$
קריירה

כך תחפשו עבודה בזמן שאתם עובדים

בלי לשבת בלשכת התעסוקה: רוצים להתחיל לחפש אך חוששים להיתפס? קבלו את 10 הכללים לחיפוש עבודה בזמן שאתם עדיין עובדים

נטלי ריער 12:3028.05.13

מסקרים שערכנו במהלך השנים בקרב גולשי האתר הסתבר לנו שכ-50% לא נמצאים "בין עבודות" אלא בעצם, אנשים עובדים. זה לא מפתיע, מכיוון שלרוב האנשים אין הרבה ברירות - או שמוצאים עבודה במקביל לזו הקיימת, או שעוזבים את העבודה, מסכנים את ההכנסה הכספית ומתחילים להיכנס ללחץ שבסופו של דבר מביא אותנו לחטוף את ההצעה הראשונה שנקבל. אז איך מחפשים עבודה במקביל לעבודה הקיימת?

 

1. אל תספרו לבוס

 

לפעמים זה מרגיש קצת לא מוסרי לחפש עבודה בזמן שעובדים, ויש כאלה שלוקחים את התחושה הזו צעד אחד קדימה והולכים לדבר על כך עם המנהל שלהם כדי "לצאת בסדר", אך זה מיותר מכמה סיבות: האחת, שמבחינת החוק אתם גם ככה תתנו לו התראה ברגע שתמצאו עבודה. ושנית, זה יכניס אותו ללחץ מיותר והוא עשוי להתחיל בתהליך הגיוס של המחליף שלכם, הרבה לפני שמצאתם עבודה.

 

2. אל תספרו לחברים

 

אם מסיבה כלשהי כבר ידוע להנהלה וליתר העובדים שאתם עם רגל אחת בחוץ, זה בסדר לדבר על הנושא ואפילו כדאי לנצל את הזמן שנותר ואת הקשרים כדי להיעזר במי שאפשר. בכל מקרה אחר, חשוב לשמור על דיסקרטיות ולא לתת אמון באנשים שלא ממש קרובים אליכם, כי לפעמים מספיק שתספרו לאדם אחד כדי שהשמועה תגיע לאוזניו של המנהל שלכם לפני שהספקתם לומר לו משהו בנושא.

 

3. שלחו קורות חיים בחוכמה

 

בהמשך לצורך בדיסקרטיות, גם את קורות החיים צריך לדעת לאן לשלוח. חשוב לבדוק באיזו חברה מדובר, ולוודא שלא קיים קשר עסקי כלשהו בינה לבין החברה בה אתם מועסקים. בנוסף, משרות רבות מתפרסמות כחסויות – במקרה כזה, גם לפי תיאור התפקיד והמשרה לא תמיד ניתן לדעת באיזו חברה מדובר, במיוחד כשמדובר בתחום שבו היצע המשרות רחב במיוחד. אז אם יש ספק, אין ספק.

 

4. השיבו לטלפון בזהירות

 

כשמתחילים לחפש עבודה ברצינות, גם הטלפונים לא מאחרים להגיע. אז מה עושים כשעובדים באופן ספייס למשל? במידה ואפשר להתרחק ולנהל את השיחה בצורה איכותית, עשו זאת ושמרו על המומנטום הטבעי של הזמן בו החליטו לדבר איתכם. באין אפשרות הולמת להתנתק מסביבת העבודה הקיימת לצורך ניהול השיחה, בקשו בנימוס טלפון ושעה בה תוכלו אתם לחזור למי שהתקשר אליכם. טיפ חשוב - לעולם אל תבקשו שיחזרו אליכם מאוחר יותר, היוזמה לשיחה חוזרת צריכה להיות שלכם כדי לא להטריח את המתקשר.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

5. עדכנו את אנשי הגיוס במצבכם

 

אנשי גיוס הם הראשונים לדעת שמחפשי עבודה במקרים רבים, כבר עובדים. מסיבה זו כדאי דווקא לשמור על שקיפות ולהסביר להם את המצב. זה גם יעיד על כנות וגם יעזור לכם לא להסתבך בשקרים מיותרים לגב סיום התפקיד הקודם. חוץ מזה, מתי חשבתם להתחיל לעבוד? ברוב המקרים תצטרכו לתת למקום העבודה הקיים התראה מספקת לגבי מועד סיום עבודה ולכן, אם תהיו כנים עם המגייסים, הם יבינו שאינכם יכולים להתחיל לעבוד באופן מיידי ויקחו זאת בחשבון.

