א' מבית הנשיא תתבע את משה קצב במיליונים
יממה לפני גזר הדין בכתב האישום הפלילי, נודע כי המתלוננת שלא נכללה בו תגיש תביעת נזיקין אזרחית בסך של מיליונים. היא תתבע על נזקים נפשיים, אובדן כושר עבודה והשתכרות, ועוגמת נפש. "הצדק צריך להיראות", אמרה למקורביה
07:46
21.03.11
ערב גזר הדין, נוחתת מכה נוספת על הנשיא לשעבר משה קצב. א' מבית הנשיא, שנמחקה מכתב האישום הפלילי, תגיש בשבוע הבא תביעת נזיקין בסך של מיליונים, באמצעות עורך הדין אלדד יניב.
התביעה האזרחית גובשה לאחר התייעצויות עם מומחים על הנזקים שנגרמו לה, ובה נכתב כי לא' נגרמו נזקים נפשיים, אובדן כושר עבודה והשתכרות, וכן עוגמת נפש רבה. לבית המשפט המחוזי בתל-אביב יוגשו חוות דעת מפסיכולוגים שבחנו את מצבה של א' והיא תעיד בפני בית המשפט. כמו כן, תדרוש התביעה לזמן לעדות את קצב וכן עובדים בבית הנשיא, שיספרו על שהתרחש שם.
תביעת הנזיקין היא בסך של כמה מיליוני שקלים, לנוכח הנזק הרב שטוענת א' שנגרם לה. "הצדק צריך להיראות", אמרה א' למקורביה.
בתביעה הפלילית, שגזר הדין בה יינתן מחר (יום ג'), דרשו נציגי המדינה להטיל על קצב עונש מאסר ממושך, בשל "החרפה שהמיט על מוסד הנשיאות". עם זאת, הודיעו נציגי התביעה כי יתחשבו ב"מסע העכור שהתנהל נגדו בתקשורת". נוסף על המאסר הממושך, דרשה התביעה גם לחייב את קצב, שהורשע באונס ובשורת עבירות מין חמורות, לשלם פיצוי משמעותי למתלוננות וכן להטיל עליו קלון.
מנגד, הדגישו פרקליטיו של קצב את עינוי הדין שנגרם לו, "המתבטא בשפיטתו על-ידי התקשורת בטרם משפט, ובקול ההמון שיצא פה אחד נגדו". ההגנה הרבתה לדבר אודות הדמוניזציה שנעשתה לקצב בציבור, והדגישה את "גלי השנאה והלעג שהיו מנת חלקו מזה יותר מארבע שנים, באשר אין להם אח ורע בכל תולדות ההיסטוריה המשפטית בישראל".
סנגוריו טענו כי "הפרסומים בתקשורת, ההדלפות המגמתיות והתבטאויות אנשי ציבור כולל היועץ המשפטי לממשלה, מצדיקים הקלה מפליגה בעונשו של הנאשם, שלא זכה למשפט הוגן והגיע למשפט כשהוא מפורק, חבול, מבוזה ומוכה".


