$
תיירות

הוועדים ימשיכו להחרים את טורקיה; נציג הטורקים בארץ: "אין טעם בהמשך החרם"

מסקר של חברת ועדים עולה כי 98% מוועדי העובדים בארץ לא ישובו לנפוש בקרוב בטורקיה "אלא אם הממשל הטורקי יפסיק להשמיץ את ישראל". דני צימט, נציג הטורקים בארץ, ניסה לשכנע את הוועדים להפסיק את החרם במהלך ועידה, אולם לדבריו רובם כלל לא הגיעו להרצאתו

יסמין גיל 16:3218.07.11

ועדי העובדים ימשיכו לעת עתה להחרים את טורקיה כיעד נופש, כך מסתמן מסקר שערכה חברת ועדים שמרכזת מידע על הפעילות הכלכלית-חברתית של ועדי העובדים בארץ. על פי הסקר, שנערך לאחר ועידת יחסי עבודה שהתקיימה בשבוע שעבר בתל אביב, 98% מהוועדים טענו כי לא ישובו לנפוש בקרוב בטורקיה.

 

על פי נתוני החברה, 65% מהנסקרים ציינו כי יפסיקו את החרם "רק אם ראשי השלטון הטורקי יפסיקו את ההשמצות נגד ישראל ונגד חיילי צה"ל". 25% טענו כי יפסיקו את החרם "רק אם היחסים בין המדינות ישתפרו", ו-10% יחזרו לנפוש בקלאבים של טורקיה בתמורה למחווה פומבית של ראשי השלטון שם כלפי ישראל - לא פחות. בינתיים מצאו הוועדים יעדי נופש חלופיים, בהם איי יוון, קפריסין, בולגריה, מלטה, צפון איטליה, ספרד, גיאורגיה והונגריה.

 

במהלך הוועידה נאם דני צימט, איש התקשורת של משרד התיירות והתרבות של טורקיה בישראל, וסגן נשיא מועצת העסקים ישראל-טורקיה, בניסיון לשכנע את הוועדים לשוב לנפוש בטורקיה - אולם נראה שדבריו לא השפיעו על מרבית הוועדים. בין ראשי הוועדים שהודיעו שלא יציעו בשלב זה לעובדים את טורקיה כיעד נופש: אגד, אל על, בית החולים שערי צדק, נמלי ישראל, בתי זיקוק לנפט, גמלאי חברת החשמל, הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג), עיריית דימונה, דן, התעשייה הצבאית, מפעלי ים המלח, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, גמלאי בנק לאומי, רשות שדות התעופה, נמל חיפה ומשרד התמ"ת.

 

מנכ"ל חברת ועדים, יעקב אלוש, ציין כי: "ועדי העובדים אף סירבו להצעת הטורקים לשלוח מטעמם משלחת לביקור התרשמות וחימום היחסים". לדבריו, ועדי העובדים ומקומות העבודה בישראל יוציאו הקיץ מעל 400 אלף עובדים ובני משפחה לנפוש לחו"ל, בדומה להיקף הפעילות בעונת התיירות המקבילה בשנה שעברה.

 

לדברי דני צימט, שכאמור ניסה לשכנע את הוועדים במהלך הוועידה לחזור לנפוש בטורקיה: "התאכזבתי קשות מהעובדה שמרב נציגי הוועדים כלל לא הגיעו למליאה, וכנראה העדיפו לבלות בדוכנים ביריד. דיברתי בפני אולם מליאה כמעט ריק ולכן גם אלה שכנראה הצלחתי לשכנע בחוסר ההיגיון בהמשך החרם, לא היוו רוב מספיק כדי לקבל החלטה אחרת ממה שהתקבלה. אם הייתה ניתנת לי הזדמנות הוגנת לדבר בפני קהל רב, אני חושב שהייתי משכנע אותם לעשות חשיבה נוספת לגבי אי הטעם בהמשך החרם. הבאתי נימוקים אחדים כדי להניא אותם מהמשך החרם, הטעם העיקרי היה העובדה שיחסי הסחר האזרחי בין ישראל וטורקיה כל כך משמעותיים, שזאת הוכחה שהחברה האזרחית בטורקיה הייתה ונשארה מיודדת עם החברה האזרחית בישראל. לכן כדאי לעשות חושבים ומחווה של רצון טוב".

 

ומה לגבי כלל הקהל הישראלי? לדברי שי פרדו, מנכ"ל חברת KTAI שמייצגת חברות תעופה זרות שמפעילות טיסות שכר, בין היתר לטורקיה: "יש שינוי אווירה. אמנם לא השתחרר השסתום ולא חזרה הזרימה ההמונית שהייתה בעבר, אבל רואים שיש עלייה בטיסות לטורקיה. יש כיום שש טיסות בשבוע שמוקצות לישראלים. אמנם לפני כשנתיים היו עשרות טיסות בשבוע, אבל לפני כחודש היו רק שתי טיסות. כך שיש התעוררות, שינוי מגמה וזה בהחלט מעודד".

 

מנגד, ציין פרדו את היעדים שזוכים לעדנה בעקבות הירידה בתנועה הישראלית לטורקיה: "עיקר התנועה היא לרודוס ולכרתים, וגם יעדים כמו סלוניקי וקורפו מתפתחים יפה מאוד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x