ביהמ"ש אסר על מנהל ההשקעות מסביון לגעת בנכסיו
שופט בית המשפט המחוזי בת"א קבע דיון בנושא ביום שלישי הקרוב. בתוך כך, הנפגעים שקיבלו ערבות מהמשפחה יוכלו לעקל בעתיד מנכסים שאינם בהכרח רשומים על שמו. שתי תביעות הוגשו כבר היום נגד האיש
שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב איתן אורנשטיין הוציא צו נגד מנהל ההשקעות מסביון שקובע כי נאסר עליו למכור או לשעבד את רכושו, ובנוסף הוצא כנגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ. השופט קבע דיון בנושא ביום שלישי הקרוב. ההחלטה התקבלה בעקבות בקשת כינוס שהגישו המשקיעים ציון לוי ודניאל אידלסון באמצעות משרדו של עורך הדין איתן ארז.
הבוקר הגישו שני משקיעים כינוס נכסים ובקשה לפשיטת רגל נגד מנהל ההשקעות ובמקביל האיש עצמו הגיע לתחנת המשטרה בתל אביב והסגיר את עצמו, מתברר כי אביו ואשתו ערבים לחלק מחובותיו. המשמעות היא שהנפגעים שקיבלו ערבות מהמשפחה יוכלו לעקל בעתיד מנכסים שאינם בהכרח רשומים על שמו.
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נטען כי האיש חייב לשני המשקיעים, ציון לוי ודניאל אידלסון, 1.25 ו-1.34 מיליון שקל, בהתאמה. בבקשה נטען, כי "שיחות עם בני משפחתו של האיש העלו כי הוא הונה וחייב סכומים גבוהים אף לבני משפחתו שלו, קרס כלכלית לחלוטין ונמלט מאימת נושיו".

למרות הטענה הזאת של המשקיעים לפחות במקרה אחד נודע ל"כלכליסט" כי אביו של האיש ואשתו ערבים כאמור לחובותיו. הליך שפתחו נגדו בינואר בני הזוג רותי וסיזר דיין, שעלו לפני 4 שנים מקנדה, הסתיים בתחילת החודש (לפני כשבועיים וחצי) בהסכם פשרה שאושר על ידי בית המשפט המחוזי בפתח תקווה. ב-6 במאי נחתם הסכם פשרה שהגיע לידי "כלכליסט" בין רותי וסיזר דיין לבין מנהל ההשקעות, כאשר הערבים לאיש הם אביו ואשתו.
במסגרת אותו הסכם הודה האיש כי החברה שלו חייבת לזוג דיין למעלה מ-4 מיליון שקל. במסגרת הפשרה בני הזוג דיין הסכימו להסדר חוב, לפיו ב-22 במאי ישלם האיש 300 אלף שקל, ב-31 ביוני 200 אלף שקל נוספים, ולאחר מכן תשלומים חודשיים בגובה 380 אלף שקל עד לכיסוי החוב. עו"ד אביב כרמי, שייצג את בני משפחת מנהל ההשקעות בתיק, אמר בתגובה ל"כלכליסט" כי הקשר עם האיש נותק בארבעה הימים האחרונים אך התשלום הראשון שולם.
עו"ד גיל ורגון המייצג את הזוג דיין סירב להתייחס לשאלה האם קיבל את הסכום הראשון מהפשרה, אך אמר כי "הוא ישב כאן במשרד שלי לפני עשרה ימים. מדובר בנוכל מהסוג המתוחכם ביותר, הוא נראה כמו הילד של השכנים ממול, דובר אנגלית רהוטה". במסגרת ההליכים המשפטיים הצליחו הזוג דיין להטיל עיקול על חלקו של מנהל ההשקעות בבית מגוריו, שנמצא בסביון, ועל נכסים נוספים שאביו טען כי רשומים על שמו. מאותו הסכם פשרה עולה, כי העיקול של דיין על ביתו נותר על כנו.
אביו הגיש במסגרת התיק בקשה למחוק את העיקולים שרשומים על נכסיו. "לא קיימות לבני זכויות ברכב הBMW ולכן לא יכול היה למשכן אותו", נכתב באותה פנייה לבית המשפט, "מדובר ברכב הרשום על שם בני (אחיו של מנהל ההשקעות – מ"ש)".
אחר הצהריים הוגשה תביעה נוספת לבית משפט השלום בתל אביב: אופיר פדידה ואפרת רוזנברג הגישו לבית תביעה בסך 338 אלף שקל נגד מנהל ההשקעות באופן אישי והחברה שבבעלותו.
האיש ואביו לא השיבו לנסיונות "כלכליסט" לקבל מהם תגובה.


