$
משפט

השופטת אלשיך הגיעה לביתה של חייבת ונתנה לה צו מאסר

רחל סופר חייבת רבע מיליון שקל, אך לא הגיעה לדיונים בנימוק שהיא מרותקת למיטתה. בצעד נדיר החליטה השופטת לצאת לביתה בהרצליה, ולאחר דיון הורתה על מאסרה בתוך 4 ימים אם לא תעביר את הכסף

ענת רואה ויצחק דנון 16:2208.04.13
מה עושה שופט כאשר חייב אינו מגיע לדיון בעניינו בנימוק שהוא חולה? במקרה רגיל נוהגים השופטים לדרוש תעודה רפואית ונאלצים לדחות את הדיון למועד אחר, אלא שהיום (ב') בצעד נדיר החליטה השופטת ורדה אלשיך שמטפלת בענייניה של החייבת רחל סופר שלא לוותר על הדיון, אלא לקיימו לצד מיטת חוליה של סופר, בביתה בהרצליה.

ב-8 בבוקר, במועד שבו נקבע להתקיים דיון בבקשה להורות על צו מאסר נגד סופר בגין אי תשלום חובותיה, ולאחר שהתברר כי סופר נעדרה ממנו בנימוק שהיא מרותקת למיטתה, הדהימה אלשיך את הנוכחים באולמה כשהחליטה לצאת בליווי מאבטח לביתה של סופר ובתוך דקות מעטות יצאה המשלחת לדרך.

 

בדיון השתתפו עו"ד איתן ארז, הנאמן בהליך פשיטת הרגל של סופר, עו"ד יהונתן צברי ששימש בעבר כנאמן, עו"ד נוסף ממשרד ארז, נציג של הכונס הרשמי ועו"ד בן המייצג את סופר והגיע למקום באיחור.

 

סופר נדרשה להשיב על שאלות בחקירה שתיערך לה על ידי עו"ד ארז, וזאת במסגרת הבקשה לביזיון בית משפט והוצאת צו מאסר נגדה בגין אי תשלום חוב נטען של 250 אלף שקל. אלא שסופר דרשה שעו"ד צברי יעזוב את המקום: "אני מבקשת שצברי יצא מהבית שלי, זה בית פרטי. איפה העורך דין שלי? אני מיוצגת ומבקשת שהוא יהיה כאן... אני רוצה לדעת מה קורה ולמה הגעתם אלי הביתה", אמרה.

 

השופטת אלשיך הכתיבה החלטה לפרוטוקול המאולתר שנערך בביתה של סופר, שלפיה המשלחת נאלצה להגיע לביתה של סופר לאור העובדה שמזה ארבע ישיבות מתקבלת בבוקר הדיון תעודה רפואית "כל פעם מסיבה אחרת, לפיה החייבת אינה יכולה להגיע לבית המשפט". אלשיך ציינה כי בית המשפט רשאי להגיע ולנהל את הדיון גם לצד המיטה. היא הוסיפה כי עו"ד צברי הוא צד לתיק ולכן ישאר במקום.

 

השופטת אלשיך. יצאה לשטח השופטת אלשיך. יצאה לשטח צילום: אלכס קולומויסקי

 

"לא נשאר אפילו שקל"

 

בהמשך נחקרה סופר ונשאלה מדוע אינה משלמת את צו התשלומים שהוטל עליה, והשיבה כי היא חיה מהכנסות מועטות "ולא נשאר לי אפילו שקל מיותר". עו"ד ארז הפתיע את סופר כאשר הגיש תצהיר של חוקר פרטי וכן סרטון שבו נטען כי ישנו תיעוד של סופר כשהיא רצה בפארק "נכדה רודף אחריה והם משחקים", וזאת בעת שסופר כביכול אמורה היתה להיות חולה ומרותקת למיטתה.

 

השופטת אלשיך החליטה תחילה כי הסיכומים יימשכו באולם בית המשפט, אולם לאחר שהמשלחת עזבה את ביתה של סופר היא חזרה בה והחליטה להמשיך את הישיבה בביתה של סופר, כדי שאם בסופו של דבר תחליט על מאסרה של סופר, "אינני רוצה לנהוג בניגוד להחלטת בית המשפט העליון שציווה לנהל דיון בנושא כזה בנוכחות החייבת". אלשיך אפשרה לעורכי הדין לסכם את טענותיהם ונזפה בסופר ש"לוחשת על אוזנו של פרקליטה מעת לעת".

 

בסיכומו של הביקור מסרה אלשיך החלטה שלפיה אם רחל סופר לא תשלם בתוך ארבעה ימים רבע מיליון שקל לקופת הנאמן, היא תיאסר למשך 60 יום. בנוסף חויבה סופר בתשלום הוצאות בסך 75 אלף שקל. אלשיך דחתה את בקשתה של סופר לעכב את ביצוע ההחלטה לצורך הגשת ערעור לבית המשפט העליון.

 

אלשיך ציינה עוד בהחלטתה כי בניגוד לטענה של סופר שבעלה "הוא נכה 100% חסר ישע שיש להלבישו ולרחוץ אותו", הרי שבמהלך ביקורה המצב היה שונה: "עת ישבנו בבית החייבת, הגיש לנו בעלה שתייה וכוסות כשהוא מחזיק ביד אחת את הבקבוק וביד שנייה את הכוסות, מתנועע וצועד אף ללא קב אחד".

 

תגובה: זכויותיה של סופר נפגעו

 

עו"ד אורן בן מסר בשם רחל סייג-סופר: "ערעורה של סייג-סופר התקבל בבית המשפט העליון, שביטל את החלטת בית המשפט בביזיון. בהמשך הגשתי בקשה לפסלותה של אלשיך לדון בביזיון. הבוקר הודיעה השופטת באולם כי החליטה לא לפסול את עצמה ולא נתנה לי העתק ההחלטה. מיד ביקשתי ממנה לעכב הליכים לצורך הגשת ערעור. השופטת דחתה את בקשתי והחליטה לקיים את הדיון בביתה של רחל. בזמן שהשופטת יצאה מהאולם ביקשתי את העתק ההחלטה ממזכירתה והיא אמרה לי כי ההחלטה טרם נחתמה.

 

"הדיון בביתה של רחל התקיים בטרם הגעתי לביתה, למרות שרחל ביקשה להמתין לי להגיע. השופטת לא קבעה שעה לדיון בביתה של רחל, ואני הגעתי לאחר שכבר נחקרה הן על ידי ארז והן על ידי השופטת, כך שזכויותיה נפגעו. השופטת ידעה כי יש לי דיון בשעה 10:00 בבית המשפט המחוזי בלוד ובעקבות העברת הדיון לביתה של רחל, נאלצתי להתעכב כדי לדאוג לדחיית הדיון בבית המשפט המחוזי בלוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x