$
משפט

עובדים במיפסו שהקים אמיר קס הגישו בקשה לפירוקה

לטענת עובדי סטארט־אפ האופנה של מנהל קרן מרקסטון שהלך לעולמו בשנה שעברה, החברה נקלעה לחובות והפכה לחדלת פירעון. החברה עסקה בפיתוח מוצר שיאפשר התאמת פריטי לבוש ברשת לצרכן. העובדים מבקשים לאתר רוכשים

זוהר שחר לוי 23:5125.01.15

שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב ידון בבוקר בבקשה לפרק את חברת הסטארט־אפ מיפסו (MIPSO), שהקים אמיר קס ז"ל, זאת לאחר שלטענת עובדיה נקלעה לחובות והפכה לחדלת פירעון. לצד בקשת הפירוק מבקשים העובדים למנות את עו"ד אמיר פלמר למפרק זמני שינסה למכור את החברה כ"עסק חי".

 

קס, ממנהלי קרן מרקסטון שנהרג בתאונת אופניים באפריל 2014, היה האיש שעמד מאחורי מיפסו. מדובר בסטארט־אפ אופנה די אנונימי שנוסד לפני כשלוש שנים ועסק בפיתוח של מוצר המאפשר התאמת פריטי לבוש באתרי מסחר באינטרנט למידות הצרכן. מיפסו פיתחה אמצעים טכנולוגיים שמאפשרים לה לקבוע את המידה המדויקת של הלקוח באמצעות צילום שלו. החברה המוכרת יודעת להעיר ללקוח אם ביקש מידה שאינה מתאימה לו ולהמליץ לו על המידה הנכונה, וכך נחתך משמעותית היקף החזרות המוצרים.

 

במיפסו עבדו שישה עובדים, חמישה מתוכם חתומים על בקשת הפירוק שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב. לטענתם, הם לא קיבלו את שכר חודש דצמבר ולחברה אין יכולת לשלם להם.

 

אמיר קס אמיר קס צילום: משה שי

מבקשת הפירוק עולה שהחברה חדלת פירעון. לגרסת העובדים ההיתדרדרות במצבה הכספי של מיפסו טמונה במותו של קס. "מדובר", כך נכתב לבית המשפט, "בחברת הזנק אשר איננה יכולה לכלכל עצמה אלא באמצעות הזרמות כספים מבעלי מניותיה. ממועד מותו של מר קס ז"ל, נוצר חלל עמוק בניהול החברה אשר הוביל בסופו של יום לכך שבחודש דצמבר 2014 בעלי המניות בחברה הפסיקו להזרים את הכספים הדרושים לחברה להוצאותיה השוטפות, לרבות משכורות עובדים".

 

לפי העובדים, הפסקת הזרמת הכספים הובילה את החברה למצב של חדלות פירעון שעה שאין לה יכולת לשלם לעובדיה משכורות ולספקיה השונים את החובות כלפיהם. העובדים מדווחים כי החוב כלפיהם עומד על כחצי מיליון שקל כשלגרסתם לחברה יש "עוד חובות נוספים לספקים ונושים שונים בסכומים ניכרים".

 

לצד בקשת הפירוק מבקשים העובדים למנות את עו"ד אמיר פלמר כמפרק זמני לחברת הסטראט אפ במטרה שימשיך להפעיל את החברה כ"עסק חי" ולאתר רוכש פוטנציאלי שימשיך את פעילות החברה וישמר את מקור הפרנסה שלהם. "עובדי החברה", כך נכתב בבקשה, "מוכנים להילחם על קיומה של החברה והמשך הפעלתה בפיקוח של בעל תפקיד מטעם בית המשפט, וזאת לנוכח העובדה שלפיה קיימים גורמים רציניים שמתעניינים בהמשך הפעלתה והעסקת העובדים. כל חלופה אחרת תוביל לחיסולה המוחלט של פעילות החברה ולפיטורי עובדיה לאלתר".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x