$
משפט

הוגש כתב אישום נגד קליין ובוחניק: "הונאה של למעלה מ-10 מיליון שקל"

כפי שנחשף ב"כלכליסט", אהרון קליין ועמוס בוחניק מואשמים בהונאת אנשי עסקים. סעיפי האישום: קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף

איתי הר אור 12:3212.05.11

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש הבוקר (ה') כתב אישום חמור נגד אהרון קליין ועמוס בוחניק בגין תשעה אישומים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף ועבירות נוספות. מכתב האישום עולה כי השניים ביצעו עבירות מרמה והונאה במסווה של פעילות עסקית בהיקף של למעלה מ-10 מיליון שקל.

 

שני תחקירים שפורסמו במוסף "כלכליסט" ביולי 2010 ובמרץ 2011 חשפו את שיטות ההונאה והמרמה לכאורה בהן נקטו קליין ובוחניק. ממצאי התחקירים עומדים במרכז כתב האישום שהוגש הבוקר.

 

על-פי כתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין צחי הבדלי ואסף שביט מפרקליטות מחוז ת"א, במהלך 2009 הגה קליין רעיון לקבל במרמה כספים מאנשי עסקים על ידי כך שיציג עצמו כאיש עסקים ויזם המפתח מוצרים טכנולוגיים מתקדמים, בין היתר בתחום התקשורת. קליין מואשם כי הציג בפני בוחניק רעיונות טכנולוגיים שונים אשר טען לגביהם כי הם פרי פיתוחו. באותה עת, כך נטען, היה קליין חייב כספים רבים לנושים, ולא המציא אף מוצר או פיתח מוצרים טכנולוגיים מתקדמים.

 

על-פי כתב האישום, רשמו הנאשמים חברה חדשה - SAFE SKY - שהוצגה כחברה המפתחת מגוון מוצרים טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים, חלקם פורצי דרך בתחום הרפואה והתקשורת, על-פי רעיונותיו של קליין. החברה נרשמה על שם בוחניק בלבד, רופא שיניים במקצועו ואיש עסקים, נוכח המוניטין אשר צבר בקרב הקהילה העסקית בישראל.

 

לטענת הפרקליטות, בשלב זה קיבל קליין כספים רבים מחברות שונות השייכות לבוחניק. לטענת הפרקליטות, בסמוך ליוני 2009, על מנת לרמות משקיעים שונים ולגרום להם להשקיע כספים בחברה, פרסמה החברה הודעה ולפיה פיתחה מדבקה ייחודית ומהפכנית שבכוחה לזהות מבעוד מועד התקפי לב, וזאת בשעה שקליין ידע כי כלל לא פיתח מדבקה בעלת תכונות כאמור.

 

כתב האישום ממשיך ומתאר כיצד ההודעה בדבר "מדבקת הפלא" עוררה עניין רב בקרב הקהילה הרפואית וכיצד לאחר מכן נחשף כי היא כלל אינה קיימת וכי לא נחתם הסכם למכירת ההמצאה בניגוד למה שהוצג תחילה. בכתב האישום נטען כי בוחניק החל לחשוד שקליין מציג מצגים כוזבים ומרמה את המשקיעים, אולם נמנע מלברר זאת.

 

על-פי כתב האישום, בוחניק יזם קשרים עם משקיעים קיימים ונוספים, ויחד עם קליין עודד אותם להוסיף ולהשקיע במיזמי החברה, והסתיר מהם פרטים מהותיים אודות העדר פעילות החברה.

 

כתב האישום מתאר באריכות את מצגי השווא לכאורה שהציגו השניים. לטענת הפרקליטות, בין יוני 2009 ועד מרץ 2011 הציגו הנאשמים בפני מספר יזמים מצגים כוזבים, לפיהם החברה משווקת בהצלחה מוצרים טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים ברחבי העולם ואף חתמה על הסכמי שיתוף פעולה עם חברות זרות בהיקפים של מיליארדי דולרים אשר הניבו לחברה רווחים עצומים. השניים עשו זאת בין היתר באמצעות מסמכים שזייף קליין, לרבות מסמכים הנחזים להיות מסמכים בנקאיים. על בסיס מצגים אלה, הוצע ליזמים להשקיע סכומים גבוהים, הנאמדים במיליוני שקלים, בפרויקטים ייחודים של החברה.

 

כחלק ממצג השווא, שכרה החברה משרדים מפוארים ברמת גן, שירותי עורכי דין, אנשי יחסי ציבור, רואי חשבון ונעזרה באנשי מנהלה, גרפיקאים, אנשי מחשבים ומתווכים. על-פי כתב האישום, הנאשמים קיבלו במרמה, על סמך המצגים הכוזבים האמורים אותם הציגו לאנשי העסקים, סך של כ-10 מיליון שקל. בנוסף, בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, במסגרת פעילות החברה, רכשו הנאשמים סחורות ושירותים, בשווי כולל של מאות אלפי שקלים, באמצעות המחאות בנקאיות מזויפות או המחאות בנקאיות ללא כיסוי.

 

בין היתר, מציין כתב האישום, הונו השניים את איש העסקים ברט המלי, שהעביר לנאשמים 500 אלף שקל. בכתב האישום מוזכר גם משקיע אמריקאי שהשקיע 500 אלף שקל בנסיבות דומות. עוד נטען כי קליין קיבל שירותי ייעוץ מיועץ בשם דוד ספקטור בשווי של כ-270 אלף יורו ושילם לו באמצעות צ'קים ללא כיסוי. 

 

עוד מוזכרים כמרומים ד"ר גבריאל סאבין, ד"ר נחמן ברגר, דיזנהאוז יוניטורס בע"מ, חברת רולן אקוויטי ועוד.

 

מעורך הדין של בוחניק, נתי שמחון, נמסר בתגובה: "מרשי כופר מכל וכל בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום העומדות בניגוד מוחלט לדרך חייו ואשר מעולם לא היו נחלתו. יחד עם זאת, מברך מר בוחניק על כך שעתה, משהסתיימה החקירה ומשהובאו הדברים לפתחו של בית המשפט, תתבהר התמונה לאשורה ובסופו של יום – כך אמונתו ותקוותו – תוברר חפותו המלאה ויוותר הוא בקהל ישרים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x