 

6. אל תתחילו להבריז מהעבודה

 

יש גבול לתירוצים שתוכלו לספק למקום העבודה שלכם ולכמות האיחורים וההיעלמויות. במוקדם או במאוחר זה יתחיל לבלוט ויתחילו לשאול שאלות. מה עושים? מתאמים את הראיונות לקצוות של יום העבודה. דהיינו, לשעות הבוקר המוקדמות או לשעות אחר הצהריים. מקסימום תצאו באיחור קטן, או שתצאו טיפה מוקדם יותר ובימים אחרים תשלימו את החסר.

 

7. אל תיעזרו בציוד של המעסיק הנוכחי

 

זה אף פעם לא נעים להודיע לצד השני על סיומה של מערכת היחסים בינכם. בסיטואציה כזו עלולות לעלות האשמות ואי נעימויות מסוגים שונים. זה בסדר וזה טבעי, אבל למה ללבות את האש? כדי לא לספק למעסיק שום עילה שבגינה יחוש מרומה על ידיכם, הקדימו לעשות והימנעו משימוש במכשירים שהוקצו לשימושכם כמו המחשב, הטלפון שלו וכמובן – שעות העבודה. היום, בעידן הסמארטפונים גם לא צריך את הציוד של המעסיק כי אפשר להיעזר בכלים חכמים ולדאוג שכל המשרות הרלוונטיות יגיעו לכם ישר למייל ובזמנכם הפנוי לשלוח קורות חיים.

 

8. הכינו מבעוד מועד רשימת ממליצים

 

אחד החסרונות הבולטים בחיפוש עבודה במקביל לעבודה, הוא החוסר בממליץ אקטואלי. הרי אי אפשר לבקש את המלצתו של המנהל הישיר כשהוא לא יודע בכלל מזה שאתם מחפשים עבודה. פתרון אפשרי לבעיה יהיה שימוש בממליצים ממקומות עבודה קודמים. אולי לא יהיה להם את אותו אפקט, אבל זה מה שיש ועם זה צריך לנצח.

 

9. אל תתנו לחיפוש העבודה לעלות לכם לראש

 

אם התחלתם לחפש עבודה בעקבות מרירות בעבודה הקיימת, זה עוד יעלה לכם לראש ודי מהר תתחילו לזרוק קצוץ על התפקיד, על האנשים שאתם לא מחבבים במיוחד ועוד. חכו קצת. כל עוד לא יבשה הדיו על חוזה עבודה מול מעסיק אחר, אל תורידו לרגע את הרגל מהדוושה – המשיכו לעבוד כמו קודם, כי כל עוד אין אלטרנטיבה אחרת, עוד עלולים לפטר אתכם או שתאבדו ממליץ עתידי וחבל.

 

10. הכינו תשובה לשאלה הכי נפוצה

 

כמעט שאין ראיון עבודה שלא עולה במהלכו השאלה המוכרת "מדוע עזבת את העבודה הקודמת?". אם שמרתם על שקיפות מול המגייסים, אז בוודאי ישאלו אתכם מדוע אתם מעוניינים לעזוב את העבודה הנוכחית שלכם. חשוב שתהיה לכם תשובה מוכנה מראש וחשוב עוד יותר, שהקו המנחה אתכם בתשובה לשאלה הזו יהיה מקצועי ונטול כעסים והאשמות. כמו כן, שימו לב שהתשובה שלכם לא מובילה את המראיין לחשוב שאצלו תהיה לכם בעיה דומה (חוסר קידום? שכר נמוך?).

 

הכותבת היא מנהלת תוכן עבודה וקריירה ב- AllJobs

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x