$
דעות

תואר שני במשפטים - בשביל מה?

מתברר כי תואר שני אינו מופיע בדרך כלל בביקושים בענף המשפט, וניתן להתקדם בתחום לדרגות גבוהות גם בלעדיו. עם זאת הוא יכול להיות יתרון

נדב אלון 07:4406.07.12

נולדתי במרכז הארץ ודם פולני זורם בעורקיי. מגיל צעיר נתיב החיים היה משורטט ומתוכנן מראש - מסיימים תיכון, מתגייסים לצבא, עושים פסיכומטרי, רואים קצת עולם ואז לאקדמיה, על מנת לרכוש השכלה ובעיקר, להביא תואר ראוי הביתה, שיביא גאווה להורים.

 

אני מגיע מתחום מדעי החברה

שבו שוק התעסוקה הופך לתחרותי יותר ויותר ולכן תואר שני הפך לדרישה בסיסית עבור קבלה למשרות רבות. האם זה המצב גם בעולם המשפט?

 

כיום מוצעות תוכניות לתואר שני במשפטים (LL.M) באוניברסיטאות ת"א, בר-אילן, העברית, חיפה, המרכז הבינתחומי הרצליה, המכללה למנהל והמכללה האקדמית נתניה. עפ"י הסטטיסטיקה, משנה לשנה עולה מספר הנרשמים לתואר שני במשפטים במוסדות השונים. יש אפילו תוכנית לתואר שני במשפטים ללא משפטנים.

 

יחד עם זאת, מעיון בביקושים בענף המשפט מתברר כי לא רק שתואר שני אינו מופיע בדרישות המשרה, אלא שהוא גם לא יבטיח בהכרח לבעליו זימון לראיון עבודה - זאת, בניגוד לתחומים אחרים, בהם פעמים רבות תואר שני מהווה תנאי סף לקבלה לעבודה. ולכן מדוע להשקיע זמן, כסף ואנרגיות על תואר שלאו דווקא יתרום בתהליך חיפוש העבודה?

 

מונח שעולה רבות בשנים האחרונות בהקשר זה הוא פיתוח אישי. אחד הדברים המעסיקים היום את עולם התעסוקה, הוא קודם כל עניין, הרבה לפני השכר. אנשים מחפשים את האתגר האינטלקטואלי בעבודתם ובאמצעות השכלה גבוהה, ניתן להשיג זאת ולפתוח אופקי תעסוקה נוספים בשלב מאוחר יותר.

 

תוכניות התואר השני לרוב כוללות התמחות כלשהי, למשל במשפט עסקי, וכך ניתן להתמקצע ולהרחיב את הידע המשפטי. בנוסף, תואר שני תמיד מהווה יתרון. אולי הוא לא יקנה כרטיס כניסה למקום עבודה, אך הוא בהחלט יכול להטות את הכף לטבת מועמד שמחזיק בו ואף יהווה קלף למיקוח בתחום השכר. היות ומספר עורכי הדין בישראל נמצא בעלייה מתמדת, חשוב למועמדים לעשות מאמץ ולצבור כל יתרון משמעותי שניתן. אדם אשר סיים תואר שני, מציג למעסיק יכולות למידה לצד רצון להתמקצע, להתפתח וללמוד - תכונות החשובות מאוד למשרדים השונים המגייסים עורכי דין.

 

גם מקום הלימודים עצמו מהווה פקטור. בעלי תואר שני מאוניברסיטאות נחשבות מחו"ל, ישדרגו כמעט אוטומטית את מעמדם. משרדים רבים מחפשים בוגרי תארים מתקדמים מחו"ל, אשר שפשפו את האנגלית המשפטית שלהם.

 

פרט חשוב לא פחות, הוא אורכו של התואר השני - 4 סמסטרים בסה"כ ובתוכניות מסוימות, ניתן לקבל את התואר בתוך שנה והתוכניות מותאמות לאנשים עובדים. כמו כן, ניתן לעשות את התואר עם או ללא תזה (כתיבת תזה מאפשרת המשך לתואר שלישי).

 

לסיכום, לתואר שני יתרונות רבים, אך אינו מיועד לכל אחד. ניתן להתקדם לדרגות הגבוהות בעולם המשפט, גם בלעדיו. ולכן מי שמהרהר בלימודי תואר שני במשפטים חשוב שיחשוב היטב אם חזרה לספסל הלימודים אכן מתאימה לו מבחינות שונות.

 

הכותב הוא יועץ השמה וקריירה בחברת ההשמה בתחום המשפט קודקס

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x