$
משפט

ביהמ"ש דחה עתירת פטרוכימיים נגד רשות ני"ע: "החברה הפרה את חובת הדיווח לציבור"

השופטת רות רונן קבעה כי החברה לא נתנה גילוי מלא בנוגע לצפי העלייה של מניית החברה הבת בזן, שעליו התבסס הדירקטוריון בעת פרסום דו"ח תזרים מוזמנים חזוי, אך במקביל הקטינה את גובה הקנס ב-30%

תומר גנון 10:0803.05.15
שופטת המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, רות רונן, דחתה בשבוע שעבר (ד') עתירה שהגישה חברת פטרוכימיים נגד רשות ני"ע, על החלטתה להטיל עליה קנס מינהלי של 120 אלף שקל בשל הפרת חובת דיווח. עם זאת, רונן הקטינה את גובה הקנס ב-30% והוא יעמוד על 84 אלף שקל.

 

באוגוסט 2014 הודיעה פטרוכימיים, שבשליטת משפחת פדרמן, יעקב גוטנשטיין ואלכס פסל, כי הרשות החליטה על הטלת הקנס. הרשות קבעה כי בדו"ח תזרים מזומנים חזוי (שנכלל בדו"ח הדירקטוריון לרבעון הראשון של 2013), לא היה גילוי מלא בנוגע לפירוט ההנחות של החברה ביחס למחיר הצפוי של מניית החברה הבת בזן. פטרוכימיים התבסס על ההנחה שמחיר מניית בזן יעלה ביותר מ-30%, אולם לא נתנה לכך גילוי לציבור. מניית בזן הייתה הנכס המהותי היחיד של החברה באותם ימים. כמו כן ניתן גילוי חלקי בנוגע לתכניות של פטרוכימיים למיחזור הלוואות.

 

בהחלטת מחלקת האכיפה המנהלית ברשות נכתב כי "כאשר המידע הרלוונטי הנדרש לצורך שקילת ובחינת סבירות ההנחות שהניחה החברה נעלם מעיני המשקיעים, נפגעה, לכאורה, יכולת המשקיעים לקבל החלטות השקעה מושכלות".

 

השופטת רות רונן. "על חברה לשקף לציבור את המידע שעמד בפני הדירקטוריון וששימש אותו בעת קבלת החלטתו" השופטת רות רונן. "על חברה לשקף לציבור את המידע שעמד בפני הדירקטוריון וששימש אותו בעת קבלת החלטתו" צילום: שאול גולן

 

פטרוכימיים עתרה נגד ההחלטה, וטענה כי היא לא ביצעה את ההפרה המיוחסת לה, ויש לדחות את פרשנות הרשות לכך שהדיווח שלה למשקיעים היה חלקי. בין היתר היא טענה כי בפרסום צופה פני עתיד, היא אינה יכולה לכלול את כל התרחישים והנתונים האפשריים. כן טענה החברה כי הדרישה שתציין בדיווח את המחיר הצפוי למניית בזן היא בעייתית משום שהיא בעלת השליטה בחברה. ככזו, כך היא טענה, היא חשופה למידע פנים ביחס למחיר המניה, ולכן היא לא יכולה לפרסם את טווח המחירים כדי לא להיתפס כמי שהפעילה מניפולציה על המחיר.

 

השופטת רונן דחתה את טענות החברה. לעניין המידע צופה פני העתיד היא קבעה ש"אין מדובר בהפרה של הוראה עמומה, המחייבת הפעלה משמעותית של שיקול הדעת של החברה. על החברה לדווח לציבור המשקיעים במסגרת תזרים המזומנים החזוי את הפרטים ששימשו את הדירקטוריון בפועל בקבלת החלטתו ביחס לתנאי הגיוס האפשריים. החברה לא גילתה לציבור את כל הפרטים שעמדו בפועל בפני הדירקטוריון בעת קבלת ההחלטה. עליה לשקף לציבור את המידע שעמד בפני הדירקטוריון וששימש אותו בעת קבלת החלטתו".

 

רונן גם דחתה את טענת החברה על שימוש לכאורה במידע פנים בעניין מחיר מניית בזן. "החברה – לגישתה שלה – התייחסה בפועל בדיוני הדירקטוריון למספר הערכות שונות ביחס למחיר הצפוי למניית בזן, מחיר שהיא לא יכלה לצפות אותו באופן מדויק. היא התייחסה לגישתה שלה, הן לאפשרות כי מחיר מניה יעלה בשיעור של עד 30% והן לאפשרות כי הוא ירד. במצב כזה לא נראה כי קיים חשש לכך שהחברה תיתפס כמי שמבצעת ספקולציה ביחס למחיר".

 

לגבי החלטתה להפחית את גובה הקנס כתבה רונן כי "התקנות מאפשרות לבצע הפחתה גם לאור 'נסיבות עובדתיות אחרות', כאשר במקרה זה אני סבורה שניתן להביא בחשבון גם את העובדה כי מדובר ביישום ראשוני של התקנות כנסיבה לקולא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x