$
קריירה

בקרוב: הפנסיה של משרתי הקבע תגדל ב-20%

ועדת העבודה אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק לפיה הפנסיה של משרתי הקבע תוצמד למדד. השינוי יחול רטרואקטיבית מ-2008. העלות - 4.5 מיליארד שקל באופן מיידי, ועוד 3 מיליארד שקל כל שנה

תומר אביטל 14:4413.06.12

גמלאי משרתי הקבע של צה"ל יזכו לתוספת של אלפי שקלים בחודש. העלות המוערכת למשק - מיליארדי שקלים בשנה. ועדת העבודה והרווחה אישרה היום (ד') את החוק לקריאה שנייה ושלישית. מדובר בתזכיר חוק ממשלתי שמוזג עם הצעת חוק פרטית של יו"ר הוועדה חיים כץ (ליכוד).

 

שני החוקים קובעים כי גמלאות משרתי הקבע בצה"ל יוצמדו למדד המחירים לצרכן. השינוי בהצמדה צפוי להשפיע על 40 אלף גמלאים ולעבות את שכרם ב-20%, לדברי כץ, גמלה של 10,000 שקלים בחודש למשל, תנסוק ל-12 אלף שקל בחודש.

 

כץ הדגיש ל"כלכליסט" כי "גמלאי צה"ל יקבלו תיקון שחיקה של עשרות אחוזים. הגמלה תהיה צמודה למדד וגם נקבע כי הגמלאים יוכלו לעבוד במגזר הציבורי".

 

חיילים. שירות הקבע יהפוך למשתלם יותר חיילים. שירות הקבע יהפוך למשתלם יותר צילום: חיים הורנשטיין

 

עוד הוסיף כץ, כי השינוי יחול רטרואטקיבית מ-2008 והעלות הצפויה המיידית הינה 4.5 מיליארד שקל, בתוספת עלות שנתית קבועה בת 3 מיליארד שקל. מחצית מהסכום יגיע מתקציב האוצר ומחצית מתקציב משרד הביטחון. כץ הוסיף "היו הרבה קרבות אך הצלחנו לשפר את הצעת החוק".

 

בשבוע הבא יעלה החוק לאישור בקריאה שנייה ושלישית. אם הכל יילך חלק, יראו הגמלאים את התוספת בשכרם החל מחודש אוגוסט. התייחסות האוצר לעלויות עדיין לא התקבלה.

 

"מדובר רק במילים"

 

מיקי בר מצוות "חדש"- התאגרנות של פורשי צה"ל - מתנגד לחוק. בשיחה עם "כלכליסט" אמר כי "מדובר רק במילים. גמלאי צה"ל צמודים כבר לדרגת הכתף (הצמדה לשכר החייל הפעיל באותה דרגה. ת.א) מהיום שהם פרשו והשכר של משרתי הקבע לדעתנו התפתח יותר מהמדד".

 

בר הוסיף: "החוק הזה פוגעני ורק ביקשנו להכניס סעיף שאומר שהגמלאי יוכל לבחור האם להצטרף למסלול החדש או להישאר במסלול הישן. אם האוצר חושב שבחוק החדש הוא מיטיב עמי אז למה שלא ייתן לנו את האפשרות לבחור - כי האוצר יודע שההצעה הזו היא רעה לגמלאים". לדבריו "40% מהגמלאים מובטלים".

 

סביב פרטי החוק התקיים משא ומתן מאז 2009 והוא צפוי להשפיע על כל הגמלאים של צה"ל הנאמדים בכ-40 אלף איש.

 

באוצר שללו את הטענות של בר ואמרו כי "זו הנחה אבל כאן יש שיטת עדכון ידועה וקבועה מראש ואליה גם העבירו את עובדי המדינה". באוצר מעריכים כי גובה הקצבה, בהתאם לשנת הפרישה של הגמלאי, תגדל בין 17% ל-24% עקב קצבת שחיקה ותוספות עבור העלייה במדד בשנים 2011-2008. העלויות לפי האוצר הינן תוספת של כמיליארד שקל בבסיס הקצבאות, ותשלומי רטרו בגין 2008-2011 הנאמדים בכשני מיליארד שקל שפרוסים על פני עשור. כלומר העלות למדינה מדי שנה תעמוד על כ- 1.2 מיליארד שקל.

 

בשנה בה יתקיים מדד שלילי לא יתבצע עדכון ובשנה לאחר מכן יתבצע עדכון מצטבר (כלומר יופחת מהשיעור החיובי השיעור השלילי). אך הקצבה לעולם לא תרד גם במקרה של פיחות רב שנתי במדד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x