$
סביבה

פרס בוועידת האקלים: "ישראל תפחית את פליטות הפחמן ב-20% עד 2020"

בנאומו בקופנהגן אמר נשיא המדינה, כי "אזור הים התיכון דורש הקמת כוח פעולה רב לאומי המורכב ממדענים וממומחים שיבנו יחד שיתוף פעולה סביבתי החף מוויכוחים פוליטיים. אני קורא לשכנינו לשלב ידיים במאמץ להציל את האזור שלנו"

סוכנויות הידיעות ורויטל חובל 15:0917.12.09

"הגענו לכאן במטרה להתגרש מהתפיסות הישנות שלנו ביחס לתעשייה המזהמת והאינטרסים הלאומיים. הגענו לכאן במטרה להנהיג מחויבות חדשה להצלת הסביבה. בתור הנשיא של מדינה החותרת לקראת שלום והרוצה בכדור ארץ נקי, הייתי רוצה להצטרף אליכם בתכנון המשותף של עתיד טוב יותר. זוהי חובתנו להפריד את הסביבה משיקולים פוליטיים". כך אמר היום (ה') נשיא המדינה שמעון פרס בנאומו בוועידת האקלים המתקיימת בקופנהגן. 

 

פרס הוסיף, כי "אזור הים התיכון דורש הקמתו של כוח פעולה רב לאומי המורכב ממדענים וממומחים שיבנו יחד שיתוף פעולה סביבתי החף מוויכוחים פוליטיים. אני קורא לשכנינו, גם לאלה שעמם עוד לא כיננו יחסים דיפלומטיים, לשלב ידיים במאמץ להציל את האזור שלנו.

 

"באיזור הים התיכון נוצר מצב שבו אוכלסייה צומחת מתמודדת עם משאבים מידלדלים. בתוך שלושה עשורים שילשה עצמה אוכלוסיית האזור. המים נגמרים והאנרגיה מזהמת. מדינת ישראל בכל שנות קיומה לא נתנה למחסור במים, אדמה או אנרגיה להכתיב את עתידה. במקום זאת ביססנו את המחר שלנו על המדע והטכנולוגיה. ישראל הציגה בזמן האחרון לעולם את טכנולוגיית המכונית החשמלית אשר צפויה להביא לחיסכון של עד 50% מצריכת הדלק. אני מעודד מהידיעה שמדינות כאוסטריה, דנמרק והוואי אימצו את הטכנולוגיה הזו ומתקדמות באותו כיוון".

 

הנשיא הוסיף ושיבח את הטכנולוגיות שפותחו בארץ. "מערכות ההשקיה הישראליות משמשות מיליוני דונמים של אדמה ברחבי העולם וחוסכות לחקלאים 30% מהמים המשמים להשקיה. ואמנם, החקלאות מבוססת ההייטק שלנו מניבה את כמות היבולים הגדולה ביותר באופן השוואתי לכל מטר רבוע. חוות האנרגיה הסולארית והתרמית שלנו מספקות אנרגיה מתחדשת לקליפורניה, נבאדה, ספרד ומדינות אחרות".

 

"עד שנת 2020 ממשלת ישראל מתכוונת לעשות את מירב המאמצים כדי להפחית את פליטות הפחמן שלה בשיעור של עד 20% בהשוואה לתסריט של 'עסקים כרגיל'. עבורי, קריאתו של הטבע היא קריאתו של ספר התנ"ך, הקדוש לכולנו. כסב לנכדיי, המשמשים לי כמדריך אל העתיד, אני רואה עצמי כמשרת את כל הנכדים בעולם שעתידם תלוי בעתידו של הכוכב עליו הם חיים. כמנהיגים האחרים בקופנהגן, גם אני מחויב להפוך את כדור הארץ לנקי, בריא, מלא תקווה ומשמעות".

 

יש להזכיר כי עמדתו של המשרד להגנת הסביבה בראשות השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, היא שבאמצעות שינויים טכניים והתנהגותיים ניתן יהיה לצמצם כ-75% מהגידול בפליטות גזי חממה מהגידול הצפוי עד שנת 2030, שעומד כרגע על 100%.

 

"הצהרות פרס לא תואמות את יכולותיה של ישראל"

 

ארגוני הסביבה תוקפים את נאומו של הנשיא פרס ואומרים כי הצהרת הנשיא לפיה ישראל תתאמץ להגיע להפחתה של 20% מפליטות גזי החממה הצפויות בשנת 2020 איננה מספקת. לדברי ארגוני הסביבה, "הצהרה זו אינה תואמת את יכולותיה של ישראל כמדינה מפותחת ואינה מגובה בתוכנית פעולה לאומית. לא ניתן לעמוד ביעד הפחתה זה במידה ולא תבוטל הכוונה להקים תחנה פחמית נוספת".

 

עו"ד ציפי איסר-איציק, מנכ"ל אדם טבע ודין, אמרה כי "חבל מאוד שהממשלה ציידה את הנשיא בבשורות כה מביכות ופסימיות ובהצהרה על יעדים המאפיינים מדינות מתפתחות. אם אלו היעדים שמדינות העולם המפותחות יאמצו, הרי שאין סיכוי לדורות הבאים למנוע את האסונות הטמונים במשבר האקלים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x