$
משפט

אל על תפצה דיילת מתלמדת שפוטרה בין השאר על רקע שירות מילואים

בית הדין האזורי לעבודה פסק לדיילת פיצויים בגובה 42 אלף שקל וזאת למרות שלדברי נציגי החברה הסיבה היחידה לפיטורים היתה כשלונה בשלב ההכשרה המעשית

זוהר שחר לוי 16:3512.01.15

בית הדין האזורי לעבודה פסק בשבוע שעבר פיצויים בגובה 42 אלף שקל לצעירה שפוטרה מקורס דיילות, בין היתר, על רקע שירות מילואים. לפי פסק הדין, שירות המילואים לא היווה את הסיבה היחידה לפיטורים, אך הוא אכן היווה שיקול בהחלטת החברה.

 

מחלקת עסקים באל על. לפי פסק הדין, אף ששירות המילואים לא היווה את הסיבה היחידה לפיטורים הרי שהיווה שיקול מחלקת עסקים באל על. לפי פסק הדין, אף ששירות המילואים לא היווה את הסיבה היחידה לפיטורים הרי שהיווה שיקול צילום: סיון לרג'

 

את התביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, הגישה הצעירה באוקטובר 2012, באמצעות עו"ד רם א. גמליאל ואסף סלע ממשרד ר.א. גמליאל. בתביעתה טענה כי התקבלה לקורס דיילות קרקע באילת והחלה את הכשרתה בקורס.

 

אולם, לגרסתה, כאשר עדכנה את מנהלת מחלקת משאבי האנוש בחברה בתאריכי שירות המילואים שלה היא נדרשה על ידה להגיש בקשה לוועדה לתיאום מילואים (ולת"ם) על מנת שזו תפטור אותה משירות המילואים. כל ניסיונותיה להסביר את חשיבות המילואים נפלו על אזניים ערלות, ונאמר לה לטענתה מפורשות כי תיאלץ להיפרד מהחברה.

 

בתביעתה, דרשה הדיילת פיצוי בשל עילת הפיטורים ובשל האופן בו פוטרה. בין השאר היא אף טענה לפיצוי בגין סחיטה באיומים מאחר ונאלצה לפעול בניגוד לצו מצפונה ולבקש לדחות את שירות המילואים – טענה שנדחתה.

 

מנגד, טענו באל על כי פיטורי התובעת אינם קושרים לשירות המילואים וכי היא פוטרה על רקע שיקולים אחרים של מקצועיות ותפקוד. לדברי נציגי החברה הסיבה היחידה לפיטורים היתה כישלונה של הדיילת בשלב ההכשרה המעשית ואי מציאת תפקיד מתאים במחלקות אחרות בחברה. עוד צוין כי ניתנו לה מספר הזדמנויות לשפר את תפקודה ונערכו לה שלוש תצפיות שונות מהן עולה כי היא אינה שירותית ומתקשה בתקשורת מול הנוסעים.

 

בית דין קיבל חלקית את התביעה וקבע כי השיחה שבה נאמר לדיילת במפורש כי עליה לשקול מה חשוב לה יותר העבודה או שירות המילואים מהווה ראשית ראיה לכך שהיעדרותה מחמת שירות מילואים היוותה שיקול בעת קבלת ההחלטה בעניינה ולכן מדובר בפיטורים בחוסר תום לב המהווים הפרה של חוזה העבודה בין הצדדים.

 

"למרות ששוכנענו", כתבה בפסק הדין השופטת קרן כהן, "כי מרבית השיקולים בעת קבלת ההחלטה על הפסקת הכשרתה של התובעת (החלטה אשר הובילה לפיטוריה) היו ענייניים, הרי שהשיקול של היעדרות מחמת מילואים 'מכתים' את ההחלטה בפגם של פיטורים שלא כדין".

 

הפיצוי, בגובה של 42 אלף שקל, שנקבע לצעירה כולל, בין היתר, פיצוי על הפרת חוק חיילים משוחררים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, אי עריכת שימוע כנדרש וכן הוצאות משפט.

 

עו"ד רם א. גמליאל: "אין אלא להצר כי חברת אל על שמהווה ספק מרכזי לכל משרדי הממשלה לרבות משרד הבטחון מפרה ברגל גסה את זכויותיהם של משרתי המילואים. אומנם הפיצוי שנספק על ידי בית הדין גבוה משמעותית מזה שהיה יכול להיפסק על ידי ועדות התעסוקה, אך עדיין הדרך ארוכה ונראה כי התייחסות לאפליית משרתי מילואים חשובה פחות מכל אפליה אחרת. אילו היה מדובר האפליה על רקע דת, גזע, מין או הריון הרי שהפיצוי היה גבוה פי שתיים עד שלוש".

 

מאל על נמסר: "מדובר בעובדת שהייתה חניכה בקורס דיילי קרקע באל על והשתתפותה בקורס הופסקה על רקע מקצועי. חברת אל על תומכת בשירות מילואים של עובדיה. לראיה, רק בקיץ האחרון שירתו טייסים ומאות עובדי אל על במילואים במסגרת מבצע 'צוק איתן'. מאות מעובדי החברה ממשיכים לבצע שירות מילואים באופן שוטף לאורך כל השנה. החברה קיבלה לידיה את פסק הדין ותשקול את צעדיה תוך מילוי הוראות כל דין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x