$
בארץ

המוסדיים לא עמדו בפיתוי של דסק"ש

הנפקת האג"ח של דסק"ש שנעשתה ללא ביטחונות אפשרה למוסדיים להשקיע מבלי להיחשף לביקורת

יניב רחימי 09:12 08.07.13

 

הצלחת הנפקת האג"ח של דיסקונט השקעות בשבוע שעבר אינה מובנת מאליה עבור חברה המדורגת בדירוג BBB, שסוחבת על גבה "גיבנת" בדמות בעלת שליטה שמצויה בהסדר חוב. ל"כלכליסט" נודע כי מרבית המשתתפים בהנפקה לציבור שנעשתה ללא ביטחונות שבה גויסו כ־224 מיליון שקל היו שחקני נוסטרו, אולם, בין המשתתפים היו גם גופים מוסדיים.

בתהליך הגיוס ויתרה דסק"ש על החיתום ועל שלב המכרז למשקיעים מסווגים. לכאורה, מדובר במהלך שעלול לסכן את ההנפקה, היות שדסק"ש יצאה לגיוס מבלי שהבטיחה מראש את השתתפות המוסדיים, אלא באמצעות מהלך זה המוסדיים הזרימו ביקושים מבלי להיות חשופים לביקורת של לקוחותיהם ושל התקשורת.

 

הגיוס של דסק"ש נעשה בדרך של הרחבת סדרה קיימת במחיר מינימום של 100 אגורות לכל ע"נ, כשמחיר האג"ח בשוק עמד ערב הדיווח על 105 אגורות, דבר שהקנה למשקיעים אפשרות לרכוש את האג"ח במחיר נמוך מזה שבו הוא נסחר בשוק וההנחה הגדולה מזמינה את שחקני הנוסטרו להשתתפף ולחגוג על פערי הארביטראז'. המשקיעים שהשתתפו בהנפקה ראו לנגד עיניהם תשואה גבוהה של כ־8% שעליה יש להוסיף את עליית המדד.

 

האג"ח הונפקו ב"חבילה" שכוללת אופציות שאמורות לספק למשקיעים רווח עודף. ה"סוכרייה" שקיבלו המשקיעים בדמות האופציות משקפת לחבילה תשואה מפתה של כ־8%+ מדד. תשואה זאת, שעשויה להיות אטרקטיבית בעיני מחזיקי האג"ח, מהווה אבן רחיים על צווארה של דסק"ש שצריכה לעמוד בתשלומי הריבית הגבוהים עד למועד הפדיון הסופי של הסדרה ב־2025.

x