$
משפט

לבייב בביהמ"ש: "כשמרחפת באוויר גזירה - לא שואלים שאלות קיטבג"

יו"ר אפריקה ישראל העיד במסגרת תביעה ייצוגית לפיה בעלי תפקיד בחברה פעלו בניגוד לחוק ני"ע ולא פרסמו אזהרת רווח במועד בעקבות כוונה להפחתות שווי נכסים במספר פרויקטים ברוסיה. לבייב: "חברה ציבורית לא יכולה לדווח על סמך שמועה"

זוהר שחר לוי 18:5001.04.14
יו"ר אפריקה ישראל, לב לבייב, העיד אתמול (ב') במסגרת תביעה ייצוגית המתנהלת נגד החברה ואמר בנוגע לאי אזהרת רווח במועד, כי "כשמרחפת באויר גזירה כלשהי ואף אחד לא יודע מה התוצאות שלה, זו שאלת קיטבג, ועל כן רצוי לא לשאול".

התביעה הייצוגית נגד אפריקה ישראל הוגשה בספטמבר 2012 על ידי אוהד מלכה, בעל מניות פרטי בקבוצה, על סכום בלתי ניתן להערכה ומעל 2.5 מיליון שקל. לפי התביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד עמית מנור ויוקי שמש, אפריקה ישראל ובעלי התפקיד בה גרמו לנזקים כשפעלו בניגוד לחוק ניירות ערך ולא פרסמו דיווח מיידי, שעניינו אזהרת רווח במועד.

 

לב לבייב לב לבייב צילום: עמית שעל

 

התביעה מתמקדת באזהרת רווח שפרסמה אפי פיתוח, חברה בת של אפריקה ישראל ב-13 באוגוסט 2012, בעקבות הפחתות שווי נכסים במספר פרויקטים ברוסיה: בוטניק גרדן, פוצ'טוביה, טפרסקייה פלאזה 1, טברסקייה פלאזה 2 וקוסינסקייה. לדברי התובע הייצוגי, המידע על ההפחתות, שנבעו משינויים במדיניות התכנון העירוני במוסקבה, היו ידועים לאפריקה ישראל עוד קודם לכן, אך זו לא דיווחה על כך לציבור.

 

במסגרת פרשת ההוכחות בתיק, הגיע אתמול לבייב עצמו ומסר את עדותו באולמו של השופט חאלד כבוב. "זה נכון להגיד שגם לפני שמונית כיו"ר דירקטוריון פעיל היית איש מפתח שעזיבתך היא גורם סיכון?", שאל בא כוח התובע, עו"ד עמית מנור.

 

"לא יודע אם אפשר להגיד גורם סיכון", השיב לבייב, "אבל אני מאמין שלכל אדם יש תחליף בעולמנו. יש לי ידע וכשרונות ואני מקווה שאני יכול לתרום. יש לי ידע רב".

 

לבייב סיפר בעדותו, בהתייחסותו לפרויקט פוצ'טוביה, כי יש לו ברוסיה עסקים רבים וכי הוא מגיע לשם כ-6-7 פעמים בשנה. "אני לא מתעדכן באופן שוטף מה קורה עם כל הפרוייקטים, יש לנו פרוייקטים לפחות במאה פלוס אתרים בעולם, צוותים בכל מקום, ברוסיה יש מעל מאתיים עובדים".

 

לבייב נשאל באשר לדוח המיידי שנמצא במרכז התביעה. "בדוח המיידי שפרסמתם", חקר עו"ד מנור, "נכתב שהחל מיולי 2012 אפי פיתוח קיבלה ידיעות/אישורים, הדיווח המיידי של אפריקה ישראל, על שינויים במדיניות התכנון העירוני ובמדיניות הפיתוח של עיריית מוסקבה. זה ידעת ביוני 2012".

 

לבייב השיב: "אסביר - חברה ציבורית צריכה לדווח דברים שהם חד משמעיים, כלומר חברה ציבורית לא יכולה לדווח דבר על סמך שמועה מפקיד בעירייה שאומר שכנראה יקחו לנו את הזכויות או מסתכלים לעשות שינוי במדיניות העירייה. המנכ"ל מוציא את זה, ומדווחים את זה אחרי שיש דברים, החלטות כתובות בעירייה, בדרך כלל".

