$
בארץ

דיסקאונט דנקנר

כמה יעלה לנושים באי.די.בי להיפטר מבעל השליטה?

אתי אפללו 11:32 28.11.13

 

השבוע התפרסמו ההצעות המשופרות במכרז על השליטה באי.די.בי אחזקות והקרב צמוד.

 

מבחינת המספרים היבשים - הצעתם של אלכסנדר גרנובסקי ונוחי דנקנר נותנת תמורה גבוהה יותר לנושים מהצעת אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה. הצעת גרנובסקי־דנקנר משקפת תספורת של 33% לנושים אם מכירת כלל ביטוח תצא אל הפועל, ו־38% אם היא לא תצא אל הפועל. לעומת זאת - הצעת אלשטיין־בן־משה משקפת שיעור תספורת של 39% לנושים בהתקיים עסקת כלל ו־42% ללא העסקה. בממוצע - הפער בין ההצעות עומד על 5% לטובת הצעת גרנובסקי־דנקנר. במספרים - הפער הוא 123 מיליון שקל בתרחיש שכלל ביטוח נמכרת ו־90 מיליון שקל בתרחיש השני.

נוחי דנקנר
נוחי דנקנרצילום: רויטרס

 

מדוע שנושי אי.די.בי יסכימו לספוג תספורת של עוד כ־5%? אם גרנובסקי־דנקנר הציעו את הסכום הגבוה ביותר - הקרב לכאורה סגור. אולם, ישנם אלמנטים בהצעת אלשטיין־בן־משה שמשאירים את הקרב פתוח: הסכום שהפקידו בנאמנות גבוה יותר, הקבוצה שלהם לא נראית כמו קבוצת רכישה שמחליפה ומוסיפה שותפים ובנוסף, היא איננה כוללת את בעל השליטה נוחי דנקנר.

 

המוסדיים הגדולים - שמצביעים למעשה בשם החסכונות הפנסיוניים של הציבור - צריכים לפעול למקסום ההחזר עבור עמיתיהם. ההחזר מורכב גם מההחזר המיידי במסגרת ההסדר, וגם מהאפסייד העתידי לעמיתים שממשיכים להחזיק במנייות אי.די.בי פיתוח ויהנו מהתאוששות בקבוצה. על כן, בבחירה בין ההצעות השונות, המוסדיים יצטרכו להחליט האם בתרחיש בו אי.די.בי תישלט על ידי קבוצה שכוללת את בעל השליטה הקודם, יש לה באמת סיכוי לצאת לדרך חדשה ולראות התאוששות אמיתית. או שיש אמת בפתגם "אי אפשר ללמד כלב זקן תעלולים חדשים". ההצעה של אלשטיין ובן־משה משקפת עמדה שלפיה להחלפה מוחלטת של השליטה בפירמידה יש ערך. השניים גם מעניקים לכך גם תג מחיר, שניתן לכנותו "דיסקאונט דנקנר".

 

 

נראה כי קבוצת גרנובסקי־דנקנר מודעת לכך שבעיני הנושים לא רק שבעל השליטה אינו מביא ערך מוסף, אלא הוא אפילו נטל על הקבוצה. על כן, לאחרונה הקבוצה מובילה קו ברור להבהיר שהוא לא ישלוט, אלא גרנובסקי. מצד שני, דנקנר הוא איש חזק, עם הרבה מאוד קשרים במשק הישראלי ועם השפעה גדולה בכל שכבות הניהול של פירמידת אי.די.בי. קשה לראות אותו הופך למשקיע פיננסי חסר דעה.

 

כעת נותר לראות, אם תג המחיר שהצמידו בקבוצת אלשטיין־בן משה ל"דיסקאונט דנקנר" מקובל על הנושים.

 

x