$
בארץ

חשד: הונו את הביטוח הלאומי כדי לקבל קצבאות לתושבי הדרום

המשטרה תבקש להאריך את מעצרן של שתי חשודות, תושבת לקיה ותושבת ב"ש שפעלו כ״מאעכרים״ והשיגו במרמה גמלאות ביטוח לאומי בעבור עשרות תושבי האזור, תוך שימוש, בין היתר, באישורים ובמסמכים שהושגו במרמה

זוהר שחר לוי 11:40 21.07.15

 

המשטרה תבקש היום (ג') להאריך את מעצרן של שתי תושבות הדרום החשודות כי השיגו במרמה גמלאות ביטוח לאומי עבור עשרות תושבי האזור. 15 מעורבים נוספים עוכבו לחקירה.

 

בתקופה האחרונה נוהלה חקירה ביחידה הארצית לפשיעה כלכלית (יאל"כ) שבלהב 433 בשיתוף עם תחנות באר שבע ועיירות במרחב הנגב וכן בשיתוף עם חקירות מס הכנסה ברשות המסים והביטוח הלאומי.

 

סניף של ביטוח לאומי
סניף של ביטוח לאומיצילום: טל שחר

 

הבוקר, בתום חקירה סמויה, עצרו חוקרי המשטרה שתי חשודות, תושבת לקיה ותושבת באר שבע ועיכבו לחקירה 15 מעורבים נוספים, בהם מקבלי קצבאות שעל פי החשד היו מעורבים בפרשה.

 

המשטרה פשטה גם על בתיהם של החשודים ועל משרדיהם ותפסה מסמכים, כספים ורכוש – אותו יבקשו לחלט.

 

לפי החשד במשטרה, במשך תקופה ארוכה פעלו מספר תושבי לקיה כ״מאעכרים״ והשיגו במרמה גמלאות ביטוח לאומי בעבור עשרות תושבי האזור, תוך שימוש, בין היתר, באישורים ובמסמכים שהושגו במרמה.

 

מהחקירה עלה כי תושבת לקיה שנעצרה הציעה שירותי תיווך וייעוץ בתמורה לתשלום למספר רב של תושבי האיזור, תוך שהיא מתחזה לעורכת דין ופעלה משך תקופה בצוותא עם החשודים הנוספים ועם התובעים וכתוצאה מכך אושרו ושולמו להם לאורך תקופה קצבאות, שכאמור אינם זכאים להן .

 

המשטרה מייחסת לחשודים מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר, עבירות על פקודת מס הכנסה ועבירות על חוק הביטוח הלאומי. במהלך היום יובאו 2 החשודות לדיון בבית משפט השלום בראשון לציון שם תבקש המשטרה להאריך את מעצרן. יתכן והמשטרה תבקש להאריך את מעצרם של חשודים נוספים.

x