$
משפט

פרשת פסגות: כתבי אישום הוגשו נגד ארבעת המעורבים

סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי, מנהל חדר המסחר לשעבר, שי בן דוד, ועובדי דויטשה בנק ישראל לשעבר, אהרון נבון וסער וינטראוב, נאשמים כי פעלו במרמה כדי להשפיע על שערי אגרת חוב ממשלתית לקראת מכרז של משרד האוצר

תומר גנון 13:5307.04.14

הפרקליטות הגישה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום בפרשת פסגות נגד סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי, מנהל חדר המסחר לשעבר, שי בן דוד, ועובדי דויטשה בנק ישראל לשעבר, אהרון נבון וסער וינטראוב. כתב האישום מייחס להם עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שערי ניירות ערך וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות . בנוסף, כתב האישום מייחס לאדרי עבירה של מרמה והפרת אמונים בתאגיד. 

על פי האישום הראשון, הנאשמים פעלו במשותף כדי להשפיע על שערי איגרת חוב ממשלתית לקראת מכרז החלף שביצע משרד האוצר בספטמבר 2007. לפי התכנית המשותפת, בימים שקדמו למכרז ביצעו הנאשמים עסקאות רבות, בהיקפים גדולים, על מנת להשפיע על שערי אגרת חוב שהשתתפה במכרז. בנוסף לתכנית המשותפת, פעלו אדרי ובן דוד במטרה להשפיע על שערי איגרות חוב נוספות שהשתתפו במכרז. פעילויות אלה שיפרו את יחס ההמרה לו זכו הנאשמים במכרז, והשיאו לפסגות ולדויטשה בנק רווחים משמעותיים.

 

סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי. כתב האישום מייחס לו גם מרמה והפרת אמונים בתאגיד סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי. כתב האישום מייחס לו גם מרמה והפרת אמונים בתאגיד צילום: עמית שעל

 

האישום השני מייחס לאדרי ובן דוד ביצוע עסקאות במטרה להעלות את שער איגרת החוב דלק נדל"ן סדרה ה'. לפי אישום זה, בשבוע האחרון של שנת 2008 ביצעו אדרי ובן דוד עסקאות רבות ובהיקפים גדולים במטרה להעלות את שער האג"ח, וזאת על רקע סיכום מוקדם עם מנכ"ל דלק נדל"ן, הלל רוז'נסקי, שהתחייב לרכוש את האג"חים במחיר גבוה יותר מהמחיר בשוק.

 

האישום השלישי מייחס לאדרי פעילות מסחר תרמיתית, תוך ביצוע עבירת מרמה והפרת אמונים כלפי פסגות. אדרי מואשם בכך שבדצמבר 2008 רכש אג"ח לחשבונו הפרטי, ולאחר מכן ביצע במשך כשלושה שבועות רכישות מסיביות של אג"ח זה באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות שהיה בשליטתו - רכישות שבוצעו במטרה להעלות את שער האג"ח. לאחר מכן, הקדים ומכר את האג"ח מחשבונו הפרטי תוך גריפת רווחים משמעותיים, ורק לאחר מכן, ולאחר שמכירותיו גרמו לירידות שערים של האג"ח, מכר את האג"ח מחשבון הנוסטרו.

 

מנכ"ל פסגות לשעבר, רועי ורמוס. נחקר בפרשה מנכ"ל פסגות לשעבר, רועי ורמוס. נחקר בפרשה צילום: יובל חן

 

גם מנכ"ל פסגות לשעבר, רועי ורמוס, נחקר בפרשה. בחודש יולי 2013 הפרקליטות ורמוס הגיעו להסדר לפיו לא יוגש נגדו כתב אישום בפרשה זו. על פי ההסדר, ורמוס שילם קנס של 500 אלף שקל, ויוכל לשוב ולכהן כנושא משרה בכירה בגוף מפוקח.

 

כתב האישום הוגש על-ידי עוה"ד יהודית תירוש-גרוס, עמית בכר ואבי ארוניס מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) ונחקר על-ידי מחלקת מודיעין, חקירות ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.

 

 

עורכי דינו של סער וינטראוב- איתן מעוז ודניאל עינב מסרו בתגובה: "האישום כנגד וינטראוב שגוי ומיותר לחלוטין. היערכות דויטשה לקראת למכרז ההחלף היתה תקינה, וחוקית לחלוטין. לא היה שום שיתוף פעולה פסול בין פסגות לדויטשה בתקופה שקדמה למכרז. לא היו שום מהלכי מסחר תרמיתיים, ואנו נוכיח זאת באופן יסודי במהלך שמיעת הראיות".

 

באי כוחו של אהרון נבון, עו"ד ירון ליפשס ועודד בז'רנו ממשרד כספי, מסרו בתגובה: "מר נבון מצטער על החלטת הפרקליטות להגיש את כתב האישום בשנת 2014, בחלוף כמעט 7 שנים מן האירועים נשוא כתב האישום ויותר מ-4 שנים לאחר החקירה.

 

"מר נבון משוכנע כי לאחר בחינה מעמיקה של הדברים בבית המשפט, יובהר כי לא נפל כל פגם במעשיו, וכי פעל לכל אורך הדרך בתום לב ובמקצועיות לטובת דויטשה בנק".

 

באי כוחו של שי בן דוד, גיורא אדרת יפעת מנור-נהרי ואורן אדרת מסרו: "מעל 4 שנים לקח לפרקליטות כדי לגבש כתב אישום מאז החקירה. מה שמלמד שמדובר באירועים בשוק ההון שאינם פליליים על פניהם. אני מקווים לשכנע את בית המשפט שכל הפעילות הייתה חוקית, גלויה ולא דבק בה רבב"..

 

עוה"ד נוית נגב, איריס ניב סבאג וגל הררי-גולדמן, ממשרד שינמן-נגב-ניב, מסרו: "העובדה שהפרקליטות התלבטה משך למעלה משלוש שנים מאז תום החקירה, בשאלה האם להגיש כתב אישום, ואף סגרה את התיק בעניינם של פסגות, ורמוס וירון, מצביעה יותר מכל על מורכבותו של התיק ועל חולשתן של הראיות בו. כבר לפני שלוש שנים החלטנו שלא לקיים שימוע בתיק ולהוכיח את חפותו של דוד אדרי בבית המשפט. לתפיסתנו, כל הפעולות שבוצעו על ידי דוד אדרי היו אמיתיות, והוא לא עבר כל עבירה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x