ארגון הבקרה האווירית האירופי: מחפשים נתיבים "עוקפי יוון"
השביתות במדינה גרמו בחודשים האחרונים לעיכובים בטיסות ברחבי באירופה - ובארגון מבקשים לנקוט צעדים מיידיים לשיפור המצב
לאחר כמה שבועות של עיכובים במעבר במרחב האווירי היווני, בין היתר בשל השביתות במדינה - דבר שהביא לעיכובים בטיסות באירופה, כולל נתב"ג, מחליט ארגון הבקרה האווירית האירופי, יורוקונטרול, לנקוט צעדים מיידיים לשיפור המצב.
"בשבועות האחרונים טיסות ליוון או ממנה, וכן כאלו שעברו מעל המרחב האווירי היווני, היו חשופות לעיכובים רבים", נמסר היום (ד') מהארגון, "עיכובים אלה נבעו במידה רבה מהעלייה בקיבולת שדורשת את שירותי הבקרה האווירית ביוון, וחלקית כתוצאה משביתה".
בארגון מדגישים כי זה מונה על ידי הנציבות האירופית לנהל את רשת הנתיבים האוויריים ביבשת במטרה לשפר את ביצועיה, "לכן הוא עובד בשיתוף עם רשות התעופה האזרחית היוונית, כמו גם עם ארגוני בקרה אווירית אחרים באזור, כדי להגביל, עד כמה שניתן, את ההשפעה של ההפרעות הללו על חברות התעופה".
בין צעדי הייעול שאותם מקדם יורוקונטרול: הבטחת השימוש היעיל ביותר בקיבולת המוגבלת במרחב האווירי היווני; שיתוף פעולה עם מדינות שכנות כדי לאפשר קיבולת נוספת ונתיבים עוקפים מיוון צפונה, והצעת הנתיבים הללו לחברות התעופה; עבודה עם הרשויות ועם נאט"ו בדרום ובמזרח הים התיכון, כדי לזהות נתיבים נוספים; ואספקת מידע מעודכן לחברות התעופה ודיון עמן על צעדים להפחתת עיכובים כשהן טסות באזור.
על פי נתוני הארגון: כ-1,900 טיסות נכנסות למרחב האווירי היווני מדי יום - 38% מהן ממשיכות ליעדים אחרים ו-62% ממריאות או נוחתות בנמלי תעופה במדינה.


