$
משפט

בישראל: בקשה לצו מניעה נגד הקרנת "תמימות המוסלמים" ברשת

המפלגה הדמוקרטית הערבית, ח"כ טלב אסאנע, ושלושה מנכבדי העדה המוסלמית בארץ טוענים בפנייתם לביהמ"ש כי מדובר בסרט גזעני שפוגע ברגשות המוסלמים.

יצחק דנון 18:2819.09.12

הסרט "תמימות המוסלמים" פוגע בקדושתו ובכבודו של הנביא מוחמד ובקוראן וכך בכבודם ובאמונתם של מיליוני מאמינים מוסלמים בעולם, ולכן יש לאסור את פרסומו. כך טוענים המפלגה הדמוקרטית הערבית, ראש סיעת רע"מ-תע"ל ח"כ טלב אסאנע, ושלושה מנכבדי העדה המוסלמית בארץ בפנייתם לבית המשפט המחוזי בירושלים לאסור על גוגל בצו מניעה זמני לפרסם את הסרט ברשת יו-טיוב ו/או בכל אתר אחר ולחלופין לחסום את הגישה לסרט בישראל.

 

לטענת המבקשים, מדובר בסרט גזעני ביותר וחסר תקדים שהועלה לאחרונה באתר היו-טיוב שבשליטת גוגל.

 

מהומות נגד ארה"ב מהומות נגד ארה"ב צילום: איי פי

 

לדבריהם, הסרט פוגעני ביותר ומחלל את דמותו של הנביא מוחמד בצורה גזענית ביותר, מציגו בצורה השלילית ביותר תוך רמיסת כבודו וקדושתו ורמיסת כבודם של מיליוני המאמינים המוסלמים בארץ ובעולם. עובדה היא, טוענים המבקשים, כי בעקבות הסרט אירעו מהומות קשות בכל רחבי העולם ומיליוני מאמינים יצאו לרחובות מתוך זעם עצום על פרסום הסרט, ובעקבות המהומות חסמה גוגל את הגישה לסרט במדינות מצרים ולוב.

 

בבקשה נאמר כי בא כוחם של המבקשים פנה אל גוגל לפני ימים ספורים ואולם פנייתו לא נענתה כלל ועל כן מוגשת בקשה זו לביהמ"ש.

 

לדברי המבקשים, פרסום הסרט והפצתו מהווים עבירה פלילית של פגיעה ברגשות דת, פרסום הסתה לגזענות והחזקת פרסום גזעני בהתאם לחוק העונשין. עוד טוענים המבקשים כי הסרט כולל קטעים המהווים לשון הרע כלפי כל מוסלמי בעולם ולא רק לגבי האיסלאם בכלל ועסקינן בפגיעה פרטנית ואישית כלפי כל מוסלמי.

 

לדברי המבקשים, פרסום הסרט פוגע בזכותם לכבוד ובאמונתם וברגשותיהם הדתיות, פגיעה שעברה כל גבול וחצתה את גבול הסובלנות המותר בחברה דמוקרטית. לטענתם, הפגיעה בנביא מוחמד ובסמליות הקדושה שלו משמעותה ביטול כל הדת המוסלמית, ובמקרה הנדון על הזכות לחופש ביטוי לסגת לטובת השמירה על רגשות הציבור המוסלמי והערבי בארץ ולטובת אמונתם הדתית.

 

בנוסף, נטען בבקשה יש לאסור את פרסום הסרט גם לשם השמירה על הסדר הציבור ושלום הציבור מאחר וקיימת אפשרות ודאית להפרה של ממש של הסדר הציבורי.

 

דובר יוטיוב מסר בתגובה: "אנחנו עושים הכל כדי ליצור קהילה ממנה יכולים כולם ליהנות ואשר גם מאפשרת לאנשים להביע דעות שונות. זה יכול להוות אתגר מכיוון מה שנחשב מקובל במדינה אחת יכול להיות פוגעני במקומות אחרים. הווידיאו הזה – אשר אליו יש גישה באינטרנט – נמצא בבירור במסגרת ההנחיות שלנו ולכן גם יישאר ביו-טיוב. עם זאת, הגבלנו את הגישה אליו למדינות בהן הוא אינו חוקי כגון הודו ואינדונזיה וכן בלוב ובמצרים בעקבות המצב המאוד רגיש בשתי המדינות הללו. גישתנו זו לגמרי תואמת את העקרונות אשר קבענו לראשונה כבר ב-2007".  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x