$
משפט

בקשה להקפאת הליכים למעריב ומקור ראשון

מאז רכישת פעילות מעריב השקיע בעל השליטה, שלמה בן צבי, בחברות כ-90 מיליון שקל. "בתקופה האחרונה החריפה המצוקה התזרימית של החברות, והן אינן מסוגלות לקיים את התחייבותיהן השוטפות במועדן, כך לפי הבקשה לביהמ"ש

זוהר שחר לוי ואופיר דור 11:3505.03.14
המו"ל של מקור ראשון ומעריב, שלמה בן צבי, מבקש הבוקר (ד') מבית המשפט צו הקפאת הליכים לשני העיתונים שבבעלותו לאחר שהחובות הצטברו ל-130 מיליון שקל: "בתקופה האחרונה החריפה המצוקה התזרימית של החברות, והן אינן מסוגלות לקיים את התחייבותיהן השוטפות במועדן".

 

לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט למתן צו הקפאת הליכים ולהסדר נושים, מאז רכישת פעילות העיתון "מעריב" ובמהלך השנה האחרונה, השקיע בעל השליטה, בן צבי, בחברות כ-90 מיליון שקל "על מנת להעלותן על 'דרך המלך', לשמר את המותגים המהווים סמל ומופת לעיתונות החופשית במדינת ישראל ולהמשיך ולדאוג לפרנסתם של מאות משפחות בישראל".

 

המו"ל שלמה בן צבי המו"ל שלמה בן צבי

 

למרות זאת, כך לפי בא כוחן של החברות, עו"ד שלום גולדבלט, הגיעו החברות למצבו שבו "ללא ביצוע הליכים דרסטיים" לא ניתן יהיה להמשיך ולקיימן כעסק חי "והעיתונים לא יוכלו להמשיך ולצאת לאור אף לא יום נוסף אחד".

 

המצוקה התזרימית אליה הגיעו שני העיתונים, כך מצוין, מעמידה את החברות בסכנה ממשית. "נכון להיום", נכתב, "אין מקורות תזרימיים מספיקים לצורך תשלומים שוטפים לספקים ולעובדים. בנסיבות אלו גיבוש הסדר נושים הינו הכרח המציאות. צו הקפאת הליכים הינו חיוני לשם השגת 'שקט תעשייתי' לצורך ביצוע הליכי ההתייעלות המחויבים, השלמת עסקת מכירת פעילות העיתון 'מקור ראשון וגיבוש הסדר עם נושיהן".

 

בן צבי מבקש מבית המשפט המחוזי בירושלים, לשם הוגשה בקשתו, להוציא צו הקפאת הליכים למשך 60 יום ולהורות כי בתקופה זו יעוכבו ההליכים גם נגדו. לדבריו, בשנה האחרונה הזרימו הוא ומשפחתו מהונם העצמי כ-90 מיליון שקל וכי הם מוכנים להזרים כ-2 מיליון שקל נוספים לצורך מימון הקבוצה בתקופה הזו. בנוסף, מתבקש בית המשפט למנות את רו"ח חן ברדיצ'ב כנאמן למימוש הליך ההבראה והסדר הנושים של החברות.

 

הבקשה מפרטת את נסיבות היקלעות הקבוצה לקשיים. בין השאר מצוין כי חברת מקור ראשון, בטרם נרכשה פעילות העיתון מעריב, הייתה חברה גרעונית כשבשנת 2009 ספגה הפסד שנתי של כ-3 מיליון שקל. בשנת 2010 צומצם ההפסד השנתי לכחצי מיליון שקל בלבד אך בשנת 2011 רשמה החברה בדוחותיה הכספיים הפסד של כ-10.8 מיליון שקל.

 

בסוף שנת 2012 נרכשה פעילות העיתון מעריב על ידי אחוזת הירש תמורת 32.7 מיליון שקל זאת לאחר שהעיתון נקלע להליכי פירוק מכיוונו של הבעלים הקודם, נוחי דנקנר. "החברה הצליחה לצמצם הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בתוך שנה מאז נרכשה הפעילות של העיתון מעריב. ואולם, לימים מצאה החברה כי אי יישום תוכנית הרכישה במלואה (הרכישה מידי הנאמנים בהליך הפירוק הקודם, זש"ל) וחשוב מכך במועדה, גרם לכך שהחברה נתפסה כלפי חוץ בכלל ובשוק הפרסום בפרט כחברה לא יציבה שעתידה לוטה בערפל. השלכות ילו תרמו באופן ישיר לירידה בהיקף הפרסום בעיתון בסכום של כמיליון שקל לחודש, אשר הביא את החברה שוב לכדי 'דימום תזרימי' כבד".

 

החל מחודש ינואר האחרון, נכתב עוד, חלה התדרדרות מהותית במצבה של החברה, זאת בשל ההפסדים המצטברים, נתוני ה-TGI שלא החמיאו לעיתון, ניסיונות לגיוס הון שלא צלחו ועזיבתם של נושאי משרה בכירים בהנהלת מעריב – עובדה שגרמה לחוסר יציבות בחברה.

 

לפי הבקשה, התחייבויות הקבוצה נאמדות כיום ב-130 מיליון שקל, מהן 90 מיליון הלוואות בעלים, 10.3 מיליון שקל חוב לעובדים ועוד כ-20 מיליון שקל עבור ספקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x