$
סביבה

בלעדי לכלכליסט: תג המחיר של סולל: 400 מיליון דולר

ההסכם של תאגיד הטכנולוגיה הגרמני לרכישת 100% מהאחזקות בחברת האנרגיה הסולארית עתיד להיחתם בימים הקרובים. סימנס מאשרת לראשונה: "מתקיים משא ומתן"

רויטל חובל 06:5607.10.09

תאגיד הטכנולוגיה הענק סימנס עתיד לחתום בימים הקרובים על הסכם לרכישת 100% מהאחזקות בחברת האנרגיה הסולארית סולל, כך נודע ל"כלכליסט".

 

שווי החברה, כפי שהעריכה סימנס את סולל, הוא 400–420 מיליון דולר, בעוד שההערכה הראשונית של סימנס את סולל הסתכמה ב־250 מיליון דולר בלבד. כפי שפורסם ב"כלכליסט", סימנס נחשבה החברה המובילה מבין ארבע החברות שהתחרו על רכישת השליטה בסולל.

 

ארבע החברות שעלו לשלב הגמר הן סימנס, התאגיד הצרפתי אלסטום, חברת ארווה הצרפתית (AREVA) ושיכון ובינוי. לפני כשבועיים פרשו שתי החברות הצרפתיות, ובתחילת השבוע נודע כי גם שיכון ובינוי החליטה לסגת, בעקבות פיצוץ במשא ומתן בין הצדדים.

 

מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

מבחינת סימנס רכישת סולל היא רכישה אסטרטגית והיה ברור שהוא מוכן ללכת רחוק בתמורה לאחזקה מלאה בחברה. סימנס כתאגיד ענק מעוניין ברכישת 100% מהאחזקות בסולל, כאשר כעת קרן אקופין מחזיקה ב־60% מהאחזקות בחברה, המנכ"ל אבי ברנמילר מחזיק ב־10% וכן לעובדים יש אופציות שיוכלו להתממש.

 

בחודש מרץ השנה רכשה סימנס 28% מחברת האנרגיה הסולארית האיטלקית ארכימדס, המפעילה טורבינות באמצעות חימום מלח נוזלי, אך מדובר בחברה המצויה בתחילת דרכה לעומת סולל, שהטכנולוגיה שלה מבוססת ומוכחת.

 

סימנס עתידה להשתתף בפרויקט האנרגיה הסולארית הגדול בעולם במדבר סהרה, דסרטק, שיתפרס על פני 130 קמ"ר. לפי הערכות, הפרויקט יספק 15% מצריכת החשמל של אירופה עד שנת 2050.

 

סולל, שקמה על חורבותיה של חברת לוז שהיתה מחלוצות האנרגיה הסולארית, מעסיקה כ־500 עובדים: 400 עובדים בישראל ו־100 בספרד. סולל מעוניינת לגייס משקיע בעיקר כדי לחדור לשוק האמריקאי, שבו היא מחזיקה בתשע תחנות כוח שהקימה לוז. התחנות מספקות חשמל לחצי מיליון בתי אב בקליפורניה, ומפיקות חשמל בהספק של 354 מגה־ואט.

 

בסולל סירבו להגיב על הידיעה. מסימנס נמסר: "מתקיים משא ומתן בין הצדדים. כשיסתיים המשא ומתן, תצא הודעה רשמית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x