אל תבנו על זינוק בתוצאות החברות
מכתב למשקיעי בלאקרוק: התחזיות לשיפור התוצאות ברבעון הבא לא מוצדקות
בשבוע שעבר פורסמו כמה דו"חות כספיים שהצביעו על תוצאות מאכזבות בשורת הרווח, דבר שהוביל למגמה מעורבת במסחר. מהדו"חות למדנו שהמכירות הקמעונאיות היו חזקות מהצפוי בספטמבר, וגם נתוני המכירות עבור אוגוסט ויולי תוקנו כלפי מעלה. כתוצאה מכך, ההוצאה הפרטית הריאלית צפויה להגיע ל־2%, מה שמגביר את אמינותה של התחזית כי צמיחת הכלכלה תעמוד על 2%. אין כמעט ספק שתהליך יצירת האשראי בארה"ב בדרך להתאוששות, אף שעדיין קיימים ליקויים רבים. ללא זעזועים חיצוניים למערכת מאירופה או כל מקום אחר, אנו צופים שתהליך ההתאוששות יימשך.
עניין של ציפיות
הציפיות לקראת תוצאות הרבעון השלישי שכבר החלו להתפרסם הונמכו מספיק, כך שלדעתנו רוב החברות יכו את התחזיות הנמוכות יותר. בשלב זה נראה כי הרווחים ברבעון ירדו ב־1%–2% לעומת הרבעון המקביל. אנליסטים מצפים שההפוגה בצמיחה ברווחים תהיה קצרה, וברבעון הרביעי היא כבר תעמוד על 10%. ההערכות ל־2013 עומדות על צמיחה של 10%–20% ברווחים. אולם, לשם כך צריכים שולי הרווח לעלות, מה שלא סביר שיקרה, אלא אם כן תירשם האצה בקצב צמיחת ההכנסות. להערכתנו, תחול דווקא האטה בהכנסות, ולכן נראה שתחזיות הרווח גבוהות מדי.
התחזיות לשנה הבאה מעידות כי המשך העליות בשוק המניות יצריך ירידה בפרמיית הסיכון של המניות, ולשם כך יש לראות סימנים שההקלה הכמותית משתלמת ובאה לידי ביטוי בהאצת הכלכלה.
נושא משמעותי נוסף שצפוי להיות בעל השפעה מכריעה על הכלכלה והשווקים הפיננסיים ב־2013 הוא הצוק הפיסקאלי (הקלות המס שצפויות לפוג בסוף 2012). בניתוח השפעתו של הצוק יש לכלול גם את האקלים המאקרו־כלכלי הנוכחי בארה"ב. הכלכלה עדיין פועלת תחת השפעתו של המיתון הפיננסי, הכוללת ירידה מתמשכת ברמות המינוף.
הכלכלה צריכה ודאות
האמון של משקי הבית בארה"ב גובר והם מגדילים את הוצאותיהם. עם זאת, נראה כי העסקים מפחיתים את ההשקעות ההוניות עקב החששות מהצוק הפיסקאלי. כך, גם תחזיות לצריכה ולהשקעות תלויות בהימנעות מהצוק הפיסקאלי. העלאות מס פוטנציאליות ב־2013, המהוות חלק מהותי מהצוק, צפויות להשפיע יותר על הצריכה לקראת סוף השנה הנוכחית.
על רקע זה כלכלת ארה"ב תמשיך לצלוע, לא כי היא חלשה, אלא יותר כי חוסר הוודאות מעכב את ההשקעה והתעסוקה במגזר העסקי. במבט קדימה, צמצום חוסר ודאות זה, גם אם המדיניות הפיסקאלית תהיה קשוחה יותר בשנה הבאה, ישפיע באופן חיובי על הכלכלה ועל אמון המשקיעים. במצב כזה, גם אם מחירי המניות ישמרו על רמות יציבות, אנו סבורים כי בטווח הקצר חסרים התנאים לתיקון מלא של המחירים.
השורה התחתונה: הציפיות לקראת דו"חות הרבעון השלישי הונמכו באופן כזה, שלהערכתנו רוב החברות יכו אותן.
הכותב הוא אסטרטג המניות הראשי של בלאקרוק


