעים חדשים, על אף שידוע לה כי החברה נמצאת בחדלות פירעון, ולא תוכל להחזיר את כספי המשקיעים".

 

דו"ח הביקורות כולל גם תכתובת מייל פנימית מלפני כשבועיים בין סמנכ"ל הכספים של יוטרייד, סמי ששון, לבעל השליטה טלמור ביחס למצב הפיננסי של החברה. "לא נוכל לשלם את התחייבויות דצמבר אפילו בסוף החודש", כתב ששון. "יתרה מכך, אנחנו ממשיכים לקחת כספים מלקוחות חדשים כדי לשלם על הסדרים לקודמים. מסקנתי היא שאנחנו חייבים להפסיק את פעילות יוטרייד".

 

מהרשות לניירות ערך נמסר: "הרשות אינה יכולה להתייחס לפעולות אכיפה ספציפיות. הרשות שבה ומפנה לאזהרות שפרסמה בדבר השקעות בגורמים לא מפוקחים, על הסיכונים הכרוכים בהן".

 

את תגובתו של טלמור לא ניתן להשיג מאז אתמול.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x