$
משפט

7 שנות מאסר לעובדת yes לשעבר שהורשעה בגניבת 24 מיליון שקל

ביהמ"ש בכפר סבא גזר על פזית ולד, לשעבר חשבת בכירה בחברת הלווין מאסר וקנס כספי של 7,000 שקל בלבד, בהתאם להסדר הטיעון שנחשף ב"כלכליסט"

זוהר שחר לוי 10:0417.12.14

בית משפט השלום בכפר סבא גזר הבוקר (ד') עונש מאסר של 7 שנים ו-4 חודשים על פזית ולד, לשעבר חשבת בכירה ב-yes שהורשעה בגניבה של כ-24 מיליון שקל מכספי החברה, וכן הטיל עליה קנס כספי של 7,000 שקל. בכך קיבל השופט מיכאל קרשן את הסדר הטיעון שהושג בעניינה, אך אמר: "מעשי המעילה והגניבה אותם ביצעה הנאשמת, לאורך תקופה ארוכה, חמורים מאוד - מעשים מסוג זה ראויים להוקעה ולענישה מחמירה".

 

הסדר הטיעון נחשף בחודש שעבר ב"כלכליסט" והוא אינו כולל השבה של כספי המעילה, בין השאר בשל הליך אזרחי אותו מנהלת חברת הלוויין בניסיון לקבל בחזרה את הכספים. במסגרת התביעה שהגישה yes נגד ולד הוטלו עיקולים על רכושה בהם דירתה ורכבה.

ההסדר הושג לאחר משא ומתן בין נציגת הפרקליטות, עו"ד נעמה תור זאבי לבין סנגורה של ולד, עו"ד אורי קינן. ההסדר הוצג לשופט קרשן בחודש שעבר ובמסגרתו הודתה ולד בגניבה של 24 מיליון שקל מכספי החברה במשך כעשור, במקום במעילה של 31 מיליון שקל כפי שייחס לה כתב האישום בעניינה. בנוסף, נמחקו מהמצג העובדתי של כתב האישום בעלה ואמה, שבתחילת הפרשה נעצרו בחשד שסייעו לה במעילה.

 

במהלך הדיון הביעה ולד חרטה על מעשיה ואמרה: אני לוקחת אחריות מלאה על מעשיי ומביעה חרטה עמוקה. אני רוצה לחזור במהרה לילדיי הקטנים ולבעלי שזקוקים לי בבית".

 

פזית ולד. מסכת ארוכה של גניבה בהיקפים חסרי תקדים פזית ולד. מסכת ארוכה של גניבה בהיקפים חסרי תקדים צילום: אוראל כהן

 

במרץ האחרון הואשמה ולד בשורה של עבירות מעילה, זיוף מס והלבנת הון (לפי איסור בחוק). על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות פרקליטות מחוז מרכז, מעלה ולד במשך כעשור בכספי חברת הלוויין, בה עבדה כחשבת בכירה.

 

"כתב האישום מגולל מסכת ארוכת שנים של גניבה בהיקפים חסרי תקדים, באופן רציף, עקבי ומשולל גבולות ובשכלול שיטה מתוחכמת", נכתב. שיטת המעילה של ולד, כך נטען בכתב האישום, כללה שינוי זמני של שמות ספקים קיימים של החברה לשמות פיקטיביים והנפקת המחאות על שם מוטבים אלה. בשלב מאוחר יותר נהגה ולד לפתוח כרטיס פיקטיבי קבוע על שם הספק שלא קיים ואף הנפיקה על שמו המחאות. היא זייפה על גבי ההמחאות חתימות של מורשים בחברה והפקידה אותן בחשבון שפתחה על שמה.

 

"לאורך שנים ניצלה הנאשמת את מעמדה הבכיר כמנהלת חשבונות בחברה, ואת האמון שניתן בה, על מנת לגנוב ממעסיקתה סכומי כסף בלתי נתפסים המסתכמים בלמעלה מ-24 מיליון שקל". כתב השופט קרשן בגזר הדין, "כל זאת, תוך ביצוע שורה ארוכה של מעשי זיוף והלבנת הון, וכמובן מבלי שדיווחה על ה'הכנסות' הללו לרשויות המס". "מעשים מסוג זה", מוסיף השופט בגזר הדין, "ראויים להוקעה ולענישה מחמירה".

 

מדוע הסכים השופט לקנס מופחת?

 

השופט התייחס בגזר הדין לקנס המופחת שתשלם ולד במסגרת ההסדר. לדבריו, זהו הקושי שהעמידו הצדדים בדרך לאישור ההסדר "בהיעדרו של רכיב כלכלי משמעותי כחלק מן ההסדר". לפי גזר הדין, בעבירות כלכליות ישנו משנה תוקף לקנס משמעותי ובדרך כלל עליו לעלות על היקף העבירות שבגינן ניתן. "קנס כספי ניכר", מוסיף השופט, "עשוי לעקר את המוטיבציה של אנשים רציונאליים לבצע עבירות כלכליות מן הסוג שביצעה הנאשמת ויש בו כדי להוציא את בלעו של העבריין מפיו. כך באופן כללי, וכך במשנה תוקף בעבירות המס בהן הורשעה".

 

יחד עם זאת, מצא השופט קרשן לקבל את ההסדר מבלי להתערב בו, בין השאר בשל האינטרס הציבורי. "בחינת ההסדר בכללותו, על עונש המאסר המשמעותי שעתידה הנאשמת לרצות, מביא לכלל מסקנה כי הגם שברכיב הקנס סטו הצדדים באופן ניכר מן הראוי והנכון לה, עד כדי כך שניתן לומר כי הסטייה הזו היא בלתי סבירה בנסיבות העניין, עדיין בראיה כוללת של ההסדר לא ניתן לומר שהסטייה היא מן הסוג שמצדיק התערבות של בית המשפט".

 

שיקול נוסף שעמד בפני השופט בקבלתו את ההסדר הוא ההצהרה כי חברת yes, כנפגעת העבירה, אינה מעוניינת, משיקוליה, בפיצוי. "רצונו של נפגע העבירה", כתב בגזר הדין, "הוא שיקול משמעותי ובמקרים רבים מכריע בסוגיית הפיצויי".

 

עו"ד קינן, בא כוחה של ולד, מסר: "אני שמח שבית המשפט כיבד את ההסדר הראוי לאחר המאמצים האדירים שהושקעו על ידנו במטרה להשיגו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x