$
משפט

68 חודשי מאסר למנהל בית ההשקעות אפולו - עקב תרמית משקיעים

ביהמ"ש קבע כי אילן מורגן, שזכה לכינוי "האיש בעל ששת הפרצופים", יפצה בנוסף את עשרות לקוחותיו ב-3 מיליון שקל. השופט כבוב: "מסכת מעשים מורכבת, סבוכה ומרמתית"

תומר גנון 18:3901.04.15

שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, גזר היום 5 וחצי שנות מאסר על אילן מורגן - הבעלים של בית ההשקעות אפולו שזכה לכינוי "האיש בעל ששת הפרצופים". כן פסק כבוב כי מורגן יפצה ב-3 מיליון שקל את הלקוחות שנפגעו. מורגן הורשע לפני כשלושה שבועות במסגרת הסדר טיעון בעבירות של תרמית בניירות ערך, מרמה וגניבה. הוא מנהל ההשקעות הראשון אי פעם שנעצר עד תום ההליכים על עבירות ניירות ערך.

מורגן זכה לכינוי "האיש בעל ששת הפרצופים", משום שהציג עצמו למשקיעים בעבר גם בחמישה שמות נוספים - אלן מורג, מיקא ארבל, אילן ארבל, אילן מיקא ומורגן לומברד. בחודש ינואר, אחרי חקירה שנמשכה מאז חודש מרץ 2013, עצרו חוקרי רשות ניירות ערך את מורגן בביתו שבירושלים. הוא נחקר בחשד שמסר למנהל התיקים שלו מידע כוזב על חברות קנדיות שהיו קשורות אליו, כדי שירכוש מניות שלהן לתיקי הלקוחות בבית ההשקעות אפולו. התרמית, כך על פי הראיות לכאורה שהציגו לו החוקרים, עלתה למשקיעים מיליון וחצי שקל שזרמו לכיסו של מורגן.

 

התובעים מטעם הפרקליטות, עורכי הדין יוני לבני ומאור ברדיצ'בסקי, טענו לאחר המעצר שמורגן מהווה "סכנה לביטחון הציבור". זאת משום שהורשע בעבר בעבירות ניירות ערך בארה"ב, וכן שמתנהל נגדו כתב אישום בישראל על תרמית של משקיעים חרדים. בפרקליטות טענו בנוסף שמורגן, המיוצג על ידי עו"ד עמית בר וקרן נחמן, ניסה לשדל משקיעים נוספים למסור לו כספים, ועל כן יש להרחיקו משוק ההון ולכלוא אותו מאחורי סורג ובריח.

 

אילן מורגן. הציג את עצמו למשקיעים בעוד 5 שמות שונים אילן מורגן. הציג את עצמו למשקיעים בעוד 5 שמות שונים צילום: עמית שעל

 

הפעם הראשונה שבה נתפס מורגן והורשע בעבירות כלכליות הייתה בארה"ב. בשנת 2003 הוא הורשע בעבירה של מניפולציה בניירות ערך ונדון ל-4 שנות מאסר. אלא שמורגן, כך טוענת הפרקליטות, המשיך גם בישראל במעשיו במה שהיא מכנה "הפרשה החרדית". עם חזרתו לארץ לאחר תקופת המאסר, הוא הגה תוכנית שבמסגרתה גייס משקיעים חרדים שידם אינם משגת וזאת "תוך שהוא מבטיח להם תשואה של 24%-36% לשנה ללא סיכון ועם בטחונות פיקטיביים נרחבים".

 

על פי כתב האישום שהוגש נגדו בפרשה החרדית, מורגן הציג עצמו במרמה כבעל ממון רב וכבעל זיקה לרבנים, והכול כדי להפיל את לקוחותיו בפח. בדרך זו גנב מורגן מהלקוחות סכום של כ-2 מיליון שקל. בכסף שגייס, עשה מורגן שימוש לצרכים פרטיים או לעסקיו, בעוד שחלקו שימש לשם תשלומי הריביות הראשונות ללקוחות מורגן, בדרך של הונאת פירמידה (פונזי).

 

את תקופת המשפט בפרשה החרדית, שבה הוא שוחרר בתנאים מגבילים, ניצל מורגן לשם המשך ביצוע עבירות במה שכונה "פרשת אפולו". עבירות אלה נפסקו לטענת הפרקליטות רק בשנת 2012, בעקבות שלילת רישיון ניהול התיקים של החברה על ידי רשות ניירות ערך.

 

"אין ספק שמדובר במסכת מעשים מורכבת, סבוכה ומרמתית", נכתב בגזר הדין. "היא נעשתה על ידי מי שתכנן מעשיו בקפידה ותחכום, כאשר תחילה הוא שינה את שמו, פתח חברות ריקות מכל תוכן פעילות כלכלית, ובשלב מתקדם יותר רכש חברה לניהול תיקים והציג בפני לקוחות אותה חברה מצג כוזב. זאת כדי לשכנע אותם לרכוש את מניות החברות הזרות, וביודעו היטב כי בעשותם כן הם שמים את כספים על קרן הצבי ואין שום סיכוי שהם יוכלו לקבל את כספם חזרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x