$
משפט

תעשיות אלקטרוכימיות: "רשלנות המנהלים המיוחדים היא שהביאה לקריסה"

ICC, שנתבעה על ידי כונס הנכסים הרשמי ב-150 מיליון שקל, העלתה בבית המשפט טענה חדשה ומפתיעה לפיה הנאמנים נהגו ברשלנות חמורה בשעה שביטלו את פוליסת ביטוח אובדן הרווחים של המפעל

מארק שון 09:4602.07.12

טענה חדשה ומפתיעה בפרשת תעשיות אלקטרוכימיות המתגלגלת מאז קריסת החברה בבתי המשפט: בעלי השליטה שנתבעו על ידי כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) ב-150 מיליון שקל טוענים כעת כי דווקא המנהלים המיוחדים הם אלה שגרמו לקריסת החברה. הטענה הועלתה אתמול (א') במסגרת כתבי הגנה והודעת צד ג' שהגישה ICC לבית המשפט המחוזי בחיפה.

 

הטענה של בעלי השליטה נגד הנאמנים, עו"ד צוריאל לביא ממשרד ליפא מאיר ורו"ח גבי טרבלסי, היא כי הם נהגו ברשלנות חמורה בשעה שביטלו את פוליסת ביטוח אובדן הרווחים של תעשיות אלקטרוכימיות וגרמו לכך שמפעל החברה בעכו לא הצליח להתאושש משריפה שאירעה בו והשביתה את פעילותו. קבוצת ICC מיוצגת על ידי עורכי הדין זוהר לנדה, שי שרביט, איתי ויגודה ולוי מצ'ניק ממשרד ברנע ושות'.

 

ICC טוענת כי הנאמנים נהגו ברשלנות בהתעלמותם מחוות דעת של מומחה ניהול הסיכונים של תעשיות אלקטרוכימיות אשר המליץ מפורשות, ובזמן אמת, שלא לבטל את פוליסת הביטוח, התעלמו מהסיכונים האינהרנטיים שבהפעלת המפעל הפטרוכימי של החברה בעכו ללא כיסוי ביטוחי מתאים והתעלמו מ"נורות אזהרה" לאור אירועים קודמים שקרו במפעל החברה.

 

מפעלי תעשיות אלקטרוכימיות מפעלי תעשיות אלקטרוכימיות צילום: אלעד גרשגורן

 

אך בעלת השליטה לשעבר אינה עוצרת כאן. לטענתה השניים הסתירו מידע רלוונטי מבית המשפט המנהל את הליכי הפירוק של החברה, ונמנעים במכוון מלחקור את הנסיבות והשיקולים שהובילו להחלטתם הרשלנית לבטל את פוליסת ביטוח אובדן הרווחים. לטענת ICC, אלמלא היו מבטלים הנאמנים את פוליסת אובדן הרווחים, הייתה יכולה תעשיות אלקטרוכימיות לממן את המשך פעילותה חרף השבתת פעילות הייצור לתקופה כה ארוכה, באמצעות תשלומי הביטוח שהיו מגיעים לה בהתאם לפוליסה.

 

תעשיות אלקטרוכימיות פעלה בתחום הפטרוכימיה והיתה לאחת החברות הגדולות בישראל לייצור ולמכירה של חומר גלם בתעשיית הפלסטיקה, הנקרא PVC. במאי

2004 נכשל מהלך הקפאת החברה והבנקים לאומי, הפועלים ודיסקונט הגישו בקשה לפירוקה. במסגרת תיק הפירוק, הוגשו נגד החברה תביעות חוב בגובה 665 מיליון שקל, ששוויין כיום למעלה מ-937 מיליון שקל. במסגרת תיק הפירוק ולאור החשדות סביב התנהלות המנהלים שגרמה להתמוטטות, נקבע כי משרד רו"ח רוזנבלום־הולצמן ינהל חקירה בעניין.

 

ביולי 2010 הגיש הכנ"ר תביעת ענק בגובה של יותר מ-900 מיליון שקל נגד בעלי השליטה והדירקטורים לשעבר. התביעה הוגשה נגד ICC, יו"ר הדירקטוריון ג'ון פרבר, מנכ"ל החברה אמיר אנדולט, סמנכ"ל הכספים עודד איסבורנו והדירקטורים שכיהנו בה, בהם ראש עיריית חיפה יונה יהב. הטענה המרכזית היא לתרמית חמורה בניהול החברה. לטענת הכנ"ר ICC ופרבר ניהלו את החברה באופן שיטתי ומכוון בדרכי תרמית.

 

אך פחות משנה לאחר מכן גובה התביעה ירד דרמטית ל-150 מיליון שקל בלבד, לאחר שהתביעה יצאה מתיק הפירוק ועברה להליכים רגילים. אחת המשמעויות היתה שהכנ"ר ייאלץ לשלם אגרה על סכום התביעה.

 

ממשרד ליפא מאיר ושות' נמסר: "מדובר בתביעת סרק המהווה ניסיון נוסף של בעלת השליטה, חברת ICC, להתחמק מהתביעה שהגיש נגדה הכונס הרשמי בגין ניהול עסקי החברה בתרמית על ידה. כל פעולות הנאמנים בוצעו בידיעת בית המשפט המחוזי בחיפה".

 

הכנ"ר מיוצג על ידי עו"ד יאיר ליבוביץ', אוסנת שטמר־ידייקין ויוני בן סימון ממשרד לוינבוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x