$
משפט

הפטנטים של וויטווטר יכסו כ-10% מחובותיה

דו"ח ראשון על חברת המים שקרסה: מפרק החברה שהקים אורי יוגב קובע שלא ניתן להפעילה. מכירת הקניין הרוחני של וויטווטר, שחייבת כ־19 מיליון שקל, תספק 3–2 מיליון שקל

זוהר שחר לוי 08:0014.01.14

"החברה הגיעה לסוף דרכה ואין מקום ויכולת להפעילה כעסק חי. לא נותר אלא לנסות ולמכור את רכושה", כך מסכם המפרק הזמני שמונה לוויטווטר, עו"ד יניב אינסל, את מצבה של חברת המים שהקים מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב.

 

המסקנה הזו נכתבה במסגרת הדו"ח הראשוני שהגיש בימים האחרונים עו"ד אינסל לבית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינה של וייטווטר, שנכנסה להליכי פירוק בחודש נובמבר. החברה חייבת ל־25 עובדיה 2.5 מיליון שקל כלפיהם ו־16 מיליון שקל לבנק דיסקונט. בנוסף היא חייבת לספקים כחצי מיליון שקלים. על פי המפרק, ייתכן שהחובות עשויים להיות גדולים יותר.

 

בדיון שהתקיים בעניינה של וויטווטר בחודש שעבר חשף בא כוחה, עו"ד אהוד גינדס, את הסכום שאבד למשקיעים בחברה. לדברי גינדס, לאורך השנים גייסה החברה כ־60 מיליון שקל ממשקיעים ו־15 מיליון שקל נוספים מבנק הפועלים.

 

 

וייטווטר העריכה את שווי הקניין הרוחני שלה ב־2–3 מיליון שקל. לדברי המפרק, החברה ניסתה לקדם טכנולוגיה בתחום המים ויש לה מספר לקוחות שעושים שימוש במוצריה. אולם על פי עו"ד אינסל, "בשלב מקדמי זה עולה תמונה ולפיה לא הושלמו הפרויקטים והיקף ההתחייבויות וזכויות החברה בשל התקשרויות אלה טרם נהיר".

 

בהתייחסו למכירת מוצרי החברה, כתב עו"ד אינסל כי לה שני מוצרים בתחום ניטור המים שעשוי להיות להם ביקוש. לדברי המפרק הוא פנה לכמה חברות שהתחרו בוויטווטר וניסה לעניין אותן ברכישת פעילותה, אך מדובר "במו"מ ראשוני ולא ברור מה יעלה יום".

 

יוגב הקים את וויטווטר ב־2007 והיה בעל השליטה בה ((29% לצדה של חנה גרטלר (49%). אולם בשנת 2012 רשמה החברה הפסד של 23 מיליון שקל ובדו"חותיה הוצמדה לה הערת עסק חי. יוגב פרש מתפקיד יו"ר וויטווטר באוגוסט 2013, לאחר מינויו למנהל רשות החברות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x