$
משפט

עורכי דין: "יש לאפשר שימוש חינם במערכת נט המשפט"

יו"ר ועד מחוז ת"א בלשכה טוען כי קיימות תקלות בפעילות המערכת החדשה בבתי המשפט, המאפשרת הגשת מסמכים דרך האינטרנט, ומבקש לאפשר צפייה ללא תשלום וללא כרטיסים חכמים

צמרת פרנט 15:3218.01.10
בחודש האחרון התווסף למערכת נט המשפט החדשה גם בית המשפט המחוזי בתל אביב. "המערכת שאמורה לייעל את עבודת עורכי הדין ובעיקר לאפשר להם להגיש את כל המסמכים באמצעות אתר האינטרנט, מסורבלת ולא יעילה", כך טוען יו"ר מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי.

 

הנהלת

בתי המשפט הבטיחה לפני כ-5 חודשים, בטרם הוטמעו המערכות בבתי המשפט בתל אביב, כי התקלות במערכת נט המשפט ייפתרו. אלא שכעת מסתבר, כי הוספת אותם בתי משפט שנחשבים לבעלי הפעילות הגבוהה ביותר בקרב עורכי הדין רק מחריפה את הבעיה: "קיים קושי בקבלת נתונים על תיקים", אומר ברזילי, "קיימת בעייתיות בכניסה למספר תיקים במקביל, עד כדי כך שיש צורך להתנתק מהמערכת ולהיכנס אליה מחדש. הנדסת האנוש של המערכת אינה נוחה ואינה ידידותית למשתמש". 

 

אלא שלא בכך מסתיימים טענותיו של ברזילי, המייצג את דעתם של לא מעט עורכי דין: "הודעות שגיאה במערכת מתקבלות לעיתים קרובות והמזכירות אינה ערוכה לקבלת החומר והפצתו לגורמים נוספים".

 

ברזילי העלה לאחרונה, במסגרת הדיונים על תקציב לשכת עורכי הדין לשנת 2010, יוזמה לאפשר לעורכי הדין לצפות במערכת ללא תשלום וללא כרטיסים חכמים. עלות השימוש במערכת ורכישת הכרטיס באמצעות ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין, שזכתה במכרז מטעם הנהלת בתי המשפט, עומדת על 750 שקל לשלוש שנים. לדברי ברזילי, אם בכל מקרה עורכי הדין לא מקבלים את התמורה עבורה הם משלמים, ראוי שהמערכת תפתח לכולם ללא תשלום, עד שתתייצב. הצעתו של ברזילי לא התקבלה, אולם לדבריו אין לו כל כוונה לנטוש את הטיפול בנושא, וכבר פנה לוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין כדי לקיים דיון נוסף בעניין.

 

מהנהלת בתי המשפט נמסר ל"כלכליסט" כי במתכונתה הנוכחית אין כוונה לכפות את השימוש במערכת על עורכי הדין וכי מדובר בערך מוסף למי שלא מעוניין לעבוד באמצעות המערכת הישנה. "הפרוייקט טרם הושלם ואנחנו נמצאים בשלב הפריסה וההטמעה של המערכת" , אומר עו"ד ברק לייזר, עוזר מנהל בתי המשפט. לדבריו "כל דרישותיהם של עורכי הדין יובאו בחשבון במסגרת האילוצים שמערכת בתי המשפט מתמודדת איתם".

 

לדברי ברזילי הטענה כי ניתן להמשיך ולהשתמש במערכת הישנה היא אכן אפשרית, אלא שנתונים רבים שהיו פתוחים לעיני כל אינם זמינים כעת ללא הכרטיס החכם.

 

לדברי אדם מירון, מנכ"ל ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין, האחראית כאמור על אספקת הכרטיסים החכמים, המערכת עדיין נמצאת בשלב הפיילוט וכבר בתחילת הטמעתה המליץ יו"ר הלשכה, יורי גיא-רון, שלא לעשות בה שימוש עד שתושלם: "הבקשה של ברזילי לפתוח את הגישה לכלל ציבור עורכי הדין, היא לא רלוונטית", אומר מירון, "הרי השימוש במערכת הזו נעשה כמעט ואך ורק על ידי ליטיגטורים ובארץ יש כ-5,000 עורכי דין בלבד שבאמת זקוקים למערכת". מלבד זאת, לטענתו של מירון ,גם אם לוקחים בחשבון את התקלות ואת הקושי בשימוש במערכת, עדיין רבים מעורכי הדין החזירו את עלות השימוש החודשית שעומדת על 22 שקל, על ידי חיסכון בעלות שליחים לבתי המשפט.

 

ברזילי לא סבור שיש להטיל על ההוצאה לאור לשאת בעלויות הכרוכות בפתיחת המערכת לשימוש חופשי: "האחריות לעניין נמצאת בתחומי הלשכה, כפי שהיא אמונה על מתן שירות לחבריה. בימים בהם תקציב ההכנסות של הלשכה לשנת 2010 נאמד בכ-57 מיליון שקל, אין מניעה להקצות את המשאבים הנדרשים לצורך נשיאה בעלויות הנפקת הכרטיסים החכמים עבור עורך הדין העוסקים בייצוג לקוחות בבתי המשפט", אומר ברזילי.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x