$
משפט

היועמ"ש לבג"ץ: במקרה של מסכת הטרדות מיניות, אין להסתפק ב־50 אלף שקל

יהודה וינשטיין סבור כי למתלוננת על הטרדה מינית יש זכות לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק גם כשמדובר בכמה מעשים שמתלכדים למסכת אחת

משה גורלי 07:3406.06.12

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין סבור כי למתלוננת על הטרדה מינית עומדת הזכות לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק בגין כל מעשה של הטרדה מינית, גם כשמדובר בכמה מעשים שמתלכדים למסכת אחת.

 

תגובת היועץ שנמסרה לבג"ץ באמצעות עו"ד מיכל לייסר מפרקליטות המדינה, שוללת את עמדת בית הדין האזורי בחיפה, שאושרה בביה"ד הארצי בידי הנשיא (בדימוס) סטיב אדלר, אשר קבע כי סעיף 6(ב) לחוק למניעת הטרדה מינית מוגבל לקביעת פיצוי ללא הוכחת נזק עד התקרה הקבועה בחוק - 50 אלף שקל - בגין מסכת העובדות כולה, גם אם זו מחזיקה בתוכה כמה מעשים שונים ונפרדים (בכפוף לחריגים שנקבעו דוגמת מקרה אונס).

 

וינשטיין. יש להכפיל את הפיצוי וינשטיין. יש להכפיל את הפיצוי צילום: שאול גולן

 

במקרה הנידון הוכח כי בוצעו חמישה מעשים מגונים בעובדת. מדובר במערכת יחסים בהסכמה, אם כי אסורה, ונפסק מקסימום הפיצוי - 50 אלף שקל - בגין כל המעשים יחד. התובעת תבעה 100 אלף שקל, והיועמ"ש סמך את פרשנותו המרחיבה על לשון החוק ותכליתו שלפיה במעשה של הטרדה מינית טמונה פגיעה בכבודה של הנפגעת, בחירותה ובזכותה לשוויון. לכן הפרשנות הנכונה של החוק היא הרחבת המסגרת, כשהיקף הפיצוי ייקבע לפי שיקול דעתו של בית הדין.

 

"פרשנות אחרת", סבור היועמ"ש, "תעביר מסר בעייתי כאילו הפגיעה במי שכבודה כבר חולל בעבר חלשה היא ו'נבלעת' בפגיעה הקודמת, וכן תפגע בהרתעה". עמדת היועמ"ש עולה בקנה אחד עם פסק דין מאוחר יותר של ביה"ד הארצי לעבודה בפרשה אחרת, ובו נקבע כי ניתן לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק בגין כל מעשה הטרדה מינית העומד בפני עצמו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x