$
משפט

ביהמ"ש מינה כונס נכסים לווילה של מוטי זיסר בפ"ת

זאת, בהמשך להליך מימוש הנכס לטובת בנק לאומי. השופט אורנשטיין קבע: "משטרת ישראל תסייע לכונס הנכסים לממש כל צו שיפוטי שיינתן בעניין"

זוהר שחר לוי 19:5628.10.13
עו"ד יניב אזרן מונה על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב ככונס נכסים לווילה של איש העסקים  מוטי זיסר ומשפחתו בפתח תקווה, בהמשך להליך מימוש הנכס לטובת בנק לאומי. "משטרת ישראל", כתב השופט איתן אורנשטיין בהחלטתו, "תסייע לכונס הנכסים לממש כל צו שיפוטי שיינתן בעניין".

הליך מימוש הווילה של זיסר, המוערכת ביותר מ-71 מיליון שקל, החל לפני כחודשיים בפנייה של בנק לאומי לפתיחה בהליכי עיקול בלשכת ההוצאה לפועל. זאת, בעקבות חוב שצברה חברת "מרכזי שליטה" של זיסר, המחזיקה בנכס, של כ-15.5 מיליון שקל. לאומי, כנושה מובטח, החל בהליכי העיקול כדי לממש את זכותו על הווילה המפוארת.

 

אולם, כפי שנחשף ב"כלכליסט", כונס הנכסים של אירופה ישראל, עו"ד גיורא ארדינסט, ביקש להעביר את הליך מימוש הנכס אל תוך הליכי הכינוס של הקבוצה. ארדינסט, המשמש כבא כוחו של בנק הפועלים, לו חייבת אירופה ישראל 941 מיליון שקל, טען כי ללאומי חוב הקטן מהותית מערך הווילה ולכן יש חשש שלא יפעל להשיג את הרווח המירבי ממימוש הנכס.

 

פנייתו של עו"ד ארדינסט נעשתה בשל החשש של בנק הפועלים כי לאומי, כנושה מובטח, לא יפעל "במלוא כוחו ומרצו" כדי להשיא את התמורה שתתקבל עבור הנכס המשועבד". לדברי הכונס, החוב של לאומי נמוך בהרבה מערך הבית ולכן "קיים חשש כי הוא יעדיף מימוש מהיר ככל האפשר על פני מימוש בערך מקסימלי". "צעד זה", כתב הכונס לבית המשפט, "יביא לפגיעה חמורה בבנק הפועלים".

 

מנגד, התנגדה אירופה ישראל לבקשת הפועלים. עוה"ד שלום גולדבלט וליאת צרפתי שלום, המייצגים את אירופה ישראל ואת זיסר, השיבו לבית המשפט כי אין מקום להורות שהליך מימוש הנכס ייעשה באמצעות הליך הכינוס וגם לא במסגרת לשכת ההוצאה לפועל. "לא ניתן לממש את הנכס בהתעלם מזכויות הצדדים השלישיים המתוגררים בנכס", הם ציינו בהתייחסם לבני משפחתו של זיסר המתגוררים אף הם בווילה. מה עוד שלטענת אירופה ישראל הליך מימוש הנכס יגדיל משמעותית את הוצאות הכינוס על חשבון החברות.

 

הווילה של משפחת זיסר בפ"ת הווילה של משפחת זיסר בפ"ת צילום: ענר גרין

 

השופט אורנשטיין קיבל את בקשת הפועלים

 

לפי ההחלטה, אין בעובדה שהערכת הנכס עולה על החוב לנושה המובטח כדי לגרום באופן אוטומטי להעברת ההליך לבית המשפט של חדלות פירעון, אולם במקרה זה נוצרו התנאים לאפשר זאת. כך מצוין הפער בין שוויה של הווילה לבין החוב שנצבר לטובת לאומי וכן העובדה שההליך בלשכת ההוצאה לפועל החל רק לאחרונה. "עסקינן בפער ניכר ביותר, המקים חשש מובנה לכך שבנק לאומי נעדר אינטרס למקסם את הנכס במחיר הערכתו או בקירוב לכך, וכי יהיה מעוניין בהליך מימוש מהיר שיהיה בו כדי לפרוע את חובו".

 

בחודש שעבר אכן אישר השופט אורנשטיין את העברת מימוש הווילה אל הליך כינוס הנכסים וקבע כי הליך מימוש הווילה אכן יועבר מלשכת ההוצאה לפועל להליך כינוס הנכסים של הקבוצה. "בחינת נסיבות המקרה מביאני לידי מסקנה, כי לאור הצטברות מספר נימוקים כבדי משקל יש לקבל הבקשה", כתב. יחד עם זאת הבהיר השופט כי לא ימנה שני בעלי תפקיד למימוש הנכס, כפי שביקש בנק הפועלים וכי מי שינהל את הליך המימוש יהיה בעל תפקיד מטעם בנק לאומי.

 

בסוף השבוע, קיבל השופט אורנשטיין את בקשת לאומי למנות את עו"ד עזרן ככונס הנכסים מטעמה והוא זה שיפעל למימוש הווילה. לפי ההחלטה, הכונס יוכל "במידת הצורך" להסתייע "בצוות עוזרים ובמשטרת ישראל" וכי על החברה ומי מטעמה "לשתף פעולה עם הכונס".

 

בית המשפט הבהיר בהחלטתו כי אין בכוונתו למנות שני בעלי תפקיד למימוש הנכס, אלא לאפשר ללאומי לנהל את הליך המימוש דרך תיק הכינוס ו"תוך שיתאפשר לבנק הפועלים לבקר ולפקח על ההליך ולוודא שזכויותיו לא תפגענה".

 

במקביל לכך, רשמה אתמול (א') קבוצת החברות הישג ביניים בערעור שהגישה לבית המשפט העליון על החלטתו הקודמת של אורנשטיין למנות את עו"ד ארדינסט ככונס נכסיה שטען כי הסכמי האשראי בין הצדדים הופרו.

 

אירופה ישראל, באמצעות עוה"ד שלום גולדבלט וליאת צרפתי ממשרד גולדבלט גינדס יריב, טענה בערעור כי שיקולי הבנק בהגשת הבקשה היו שיקולים זרים. שופט העליון יורם דנציגר הורה על עיכוב ביצוע פסק הדין עד למתן החלטה אחרת.

 

"למען הסר ספק", כתב השופט דנציגר בהחלטתו, "הצו הארעי לא יחול על ההחלטה שבמסגרתה מונה עו"ד ארדינסט כנאמן בקשר למניות החברות באלביט הדמייה בכל הנוגע להסדר הנושים של חברה זו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x