$
בארץ

בלעדי: מחיר הרשיון השנתי לרכב יוצמד למדד

משרד האוצר ומשרד התחבורה הגיעו להסכם לפיו קבוצות הרישוי לרכב חדש יוצמדו למדד . הסיבה העיקרית להסכם: כניסתה של שיטת חישוב שווי השימוש הליניארי, שלפיה שווי השימוש לרכב חדש יקבע החל משנה הבאה לפי ערך הרכב

תומר הדר 15:09 09.12.09

 

משרד האוצר הגיע לפני זמן קצר להסכם עם משרד התחבורה, לפיו גובהן של קבוצות הרישוי לרכב חדש, שקובעות את עלות מבחן הרישוי השנתי לרכב ("טסט") יוצמד למדד. כך נודע ל"כלכליסט". הסיבה העיקרית להסכם זה היא כניסתה של שיטת חישוב שווי השימוש הליניארי, שלפיה שווי השימוש לרכב חדש ייקבע החל מהשנה הבאה לפי ערך הרכב.

  

כיום מחלק משרד התחבורה את עלות הרישוי לרכב חדש בהתאם לשבע קבוצות רישוי שנקבעות מדי אפריל. קבוצות הרישוי נקבעות בהתאם לקבוצות שווי השימוש שקבע האוצר. אלא שבשנה האחרונה חלו שינויים בשערי המטבעות, שהעלו את מחירי המכוניות, זאת מבלי להוציאן מקבוצות שווי השימוש.

 

כך נוצר מצב שבו מכונית משפחתית 1.6 אוטומטית מקבוצת שווי השימוש השנייה, כגון קיה סיד, שעלתה לפני חצי שנה 111 אלף שקל, עולה כיום 114 אלף שקל. ולכן עלות הרישוי עליה (טסט) שעמדה על 1,221 שקלים כשהסיד עלתה 111 אלף שקל זינקה ל-1,472 שקלים, שיהיו תקפים למשך כל חייה של המכונית.

 

הדבר אינו תקף רק למכוניות מקבוצת שווי השימוש השנייה אלא לכל דגם חדש בישראל שמחירו מציב אותו מחוץ לגבולות קבוצת הרישוי של הדגם שהחליף. מבדיקת "כלכליסט" עולה שבמשרד התחבורה בחרו לא לבטל את שיטת הקבוצות ובחרו במקום זאת בהצמדה למדד. ברשות המיסים אישרו את הדברים.

x