$
משפט

משרדו של שלמה נס דורש מקדמה של 4 מיליון שקל על חצי שנת עבודה

הנאמנים של אאורה השקעות מבקשים את המקדמה עבור שלושה דיונים בבית המשפט והגשת 37 מסמכים. לטענתם, הם יוכלו לדרוש שכר טרחה של עד 20 מיליון שקל, אף שהנושים של החברה יספגו תספורת של 39% מהחוב ויפסידו 112 מיליון שקל

ענת רואה 07:0221.10.12

האם סביר כי שני עורכי דין שהתמנו כנאמנים בהקפאת הליכים של חברה ציבורית וגיבשו הסדר נושים שכולל תספורת כואבת של 112 מיליון שקל, 39% מהחוב בממוצע, יגרפו לכיסם עד 20 מיליון שקל? האם ראוי לדרוש מקדמה של יותר מ־4 מיליון שקל עבור תיק שמרבית העבודה עליו נמשכה פחות מחצי שנה, וכללה רק שלושה דיונים בבית משפט והגשת 37 מסמכים בלבד? אם שואלים את משרדיהם של עוה"ד שלמה נס ויהודה רוה, מתברר שהתשובה לשתי השאלות היא חיובית.  

בדצמבר 2011 התמנו עו"ד עמית לדרמן, שותפו של שלמה נס, ועו"ד חגי אולמן, שותף במשרד יהודה רוה, כנאמנים לחברה הציבורית אאורה השקעות, שנקלעה לחובות של כ־290 מיליון שקל. בחלוף כמה חודשים הצליחו השניים למכור את פעילות החברה וגיבשו הסדר נושים, שלפיו הנושים יקבלו החזר חוב שנע בין 33% לנושים רגילים להחזר מלא לנושים המובטחים. ההחזר יינתן ברובו בפריסה עתידית וממושכת.

 

תמורת פועלם הגישו השניים לפני כשלושה שבועות בקשת שכר טרחה לשופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשיך, שבה הם מבקשים בשלב ראשון "מקדמה" העומדת על 4.35 מיליון שקל כולל מע"מ. בבקשה מפרטים הנאמנים כי לפי התקנות הקובעות את שכרם של בעלי התפקיד, הם רשאים לקבל עד 10% מכלל הסכומים שיחולקו לנושים במסגרת ההסדר בתוספת מע"מ, כלומר עד 20 מיליון שקל.

 

 

תיק אאורה השקעות היה פשוט ומהיר יחסית

 

הנאמנים ציינו כי לא ידרשו את מלוא הסכום המגיע להם לפי התקנות אלא יסתפקו בסכום נמוך יותר, שאותו הם לא מפרטים בשלב זה. עם זאת, בבקשת השכר מודגש כי הסכום המבוקש כעת "נמוך משמעותית" מהסכום הסופי שיבקשו לקבל, רמז לכך שהמקדמה המבוקשת רחוקה מאוד מלספק את רצונם של השניים. לדברי הנאמנים, לאחר שישלימו כמה פעולות נוספות הם יגישו בקשת שכר סופית.

 

יהודה רוה יהודה רוה צילום: עמית שעל

בהשוואה לתיקי חדלות פירעון אחרים, תיק אאורה התנהל בצורה מהירה ופשוטה יחסית. כמה שבועות לאחר שמונו לתפקידם פרסמו הנאמנים מודעה למכירת החברה, ושלושה חודשים בלבד לאחר תחילת הקפאת ההליכים כבר הציגו לבית המשפט הסדר נושים והסדר מכירה. חצי שנה לאחר מינוי הנאמנים, אאורה השקעות חזרה למסחר בבורסה בתל אביב, כלומר חלק הארי של עבודתם הושלמה בתוך פחות משישה חודשים. בתיק אאורה התקיימו שלושה דיונים בלבד בפני השופטת אלשיך והוגשו 37 מסמכים בסך הכל — מספר נמוך מאוד לעומת תיקים אחרים שבהם מוגשים מאות מסמכים.

 

אחת הסיבות לכך שתיק אאורה פשוט יחסית היא שהחוב המרכזי של החברה הוא למחזיקי האג"ח במסגרת שש סדרות, שחלקן יוצגו במאוחד. זאת בשונה ממצב שבו ישנם מאות ואף אלפי נושים שונים ונדרשת בדיקה פרטנית בעניינו של כל אחד ואחד מהם.

