$
משפט

"אסיפת בעלי מניות היא המקום לדיון בהסדר"

מנכ"ל די מדיקל לשעבר ביקש למנוע כינוס בעלי המניות לאישור הסדר נושים, בטענה שבעלי השליטה רוקנו את קופת החברה כדי להשתלט על נכסיה על חשבון יתר בעלי המניות. ביהמ"ש: שהאסיפה תדון בטענות

זוהר שחר לוי 08:1110.09.13

השופט איתן אורנשטיין מבית המשפט המחוזי בתל אביב יכריע בקרוב אם לאשר הסדר נושים לחברה הבורסאית די מדיקל המצויה על סף חדלות פירעון. אולם הוא החליט לדחות את בקשתו של המנכ"ל היוצא למנוע כינוס של בעלי המניות לאישור ההסדר, בנימוק שטענותיו מתייחסות לגוף ההסדר ולא לעצם הבקשה לכינוס האסיפה. 

די מדיקל, שהפכה לבורסאית ב־1994, היא חברת אחזקות ללא פעילות עצמאית ולה שלוש חברות־בנות: ספרינג הלת' סולושנס, ג'י־סנס וספרינג־סט הלת' סולושנס. די מדיקל עוסקת במכשור רפואי, ומחזיקה באמצעות החברות־הבנות בקניין רוחני ובידע בתחום הטיפול בסוכרת ובהולכת תרופות.

 

"צורך דחוף בסעדים"

 

לפני כשבועיים פנתה די מדיקל באמצעות עוה"ד ירון קייזר ויצחק זכריה ממשרד גלוזמן ושות' למחוזי בתל אביב בבקשה לכנס אסיפה כללית של בעלי מניותה לצורך אישור הסדר נושים ומינוי עו"ד אורן הראל לנאמן.

 

עו"ד אורן הראל. די מדיקל מבקשת למנותו לנאמן עו"ד אורן הראל. די מדיקל מבקשת למנותו לנאמן צילום: עמית שעל

 

בבקשה נכתב כי "החברה מצויה כיום על סף חדלות פירעון, ומכאן הצורך הדחוף בקבלת הסעדים. ללא קבלת כספי מימון הביניים לקופתה, החברה עלולה, בסבירות גבוהה, להיקלע לחדלות פירעון ולהליכי פירוק כפועל יוצא. עוד יודגש כי היות שהחברה הנה ציבורית חלות עליה דרישות רגולטוריות, ומשכך החברה ממשיכה לצבור חובות והתחייבויות באופן שוטף כל חודש בחודשו". במקביל ביקשה החברה ליטול אשראי של עד 580 אלף שקל כדי לממן את הפעילות השוטפת שלה בתקופת ההסדר לצורך המשך הפעלה כעסק חי. לפי די מדיקל, במאי האחרון החליט דירקטוריון החברה על הפסקת פעילותה, על צמצום מקסימלי של הוצאותיה ועל מימוש נכסיה.

 

לגרסת באי כוחה, במצבה הנוכחי אין לחברה מקורות הכנסה עכשוויים או עתידיים, והמשך פעילותה השוטפת נסמך על הלוואות. "ככל שלא יאושר הסדר הנושים, עלולה החברה בסבירות גבוהה להיקלע למצב של חדלות פירעון שיוביל ללא כל צל של ספק לפירוקה בידי נושיה". כן מצוין שבדו"חות הכספיים של החברה ל־2012, ציין רואה החשבון המבקר שיש ספקות משמעותיים להמשך פעילות החברה כעסק חי.

 

"הצעת ההסדר מהווה חלופה הולמת לנושי החברה - הרי לפי ההצעה ייהנו הנושים ככל הנראה מפירעון 100% מנשייתם, כשבחלופת הפירוק הם יפרעו בסכום נמוך יותר".

 

אולם יש מי שאינו מקבל את טענות החברה כפשוטן. דווקא מנכ"ל די מדיקל עד לפני כמה חודשים, דוד שוורץ, מתנגד לבקשה וטוען שמדובר בהטעיה של בית המשפט.

 

באפריל האחרון נחשף ב"כלכליסט" ששוורץ, שסיים את כהונתו כיו"ר וכמנכ"ל די מדיקל בספטמבר, הגיש לבית הדין לעבודה תביעת פיצויים נגד החברה ובעלי השליטה בה בטענה ששכרו הולן ושהוא למד על פיטוריו מדיווחי החברה לבורסה.

 

במקביל טען שוורץ בתביעה שעודנה מתנהלת ש"בעלי השליטה ניצלו את העובדה שלקיתי במחלה קשה, ואף שהמשכתי לתפקד היטב כמנכ"ל ואף הבאתי משקיעים פוטנציאליים ותוכנית עסקית חדשה, הם העבירו אותי מתפקידי עת אני שוהה בחופשת מחלה לצורך טיפולים כימותרפיים, ללא שימוע, ללא התראה וללא מתן דמי הודעה מוקדמת, למרות הצגת כל המסמכים הרפואיים שמתארים את מצבי הקשה".

 

"השתלטות בוטה"

 

בשבוע שעבר פנה שוורץ, באמצעות עו"ד פז יצחקי־וינברגר ממשרד איתן ארז, לבית המשפט וביקש להתנגד להקפאת ההליכים. לגרסתו של שוורץ, המגדיר עצמו "נושה מהותי ובעל מניות", בקשת הקפאת ההליכים הוגשה בחוסר תום לב משווע וממניעים זרים של בעלי השליטה בחברה המעוניינים להשתלט עליה לאחר שרוקנו את נכסיה.

 

"כל מהות הבקשה", לדבריו של שוורץ, "היא פעולה למען שדרוגם של שני בעלי השליטה בסולם הנשייה שלא כדין על חשבון הנושים ועל חשבון שאר בעלי המניות, תוך השתלטות בוטה וגסה על שני הנכסים העיקריים שנותרו בחברה - השלד הבורסאי שלה, השווה בהערכה שמרנית כ־2–3 מיליון שקל והקניין הרוחני של החברה, השווה בהערכה שמרנית כ־1–2 מיליון שקל".

 

לפני כמה ימים דחה השופט אורנשטיין את בקשת שוורץ, בנימוק שטענותיו נוגעות לגוף ההסדר המוצע ולא לעצם כינוס האסיפות של בעלי המניות לדון בהסדר.

 

"יובהר שהטענות שמורות לשוורץ והוא יכול להעלותן באסיפות, וככל שלאחר מכן יוגש ההסדר לאישור בית המשפט, יוכל להעלותן במסגרת הדיון", קבע השופט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x