אגדות על הצלחת: איפה הכינו לראשונה סלט קיסר, ומי המציא את הבלאדי מרי?
השבוע תיסגר המסעדה האיטלקית שטוענת כי בה הומצא הטירמיסו. זו הזדמנות לבדוק היכן הומצאו 'סלט וולדורף', המשקה 'פינה קולדה' ועוד
מלון וולדרוף–אסטוריה, ניו יורק
מקום לידת סלט וולדורף ואולי גם ביצה בנוסח בנדיקט
סלט וולדורף הומצא על ידי אוסקר טשירקי, ששימש כמלצר הראשי של המלון בשנים 1896-1893. ישנה טענה גם שביצים בנוסח בנדיקט הומצאו במלון, זאת לאחר שב-1894 למואל בנדיקט, סוחר מניות בפנסיה ביקש מהצוות להביא לו "טוסט מרוח בחמאה, ביצים עלומות, בייקון מטוגן והולנדייז", כדי להתגבר על החמרמורת (הנגאובר) שלו. לפי האגדה, טשירקי התרשם במיוחד מהמנה ואימץ אותה.
מלון ראפלס, סינגפור
מקום לידת קוקטייל סינגפור סלינג
נגיאם טונג בון, ברמן בבר לונג שבמלון ראפלס בסינגפור יצר את הקוקטייל שמורכב מג'ין, ברנדי דובדבנים ומיצי פירות אי שם לפני 1915. בר הלונג עומד עדיין על תילו ונחשב למוקד עלייה לרגל לתיירים.
מלון סאבוי, לונדון
מקום לידת אפרסק בנוסח מלבה ואומלט ארנולד בנט
אוגוסט אסקופייה, אבי המטבח הצרפתי המודרני, המציא את הקינוח הזה שמורכב מאפרסקים, גלידת וניל ורוטב פטל ב-1892 או 1893 בזמן שעבד בסאבוי. המנה קרויה על שם הסופרנו האוסטרלית נלי מלבה, שהופיעה באותה תקופה בלונדון. אסקופייה כנראה היה מעריץ מושבע של הזמרת כי הוא המציא גם טוסט מלבה על שנה ב-1897. בסאבוי הומצא גם 'אומלט ארנולד בנט' על שם הסופר. המנה כוללת דג מעושן, גבינת פרמזן וקציפה, ועדיין מופיעה בתפריט.
שארו ביי, אזור האגמים, אנגליה
מקום לידת פודינג טופי דביק
פרנסיס קולסון המציא את מנת הקינוח הזו במלון שארו ביי בשנות ה-70 של המאה הקודמת. היא מורכבת מעוגת ספוג המכוסה ברוטב טופי ומוגשת עם גלידה.
הארי'ס, ונציה
מקום לידת בליני
השילוב בין פרוסקו לפירה אפרסקים נולד בבר הארי'ס בוונציה. הבעלים, ג'וזפה קיפריאני, קרא למשקה על שם האמן מהמאה ה-15, ג'ובאני בליני. המשקה עדיין מוגש בהארי'ס, אך הוא אינו זול ועולה 15 ליש"ט.
סנט רג'יס, ניו יורק
מקום לידת בלאדי מרי
לפי האתר של המלון, פרננדו פטיו, ברמן לשעבר בבר 'קינג קול' במלון סנט רג'יס בניו יורק, שיפר את המתכון לבלאדי מרי ב-1934. אולם גם '21 קלאב' בניו יורק טוען כי המציא את המשקה המורכב מוודקה ומיץ עגבניות.
מלון קיסר, טיחואנה, מקסיקו
מקום לידת סלט קיסר
המצאת סלט קיסר נזקפת לזכות סזאר קרדיני, שף איטלקי שעבד במקסיקו. המנה הוגשה לראשונה במלון הנקרא כיום מלון קיסר (Hotel Caesar's) בעיירת הגבול טיחואנה.
הילטון קריב, סן חואן
מקום לידת פינה קולדה
שלושה ברמנים טוענים בעלות על המשקה הלאומי של פורטו ריקו, שניים מהם עבדו בבר ביצ'קומר במלון הילטון קריב בסן חואן. המתכון הקלאסי מורכב מרבע רום לבן, רבע חלב קוקוס ושני רבעים מיץ אננס.
מלון בראון, לואיסוויל, קנטאקי
מקום לידת כריך הוט בראון (Hot Brown)
פרד שמידט המציא את המנה בזמן שעבד שמלון בראון ב-1926. הכריך מורכב מהודו ובייקון ומעליהם רוטב מורניי (זה רוטב בשמל עם גבינות).
טריידר ויק'ס, אוקלנד, קליפורניה
מקום לידת מאי תאי
הקוקטייל שמשלב רום, קוראסאו ומיץ ליים, הומצא בטריידר ויק'ס בקליפורניה. כיום מדובר ברשת המונה 18 סניפים, כולל אחד במלון הילטון בלונדון.
קפה קוואלי, פירנצה
מקום לידת קוקטייל נגרוני
האפרטיף הזה – שילוב בין ג'ין, ורמוט ומשקה מר, נוצר ב-1919 בקפה קסוני (שנקרא כיום קפה קוואלי) בפירנצה לאחר שהרוזן קמילו נגרוני ביקש מהברמן לחזק את הקוקטייל האהוב עליו – האמריקנו – בג'ין במקום בסודה. ישנם כיום סניפים של קפה קוואלי בסן טרופה, ביירות, דלהי וכווית.
מלון טטין, צרפת
מקום לידת טארט טאטן
לפי הסיפורים, הטארט טאטן נוצר בטעות במלון טטין ב- Lamotte-Beuvron בשנות ה-80 של המאה ה-19. המלון היה אז בבעלות האחיות סטפני וקרולין טטין. סטפני המותשת הכינה פאי תפוחים אבל בישלה את התפוחים יתר על המידה. היא ניסתה להציל את המנה על ידי כך ששמה את בסיס הבצק מלמעלה.