$
בארץ

עודכנה הרשימה השחורה: על חב' תעופה מ-21 מדינות אסור לטוס בתחומי האיחוד האירופי

ארבע חברות תעופה מאינדונזיה וחברה אחת מאוקראינה הוסרו מהרשימה המפוקפקת של הנציבות האירופית, ומנגד נוספו אליה כל החברות שקיבלו רישיון במוזמביק ושני מטוסים של אייר מדגסקר

יסמין גיל 16:50 20.04.11

 

הנציבות האירופית עדכנה אתמול (ג') את "הרשימה השחורה" של חברות התעופה שנאסר עליהן לפעול בתחומי 27 מדינות האיחוד האירופי. ארבע חברות תעופה להובלת מטענים מאינדונזיה וחברה אחת מאוקראינה הוסרו מהרשימה, לאחר שליקויי הבטיחות שנמצאו בהן תוקנו. מנגד, על כל חברות התעופה שקיבלו רישיון במוזמביק נאסר לטוס בתחומי האיחוד, בהתבסס על פגמים שנמצאו ברשות התעופה האזרחית של מדינה זו. איסור חל גם על שני מטוסים מדגם בואינג 767 של אייר מדגסקר, בשל פגמי בטיחות משמעותיים שנמצאו בהם ודורשים טיפול מיידי.

 

"הנציבות מוכנה לעבוד יחד עם הרשויות של המדינות שבחברות התעופה שבהן נמצאו ליקויי בטיחות", מסר סגן נשיא הנציבות הממונה על התחבורה, סים קאלאס, "בינתיים, בטיחות היא בעדיפות ראשונה עבורנו. אנו לא יכולים להתפשר בתחום זה וכשיש לנו עדויות שמובילים אוויריים לא פועלים בבטיחות, אנו חייבים לפעול על מנת למנוע סכנה".

 

העדכון החדש מבטל, כאמור, את האיסור לטוס בתחומי האיחוד האירופי שהוטל על ארבע חברות תעופה להובלת מטענים מאינדונזיה: קרדיג אייר (Cardig Air), רפבליק אקספרס (Republic Express), אסיה לינק (Asia Link) ואייר מליאו (Air Maleo). זאת, בשל פעולות אכיפה משמעותיות שנעשו על ידי הרשויות האינדונזיות, כדי להבטיח שתפעולן של החברות הללו יהיה בטוח. גם ההגבלות על חברת התעופה האוקראינית UMAir הוסרו, לאחר שיפור שחל בתפעולה.

 

חברות תעופה חדשות שהוקמו ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו נוספו אוטומטית לרשימה השחורה, שבה נמצאות כל חברות התעופה ממדינה זאת בשל פעילות בלתי מספקת מצד רשויות התעופה של המדינה. בנציבות מסרו כי הם צפויים לקיים שיחות עם רוסיה בנושא בטיחות הטיסות, על מנת להבטיח שכל חברות התעופה ממדינה זו יעמדו בסטנדרטים הבינלאומיים.

 

הרשימה השחורה המעודכנת כוללת את כל חברות התעופה מ-21 מדינות, ובסך הכל 269 חברות מוכרות אשר פעילותן נאסרה לחלוטין בתחומי האיחוד האירופי. המדינות הן: אפגניסטן, אנגולה, בנין, קונגו, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (לשעבר זאיר), ג'יבוטי, גינאה המשוונית, גבון - למעט שלוש חברות תעופה שיכולות לפעול תחת מגבלות, אינדונזיה - למעט שש חברות תעופה, קזחסטן - למעט חברה אחת שפועלת תחת הגבלות ותנאים, קירגיסטן, ליבריה, מאוריטניה, מוזמביק, הפיליפינים, סיירה לאון, סאו טומה ופרינסיפה, סודן, סווזילנד וזמביה.

 

הרשימה כוללת גם שלוש חברות תעופה אינדיבידואליות: בלו ווינג איירליינס (Blue Wing Airlines) מסורינאם, מרידיאן איירווייז (Meridian Airways) מגאנה, וחברת המטענים סילבר-בק קרגו (Silverback Cargo) מרואנדה.

x