$
משפט

הבנק ניצח: עו"ד יהודה רסלר יפנה את משרדיו

הפרקליט הוותיק שהסתבך בחובות של מיליוני שקלים ייאלץ לפנות את משרדיו בתל אביב בתוך 3 חודשים, כדי שבנק דיסקונט יוכל להעמידם למכירה

ענת רואה 06:5125.11.14

עד אמצע פברואר 2015 יפנה עו"ד יהודה רסלר את משרד עורכי הדין שלו ברחוב דוד המלך בתל אביב, כדי שבנק דיסקונט יוכל למכור את הנכס וכך לפרוע את החוב של רסלר כלפיו. החלטה זו ניתנה לאחרונה בהסכמתו של רסלר ובהמשך להליכים ממושכים שניהל נגד הבנק בניסיון לא לאבד את המשרדים.

 

 

עו"ד רסלר, אחד הפרקליטים המוכרים בישראל, הסתבך בשנים האחרונות בחובות כבדים של מיליוני שקלים, וכבר לפני כשנתיים הכריז עליו בנק ישראל כלקוח מוגבל. בשנתיים האחרונות הוא פעל בנמרצות כדי למנוע את פינוי המשרדים, ובמקביל נפתחו תיקי הוצאה לפועל נגדו והליכים למימוש נכסיו.

 

צדיק בינו, בעלי הבנק הבינלאומי צדיק בינו, בעלי הבנק הבינלאומי

 

נושיו העיקריים של רסלר הם בנק הפועלים שטען לחוב של 5.2 מיליון שקל, בנק דיסקונט שטען ל־6.2 מיליון שקל ועיריית תל אביב שטענה לחוב ארנונה של 4.7 מיליון שקל. למול החובות החזיק רסלר בכמה נכסים, ובהם דירה במגדלי אקירוב בתל אביב, שתי קומות בבניין בדרך השלום בעיר, משרד עורכי הדין שלו ודירה הצמודה אליו. לצרות הכלכליות ולמאבק על המשרד הצטרפה בשבוע שעבר צרה נוספת: לשכת עורכי הדין הגישה נגדו קובלנה משמעתית חמורה במיוחד, שמייחסת לו שליחת יד בכספי פיקדונות של לקוחותיו.

 

היכן הכסף של פז

 

היקלעות של עורך דין לחובות נחשבת בדרך כלל רגישה במיוחד, מפני שעורכי דין נוהגים להחזיק חשבונות נאמנות עבור לקוחותיהם ולהחזיק בהם כספים המיועדים להם. במקרה שמצבו הכלכלי של עורך דין אינו שפיר ישנו חשש שהוא יתפתה להשתמש בכספים השייכים ללקוחות כדי לפרוע חובות אישיים. במקרה של רסלר נפתח ההליך המשמעתי רק לאחר שהצטברו כמה תלונות בוועדת האתיקה, והמתלוננת העיקרית, חברת פז, טענה שהיא נמנעה מלפעול נגדו במשך תקופה ארוכה מתוך כבוד כלפיו ובשל היותו עורך דין בעל שם.

 

השופטת שלומית יעקוקוביץ השופטת שלומית יעקוקוביץ צילום: אתר בתי המשפט

 

 

לפי הקובלנה, בשנת 2008 ייצג רסלר שני אנשים שמכרו לה קרקע שבנויה עליה תחנת תדלוק, ובהתאם להסכם היא העבירה 5 מיליון שקל מכספי התמורה בנאמנות לידיו של רסלר, והוא אמור היה להפקיד אותם בחשבון נאמנות אך נמנע מלעשות כן. לפי פז, רק בחלוף שנה ואחרי פניות רבות פתח רסלר חשבון נאמנות והעביר אליו 650 אלף שקל בלבד, ובמענה לדרישות פז הציג אישור על תשלומי מס של 3.9 מיליון שקל, שהיו אמורים להיות משולמים מתוך חשבון הנאמנות. לפי התלונה, 500 אלף שקל נוספים כלל לא הועברו לחשבון הנאמנות.

