$
משפט

נפגעי תאונות בזמן העבודה לא ישלמו על חוות דעת מומחה

בעקבות פס"ד של העליון: בתי המשפט החלו לחייב את חברות הביטוח לשאת בהוצאות המומחה הבודק את הנפגע במהלך המשפט

זוהר שחר לוי 09:0021.10.12

בשורה למי שנפגע בתאונת דרכים במסגרת עבודתו: לאחרונה החלו בתי המשפט לחייב את חברות הביטוח לשאת בהוצאות המומחה הבודק את הנפגע במהלך המשפט, זאת בעקבות פסק דין שניתן בנושא בבית המשפט העליון.

 

עד לאחרונה, נפגעי תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, חויבו לשאת בהוצאות
המומחה. הסיבה: בתאונות עבודה קיימת פרקטיקה, שבה פונה הנפגע לביטוח לאומי לצורך קביעת נכותו, וקביעתו משמשת את בית המשפט במקום המומחה.

 

בפועל, נפגעים רבים העדיפו שלא לצעוד בנתיב זה ולפנות קודם לבית המשפט כדי שיקבע את נכותם, במקום לביטוח הלאומי. כתוצאה מכך, הם נדרשו לשאת בשכר המומחה.

 

"יש מלחמת חורמה בסוגיה הזו", אומר עו"ד אריאל פרויליך, המתמחה בתביעות נזיקין. "לאנשים אין כסף לממן את המומחים. מדובר בסכומים של אלפי שקלים למומחה, וכשזה מוטל על התובע אז הרבה פעמים זה מגיע למצב שהוא מוותר על התביעה. חברות הביטוח יודעות את זה ולכן מתעקשות לא לשלם, זה מאפשר להן לסיים את התיק בפשרה או בלא כלום".

 

במאי האחרון ניתנה על ידי שופט העליון צבי זילברטל פסיקה עקרונית בנושא. זילברטל דן בערעורה של נפגעת תאונת דרכים, שהיא גם תאונת עבודה. הנפגעת ערערה על החלטת בית המשפט המחוזי לחייב אותה בשכר הטרחה למומחים. "בית המשפט הטיל על הנפגעת לשאת בשכרו של המומחה כיוון שמדובר בתאונה שהיא גם תאונת עבודה", כתב זילברטל שקיבל את הערעור, "אין לקבל נימוק זה. בית משפט זה כבר פסק שלא צריכה להיות זיקה בין תביעה לפי החוק (חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים - זש"ל) לבין חובת מיצוי ההליכים מול הביטוח הלאומי".

 

לאחרונה החלו בתי המשפט ליישם את הפסיקה. בהחלטה שניתנה לאחרונה בבית משפט השלום בתל אביב פסקה סגנית הנשיאה זהבה אגי כי חברת הביטוח תשלם את שכרו של מומחה בגובה 4,500 שקל. בתביעה נוספת המתנהלת בבית משפט השלום בהרצליה קבעה השבוע גם השופטת לימור רייך כי חברת הביטוח היא שתישא בשכר המומחה.

 

"מדובר בבשורה של ממש", אומרת עו"ד ענת גינזבורג, מומחית בתביעות נזיקין. "בעבר תובעים שביקשו להיבדק על ידי מומחים מטעם בית המשפט נאלצו ללוות כספים כדי לממן את המומחה הרפואי, ולרוב ויתרו על כך בשם העלויות הגבוהות. העליון עשה צדק עם האזרח הקטן, ובתקופה האחרונה בתי המשפט מחייבים יותר ויותר את חברות הביטוח לשאת בתשלומים. זה חוסך דיונים וזמן שיפוטי יקר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x