 

לפי בא כוח התביעה, ביוני 2012 נודע כי הקבוצה החלה לבצע שינויים בפרוייקט קוסינסקייה. כשנשאל לבייב מתי ידע על כך השיב כי "מוסקבה החליטה להגדיל את גבולותיה, הם פרצו לכיוון פי כמה יותר גדול משטח העיר, כשפוטין החליט את המהלך ונתנו את האישור לעיריית מוסקבה, זה כדי להוציא את הצפופות, משרדי ממשלה להוציא מחוץ לעיר, במוסקבה מתקדמים מהר מאוד. ואכן ביולי 2012 הממשל הפדרלי במוסקבה קיבל החלטה. ואז ג'י.אל.אם, מעריכים בינלאומיים שעושים לנו הערכות שווי לדיווחים בבורסה, טענו שאנחנו צריכים להפחית את השווי של קוסינסקייה, מכיוון שהביקוש יהיה הרבה יותר פחות. אנחנו לא יכולים להשאיר את המשרדים ברמה כמו שהם, אלא לשדרג אותם, על מנת להשכיר, וזה יעלה כסף, ובעלות של השיפוץ, צריך להפחית. אני גם היום לא מסכים עם מה שהם אמרו, עם הערכה הזאת, אבל קיבלתי אותה ואני פועל לפיה".

 

"אצלנו", הוסיף לבייב, "זו חברה מאוד שקופה, מעל מאתיים עובדים, אנחנו אחרי כל מה שעברנו פה אצלנו, כל הממשל התאגידי, וכל מה שקשור ברשות ניירות ערך, אנחנו עוברים את הרשויות במוסקבה, באנגליה, בארץ, ובכל מקום יש צוותים שישגיחו וידווחו על הכל בזמן אמת. אין לנו אינטרס לחכות שבועיים עם החלטה כזו או אחרת, אנחנו לא מרוויחים ולא מפסידים מזה".

 

השופט כבוב הקשה: "יש לך הרבה עסקים במוסקבה, עובדים ועסקים בשווי כספי גבוה. האם זה לא סביר, שהחלטה כזאת שיוצאת מסגן ראש עירית מוסקבה שיש לה אפקט לגבי הנכסים שלכם, לא תעשה דבר כדי להשפיע, לשנות את רוע הגזירה, שאתה יכול לעשות ואחרים לא יכולים לעשות. למה לא מסרו לך את המידע?".

 

"כבודו שואל עניינית אני מבין ואני אענה", השיב לבייב לשופט. "כשמרחפת באויר גזירה כלשהי ואף אחד לא יודע מה התוצאות שלה, זו שאלת קיטבג שלא יודעים מה התשובה לגביה, ועל כן מבחינתנו רצוי לפעמים לא לשאול את השאלות האלה. אז קודם כל מחכים כי לא כל אחד מקבל את הגזירה שווה בשווה, כל רחוב, כל תנועה, לפי מקומות חניה וכן הלאה. אחרי שיש החלטה של ועדת ארכיטקטונית זה עדיין לא סוף העולם, עד היום אנחנו עובדים יום יום לשנות את זה. זה לא אומר שהם החליטו זה סוף פסוק, פתאום השתנתה החניה, נפתח נתיב וכו', ואז העובדים שלנו מסבירים לפקידים, הפקידים מעלים הלאה. ישנה תפיסה לפיה, אתה יכול להרים טלפון לראש העיר במוסקבה ולשנות החלטה, וזה לא עובד ככה. אני יכול להתקשר לראש העיר, כלומר, אני מבקש כשהמנכ"ל שלנו, לא קבעו לו פגישה עם גורם בכיר בעיריה, ואני מבקש את סיועו בענין זה, דברים כאלה אני יכול לבקש. אבל להגיד לראש העיר תסדר לי את מה שאני רוצה, זה לא מקובל, למרות מה שחושבים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x