 

אאורה השקעות, שפעלה בתחומי הנדל"ן להשקעה ויזמות בנייה, היתה בשליטת בועז משעולי ויוסף צליח כשהגישה בקשה להקפאת הליכים בסוף 2011. בתחום הנדל"ן להשקעה הפעילה אאורה השקעות ארבעה קניונים ברומניה, והחזיקה בקרקע נוספת להקמת מרכז קניות במדינה וכן בבניין מגורים במנהטן בניו יורק. בתחום יזמות הבנייה הקימה החברה בישראל 1,800 יחידות דיור במסגרת 19 פרויקטים שונים, וכן יזמה הקמת אלפי יחידות דיור ברומניה ובהונגריה באמצעות החברות־הבנות שלה.

 

שלמה נס שלמה נס צילום: עמית שעל

 

במועד הגשת הבקשה היו מרבית חובות החברה - 261 מיליון שקל - למחזיקי האג"ח שלה, שחלקם היו בעלי ערבויות. לאחר הגשת הבקשה הורתה השופטת אלשיך על מינויים של לדרמן ואולמן כנאמנים, בהתאם לבקשת החברה. השניים העמידו את החברה למכירה, ובסופו של דבר הוכרזה הצעתה של חברת ס.י. אבן יזמות כזוכה וגובש הסדר נושים. הרוכשת שילמה 3.5 מיליון שקל ונטלה על עצמה את ההתחייבויות לפירעון חובות למחזיקי האג"ח, באמצעות הנפקת סדרת אג"ח חדשה ותיקון שתי סדרות קיימות. בנוסף, התחייבה הרוכשת להזרים כ־30 מיליון שקל לפרויקטים של אאורה.

 

לפי הסדר הנושים הסופי והמאושר, המפורט בדרישה לשכר טרחה, מחזיקי אג"ח מסדרות ה'־ו', שהיו במעמד של נושים מובטחים, יקבלו את מלוא החוב כלפיהם העומד על 115 מיליון שקל בתוך 5–7 שנים. מחזיקי האג"ח מסדרות א'־ד', שאינם נושים מובטחים, יקבלו 33%–65% מהחוב כלפיהם העומד על 156 מיליון שקל. זאת באמצעות רישומה למסחר של סדרה חדשה שהחליפה את סדרות א'־ד' ובפריסה לשמונה שנים. נושים רגילים אחרים יקבלו 33% מהחוב המקורי כלפיהם העומד על 16 מיליון שקל. נושי אאורה השקעות ספגו בסך הכל תספורת של 112 מיליון שקל, 39% מהחוב כלפיהם בממוצע.

 

בקשת שכר הטרחה של הנאמנים טרם הוכרעה

לפי בקשת הנאמנים לשכר הטרחה, שיעור הדיבידנד המשוקלל לנושי החברה עומד בממוצע על 61%, וזאת לפי הערכה שמרנית שסדרות א'־ד' יקבלו בסופו של דבר רק 33% מהחוב כלפיהם. לכן טוענים הנאמנים כי מגיע להם שכר טרחה העומד על 9%–10% מכלל הכספים שחולקו. זאת בהתאם למדרגות שכר הטרחה שבתקנות הקובעות כי אם הנושים קיבלו 60% מהחוב בממוצע, הנאמנים יכולים לקבל 10% מכלל הכספים שבקופה. הנאמנים אף ציינו כי אם מחזיקי האג"ח מסדרות א'־ד' יקבלו בסופו של דבר 65% מהחוב כלפיהם, הרי שיגיע להם שכר טרחה של 22–24 מיליון שקל לפני מע"מ.

בקשת שכר הטרחה טרם הוכרעה. מחזיקי האג"ח מסדרות א'־ד' מיוצגים על ידי עו"ד אופיר נאור, סדרה ה' על ידי עו"ד עדי פיגל, סדרה ו' על ידי עו"ד אלון בנימיני ואילו הרוכשת מיוצגת על ידי עו"ד גיא גיסין. עוה"ד לדרמן ואולמן סירבו להגיב לידיעה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x