$
משפט

עונשי מאסר לאחים נתן ודני שבס בפרשת המעילה בלאומי

מדובר בפרשה שהחלה ב-2008, ובמרכזה חשד לגניבה של 33 מיליון שקל מכספי בנק לאומי בת"א. השניים הורשעו בקשירת קשר לביצוע פשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות

זוהר שחר לוי 21:3721.02.13

בית משפט השלום בתל אביב גזר היום (ה') עונשי מאסר על האחים נתן ודני שבס, שהיו בעלי המסעדות רוקה וקיוטו, על מעורבותם בפרשת בנק לאומי ובמסגרת הסדר טיעון. נתן שבס נידון ל-9 חודשי מאסר בפועל, 3 שנות מאסר על תנאי וקנס כספי של 20 אלף שקל ואילו אחיו, דני שבס, נידון לחצי שנה של עבודות שירות, שנתיים מאסר על תנאי ולקנס כספי של 20 אלף שקל. "דומה שאין מקום להכביר מילים על חומרת המעשים", נכתב בגזר הדין.

 

 

 

מדובר בפרשה שהתפוצצה בקול גדול בשנת 2008 עם מעצרם של האחים שבס ושל כמה נוספים וכן במעצרו של מיקי פרידמן. פרידמן היה מנהל הסניף המרכזי של בנק לאומי בתל אביב מ־2003 ועד ספטמבר 2007, אז מונה כמנכ"ל הבנק בבריטניה.

 

ביוני 2009 הוגש נגדו ונגד שבעה אחרים כתב אישום באשמת גניבה של 33 מיליון שקל מכספי הבנק, שממנו עלה כי הנאשם מאיר עובדיה הביא במשך שנתיים לסניף המרכזי אנשים שפתחו חשבון ופרידמן העניק להם אשראי של מיליוני שקלים מבלי לבדוק את יכולת ההחזר שלהם.

 

משפטו של פרידמן, שהואשם בבית המשפט המחוזי עדיין מתנהל. עניינם של כמה מהנאשמים בפרשה נידון בבית משפט השלום, בפני השופט מרדכי פלד. שלושה מהם, דן קריב, עופר דיגמי ומיכאל קורנבליט, שגם חשף את הפרשה, הורשעו במסגרת הסדר טיעון במהלך שנת 2011 ודינם נגזר.

 

היום, הורשעו שניים נוספים בפרשה, האחים שבס. במסגרת הסדר טיעון שהושג בין סנגורם, עו"ד אורי קינן לבית הפרקליטות הוגש כתב אישום מתוקן המתאר את חלקם בפרשה ובדרך בה הוציאו כספים בטענות שווא, על דרך המרמה, מהסניף המרכזי של בנק לאומי, ברחוב יהודה הלוי, בתל אביב.

 

לפי האישום המתוקן, האחים, שהיו בעליה של חברה בשם "ארד-ברוש השקעות בע"מ", שהחזיקה חלק מהון המניות המונפק של חברת "וילה מאריס בע"מ", הבעלים לשעבר של מסעדת רוקה בהרצליה פיתוח, נזקקו לאשראי כשהחברה שבבעלותם ביקשה להגדיל את החזקותיה ב"וילה מאריס".

 

תחילה פנו הנאשמים לבנק הבינלאומי הראשון, שם התנהל חשבונם וביקשו לקבל אשראי של 750 אלף שקל, אך בקשתם סורבה על ידי הבנק ובהמשך גם על ידי בנק דיסקונט.

 

בדצמבר 2006, נפגשו האחים עם מאיר עובדיה, שהוצג כמי שהיננו בעל קשרים בבנקים, המסוגל לסייע להם לקבל אשראי, שלא כדין. השניים קשרו עם עובדיה קשר לפיו תקבע עבורם פגישה בסניף המרכזי של בנק לאומי עם מיקי פרידמן והוא ידאג לקבלת האשראי במרמה, תמורת תשלום של 300 אלף שקל.

 

בפגישה עם פרידמן, ביקשו האחים הלוואות של 3 מיליון שקל וזה הנחה אותם למלא הצהרת עושר פיננסי מנופחת וכוזבת שנשמרה אצלו בכספת. האחים קיבלו את הלוואה ושילמו את השוחד, כך נטען, לעובדיה.

 

במסגרת הטיעונים לעונש, ביקש סנגורם של השניים, עו"ד קינן, להטיל עליהם עונש של עבודות שירות. לדבריו, מדובר במי שהכספים שלקחו נועדו לקדם עניין עסקי מובהק ולא מתוך מעשה נוכלות.

 

"דומה שאין מקום להכביר מילים על חומרת המעשים", כתב השופט פלד בגזר הדין בעניינם של האחים שבס. "ברגיל היה מקום לגזור בפרשה זו על הנאשמים עונשי מאסר העולים בחומרתם מעונשי המאסר שמבקשת הפרקליטות, אלא שמעורבותו של גורם פנים בננק, כמתואר לעיל, הביאה את הצדדים לכדי הסכמות בצורת אותם הסדרי טיעון".

בא כוח הנאשמים, עו"ד קינן מסר: "אני מסופק מגזר הדין הגם שהושג לאחר שנתיים של ניהול משפט".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x