$
תיירות

רשות שדות התעופה מציגה: "ארזת לבד?" הגרסה הביומטרית

רש"ת השיקה פיילוט של מערכת unipass: מסך מגע שיתשאל את הנוסע היוצא לחו"ל. מנהל אגף ביטחון בנתב"ג: "מדובר במערכת הכי מחמירה בקריטריונים של אבטחת מידע"

יסמין גיל 14:0105.01.10

רשות שדות התעופה (רש"ת) השיקה היום (ג') פיילוט לפרויקט unipass - מערכת ביומטרית חדשה לבידוק ביטחוני של נוסעים שיוצאים לחו"ל מנתב"ג. מדובר בפיתוח של רש"ת, אשר יתבצע בשלב הראשון, במשך מספר חודשים, עבור נוסעי אל על שחברים במועדון הנוסע המתמיד, ישראלים בני 17 ומעלה.

 

ארזת לבד? ארזת לבד?

נוסע שיבקש להירשם במערכת, יבצע הליך רישום ראשוני וחד-פעמי בעמדה שמוצבת באולם היוצאים בטרמינל 3 בנתב"ג, במהלכו יירשמו פרטיו ויילקחו ממנו חתימה ביומטרית וצילום פנים. בסיום הליך ההרשמה, יונפק לו כרטיס שיכיל את פרטיו, בדומה לכרטיס הביומטרי של המעבר המהיר בביקורת הגבולות. ראש אגף בודקים ברש"ת, זוהר גפן, ציין במסיבת עיתונאים שבה הוצגה המערכת, כי בשלבים הבאים בכוונת הרשות לכלול במאגר הביומטרי גם את הליכי ביקורת הגבולות והעלייה למטוס, בכרטיס אחד.

 

לאחר שנרשם, יעבור הנוסע בכל טיסותיו העתידיות את שלב הבידוק הביטחוני, באופן עצמאי, ויענה על שאלות הביטחון, כדוגמת: "ארזת לבד?", ו"מישהו נתן לך משהו להעביר?" - באמצעות מסך מגע. בזמן המענה על השאלות, המערכת תאמת את זהותו הביומטרית של הנוסע, ותכוון אותו להמשך התהליך.

 

הנוסע ימשיך לעמדת המדבקות, שיקוף המזוודות, הצ'ק-אין, ולעמדת שערי הכניסה לאולם שיקוף כבודת היד - כאשר בכל עמדה כזאת תספק המערכת מידע רלוונטי לבודקים הביטחוניים במקום, לגבי פרטי הנוסע.

 

"הייתה סערה ציבורית לגבי החוק הביומטרי, 'האח הגדול'", אומר שמוליק זכאי, מנהל אגף הביטחון בנתב"ג, "אלא שנוסע שישתמש במערכת הזאת, יכול להיות רגוע. מדובר במערכת הכי מחמירה בקריטריונים של אבטחת מידע, גם מבחינת היכולת של גורמים חיצוניים לחדור אליה, וגם מבחינת המידע שגלוי לנו ברשות. אנחנו רואים רק את הנתונים הרלוונטיים, ולא באיזו קופת חולים הנוסע חבר או מהם פרטי כרטיס האשראי שלו. נתונים שלא רלוונטיים עבורנו חסומים בפנינו, וטוב שכך".

 

בין יתרונות המערכת, על פי רש"ת, הקטנת החיכוך והעיכוב של הנוסע בהליך הבידוק הביטחוני, קיצור התורים בבידוק הביטחוני, ויצירת קשר רציף בין הגורמים השונים שדרכם עובר הנוסע, מכניסתו לנמל ועד המראתו. העלות הכוללת של פיתוח ויישום המערכת, על פי נתוני רש"ת, היא כ-15 מיליון דולר, והפיתוח עליה נמשך חמש שנים. ברשות טוענים כי "כבר קיימת התעניינות בעולם לגבי המערכת הזאת".

 

אנשי ביטחון יוצבו בסמוך לקיוסק ויפקחו על הנוסעים: "האינטראקציה בין הנוסע לאיש הביטחון היא כלל בינלאומי מחייב", מרגיע זכאי, "המערכת הזאת לא מחליפה את המערכת האנושית, אלא מחזקת אותה".

 

מנהל רש"ת, קובי מור, הוסיף כי "מדובר בפרויקט אחד מתוך מספר פרויקטים שקידמנו בשנתיים האחרונות ונקדם בשנים הקרובות, בתחום הבטיחות והביטחון". בין הפרויקטים העתידיים: הקמת מגדל פיקוח חדש, שמתכננו צפוי להיבחר בימים הקרובים. פרויקט נוסף הוא הארכת מסלול 03-21 באלף מטר, שיאפשר, עם סיומו, נחיתות מצפון והמראות ממערב, בניגוד למצב כיום שבו ההמראות והנחיתות הן מכיוון מערב. "אני מקווה שבתוך שלוש שנים וחצי נסיים עם פרויקט הארכת המסלול", אמר מור, "זאת הולכת להיות תקופה לא קלה מבחינתנו, שכן הארכת המסלול תתבצע במקביל לפעילות השוטפת של הנמל. הפרויקט מורכב מאוד, זה מכלול של עבודות פיתוח והעבודה תתבצע בשלבים. בתוך שנתיים אנו מקווים להשלים את כל המערכות שיסמנו את העתיד החדש בנתב"ג, כולל פרויקט HBS לבדיקת מזוודות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x