$
בארץ

בקרוב: משרד התחבורה יערוך ניסוי לבדיקת הרגלי השימוש של הנהגים הישראלים

במסגרת הניסוי, הנערך בעקבות החלטת הממשלה לבחון חלופות לתשלום עבור שימוש ברכב פרטי, יתוגמלו 1,200 מתנדבים בהתאם לביצועיהם על הכביש ויוכלו "לזכות" ב-3,500 שקל אם ימעטו בנסיעות

תומר הדר 19:44 06.11.11

 

משרד התחבורה יערוך, בשיתוף עם משרד האוצר, ניסוי רחב היקף לבחינת מאפייני השימוש של נהגים ברכב פרטי - כך הודיע היום (א') שר התחבורה, ישראל כץ. ניסוי זה נערך בעקבות החלטת הממשלה לבחון חלופות לתשלום עבור השימוש ברכב פרטי, קרי הטלת מס על פי נסיעה (כמות הקילומטראז' שנוסע הרכב) בשילוב עם הפחתת מס הקניה אשר מוטל על מכוניות חדשות. הניסוי עצמו יארך כשנתיים עד שלוש שנים ובסופו יוגשו מסקנת על איכות נסיעתם של אזרחי ישראל.

 

היום פרסמה חברת "כביש חוצה ישראל" מכרז לבחירתה של חברת ניהול שתבצע את הניסוי. החברה הזוכה תהיה אחראית בין היתר לגיוס של 1,200 המתנדבים אשר צפויים להשתתף בניסוי ותלווה אותו לכל אורכו. על פי הודעת משרד התחבורה, פיילוט זה מבטל ניסוי קודם של חברת נתיבי איילון, שנועד לבחון שימוש באגרות גודש במטרופולין תל אביב.

 

במסגרת הניסוי יותקנו במכוניותיהם של המתנדבים מערכות ניטור מיוחדות שיאספו מידע כגון משך נסיעת המשתתפים בניסוי, השעות שבהן הנסיעות מתבצעות וכמות הזיהום שפולט הרכב בנסיעה. פרמטרים אלה ישמשו לקביעת תמריצים חודשיים שיקבלו המשתתפים בניסוי, כאשר בתום התקופה ייבחן השינוי במאפייני הנסיעה של המשתתפים, בהתאם לגובה התמריצים. בסך הכול יקבל כל משתתף מענק קבוע של 500 שקל בשנה עבור ההשתתפות בניסוי, כשבנוסף ינתן מענק של 250 שקל בחודש, שיופחת מדי חודש בהתאם לאופי השימוש במכונית. כך לדוגמה, משתמש שיעדיף לנסוע במכוניתו מעט קילומטרים וימנע מנסיעה בשעות העומס יוכל לקבל מענק יותר גבוה. בסך הכול יוכל כל משתתף בניסי לקבל עד 3,500 שקל אם יבחר להמעיט בנסיעות, ולהימנע מנסיעה בשעות העומס.

 

לדברי שר התחבורה, ישראל כץ: "מדינת ישראל מתמודדת עם הגידול המתמיד במצבת כלי הרכב והיקף הנסיעות באמצעות הגדלת ההשקעות בתחבורה הציבורית, הרחבת תשתיות הכבישים ושדרוגם. "מאחר ועתודות הקרקע לסלילת כבישים חדשים מוגבלות, קיים צורך דחוף בשימוש נכון ומושכל יותר של כלי הרכב בכבישים", הוסיף השר כץ.

x