$
סביבה

המדינה תקדם תוכנית להקמת חמישה מתקני התפלת מים

התכנית תיתן מענה לביקוש למים בישראל וברשות הפלסטינית עד 2050. אחד המתקנים יקום באזור חדרה ויספק מים לתושבי יהודה ושומרון

ליאור גוטמן 17:4003.05.11

המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה לקדם את הקמתם של חמישה מתקנים להתפלת מים, זאת במטרה לענות על הביקוש בישראל וברשות הפלסטינית עד 2050 לאחר שהוצגו בפניה היום (ג') תחזיות הביקוש וההיצע למים שפירים ומותפלים.

 

לפי רשות המים שבמשרד התשתיות הלאומיות, בשנת 2050 תידרש

התפלת מי ים בהיקף של 1,750 מיליון קוב, כמות שתאפשר לעמוד ביעדי הצריכה החזויים בישראל וביהודה ושומרון. לשם השוואה, היקף ההתפלה הנוכחי בישראל עומד על כ-250 מיליון קוב בלבד. אומדן הביקוש למים חושב לפי צריכה לחקלאות ולתעשייה, הקצאת מים לטבע, הפרשה בהתאם להסכמים מדיניים עם ירדן והרשות הפלסטינית וצריכה למחייה לנפש בהתאם למספר הנפשות הצפויות באזור, שלפי הלמ"ס יגיע ל-12 מיליון תושבים רק בישראל.

  

במשרד הפנים מסבירים שלאחר קיזוז אומדן ההיצע הקיים צפוי מחסור במים בהיקף של 845 מיליון קוב, מה שידרוש כאמור הקמת חמישה מתקני התפלה. כפי שפורסם היום ב"כלכליסט", אחד המתקנים מיועד לרשות הפלסטינית וצפוי לקום באזור חדרה.

  

בתוך כך, המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה הקמת צינור גז להזרמת גז טבעי לתחנת הכוח התרמו-סולארית באשלים כמו גם את הקמת השדה הסולארי של חברת ערבה פאוור בקיבוץ קטורה. מדובר בשדה שיפיק כ-40 מגה וואט חשמל, שהוא כשני שליש מצריכת החשמל הבסיסית של העיר אילת.

 

ג'ון כהן, מנכ"ל ערבה פאוור, אמר לאחר האישור כי "השדה הגדול בקטורה מהווה נקודת ציון היסטורית בתעשייה הסולארית המקומית ויהפוך את ישראל למדינה הנהנית מהפקה משמעותית של חשמל מאנרגיית שמש. אנחנו מצפים ומאמינים שממשלת ישראל תזדרז לפרסם את ההסדרה לשדות גדולים שבאמצעותה ניתן יהיה להתחיל להפיק חשמל בשדה הגדול בקטורה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x