  

עו"ד יהודה רסלר עו"ד יהודה רסלר צילום: עמית שעל

 

בהמשך נטען כי רסלר, שהחזיק עוד 2.75 מיליון שקל בנאמנות לפי אותו ההסכם, לא העביר את מלוא הכסף לפז, ניסה זמן רב לטרפד כל פגישה בנושא ולא הגיב למכתבים. באחד המקרים, נטען, ביטל רסלר פגישה בנימוק שהוא נאלץ להשתתף בהלוויה, אולם אחד המוזמנים שהגיע בטעות למשרדו מפני שלא ידע שהפגישה בוטלה מצא אותו במשרד. בקובלנה נטען כי רסלר החזיק בידיו כספי נאמנות שעורבבו בין נכסיו כדי למנוע אפשרות להטיל עיקול על החשבונות.

 

מלבד תלונתה של פז הוגשה נגד רסלר תלונה של חשב מערכת בתי המשפט, לאחר שהמחאה של 911 שקל שנתן עוד באפריל 2010 בעבור תשלום פיקדונות חזרה בשל כיסוי לא מספיק. תלונה שלישית נגדו הוגשה לפני כחצי שנה בידי לקוח שלו, שטען כי הפרקליט לא החזיר לו כספי ערבונות שהפקיד בבית המשפט, אף שבפסק דין בהליך שבו ייצג אותו רסלר נקבע במפורש כי הערבונות יוחזרו באמצעותו.

 

המתלונן הרביעי טען שרסלר התמנה לכונס נכסים נגדו בתיק הוצאה לפועל, אף שבאותה העת היה בעצמו חייב מוגבל באמצעים, ושהוא הסתיר את המידע מרשם ההוצאה לפועל. בעקבות זאת מואשם רסלר בשורה ארוכה של עבירות משמעת - מעיכוב ושליחת יד בפיקדונות, דרך אי־החזקת כספי פיקדון בחשבון פיקדון ועד התנהגות שאינה הולמת את המקצוע וטיעון עובדתי ומשפטי בידיעה שאינו נכון. לפי הקובלנה, רסלר לא ענה לפניות ולא העביר את תשובותיו לתלונות.

 

"שימור ההיסטוריה"

 

חובותיו של רסלר הובילו אותו לנהל בשנים האחרונות מספר רב של הליכים משפטיים. בנק דיסקונט מינה כונס נכסים למשרדיו כבר ביוני 2012, והוסכם בין הצדדים שהוא יפנה אותם בינואר 2013, אך בהמשך הגיע להסדר עם הבנק שלפיו תוארך התקופה עד סוף נובמבר 2013. במהלכה נקבע ששלוש דירות של רסלר יימכרו. חלק מהדירות נמכרו עד כה.

 

בחודש פברואר האחרון החליט בית משפט השלום בתל אביב לחייב את רסלר לפנות את משרדיו, אבל הוא ערער על כך לבית המשפט המחוזי בתל אביב וטען כי יש לתת משקל לנסיבותיו האישיות ולעובדה שהוא פועל ממשרדיו 30 שנה ומזוהה עמם. רסלר טען שהוכח כי לבנק דיסקונט יש נכסים אחרים להיפרע מהם והוא סך הכל ביקש ארכה קצרה כדי להסדיר את חובותיו: כל רצונו הוא "לשמר את פיסת ההיסטוריה, הכבוד והביטחון שמקנים לו משרדיו", טען.

 

הבנק התנגד, אך רסלר קיבל עיכוב ביצוע עד להכרעה בערעורו, וזמן קצר לאחר מכן טען שהבנק מנסה להתחכם והודיע לו על כוונה לעקל ציוד מתוך המשרדים שלו (ולא את המשרדים עצמם). רסלר טען שמדובר ב"ציוד משרדי ישן המשמש את עובדי המשרד" והאשים את דיסקונט ב"דורסנות ואכזריות". בדיון שהתקיים לפני כעשרה ימים הוסכם על פינוי המשרדים עד אמצע פברואר ודחיית בקשת הערעור של רסלר.

 

לא ניתן היה להשיג את תגובתו של עו"ד רסלר עד מועד סגירת הגיליון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x