$
דעות

מעצמת תשלומי מובייל בדרך

קצת שינויי רגולציה ודחיפה מתאימה מצד המגזרים הפיננסיים והעסקיים, ובתוך זמן קצר ישראל יכולה להיות מעצמת תשלומי מובייל

עומר כביר 08:3230.11.15

בכל הנוגע לארנק סלולרי, הידוע יותר בשם תשלומי מובייל, החדשות הרעות הן שישראל מפגרת אחרי מדינות מערביות כמו ארה"ב. החדשות הטובות הן שמדובר בפער קטן. קצת שינויי רגולציה ודחיפה מתאימה מצד המגזרים הפיננסיים והעסקיים, ובתוך זמן קצר ישראל יכולה להיות מעצמת תשלומי מובייל.

 

לאורך השנים נעשו מאמצים רבים מצד גורמים שונים להגדיר את תפקודו של הארנק הסלולרי. רובם התבססו על מודלים מורכבים שלא זכו לאימוץ ניכר מצד הציבור. בשנה שעברה נכנסה אפל לתחום עם שירות אפל פיי והזניקה את הפופולריות שלו. אפל פיי והשירותים המתחרים של גוגל ושל סמסונג מבוססים על עיקרון פשוט: במכשיר הטלפון נשמר קוד מזהה מיוחד שאפשר לבטלו, וטכנולוגיית תקשורת טווח קצר (NFC) תאפשר לקורא כרטיסים מתאים בבית העסק לעבד את התשלום.

 

כך, אם נגנב המכשיר, אפשר לבטל את הקוד בלי להנפיק כרטיס אשראי חדש, ופרטי הכרטיס אינם מועברים לבית העסק בעת ביצוע העסקה. מבחינת המשתמש זה לא ממש משנה. הוא רק יודע שכרטיס האשראי שלו לכאורה על המכשיר.

 

תשלום בסלולרי תשלום בסלולרי

 

מודל חדש זה צפוי להקל במידה ניכרת על היכולת להחדיר שירותי אשראי לישראל, שכן כמעט כל מכשיר סמארטפון שנקנה בשנתיים האחרונות כולל תמיכה בתקשורת NFC וביכולות הדרושות לביצוע תשלומים באמצעותה.

 

גם מצד בתי העסק לא צפויה בעיה, שכן כיום מושלם המעבר לתקן EMV האירופי שמאפשר לשלם באמצעות כרטיסי אשראי עם צ'יפ, וכמעט כל הסורקים שתומכים בתקן זה מסוגלים לקבל תשלומים באמצעות NFC.

 

אם כן, מה שחסר לנו הוא בעיקר נכונות. ההליך דורש חתימה על הסכמים עם חברות האשראי והבנקים המקומיים ושיתופי פעולה עם בתי העסק השונים, כך שבשלב זה, להערכתי, חברות בעלות יעדים שאפתניים יותר מישראל, כמו אפל וגוגל, לא ישיקו את השירות בקרוב. אולם אין סיבה שחברות האשראי המקומיות לא יפתחו אפליקציות שמבוססות על טכנולוגיות דומות לאלה של אפל פיי ויאפשרו למשתמשים לשלם באמצעותן, ולא באמצעות כרטיסי האשראי. בסופו של דבר, זה טוב לכולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x