$
משפט

ארדן התחרט והסיר תמיכתו בשופט דרורי שעורר סערה

ל-ynet נודע כי השר גלעד ארדן שלח מכתב לשר המשפטים, בו הוא מבקש להסיר את שמו מהתומכים במועמדותו לעליון של השופט משה דרורי - שלא הרשיע אברך שנאשם בתקיפת אתיופית. "אחרי בדיקה", כתב ארדן, "גישתו אינה מתאימה"

אביעד גליקמן, ynet 18:2328.06.09

מחשבה שנייה - ונסיגה מתמיכה במועמדות השופט. השר גלעד ארדן, חבר הוועדה לבחירת שופטים, שלח היום (א') מכתב לשר המשפטים, יעקב נאמן, בו הוא מבקש ממנו להסיר את שמו מרשימת חברי הוועדה שביקשו לפרסם את מועמדותו לבית המשפט העליון של שופט המחוזי בירושלים, משה דרורי - כך נודע ל-ynet.

 

בעקבות זאת, למועמדותו של דרורי יש שתי חתימות ולא שלוש כפי שנדרש, ואם איש מחברי הוועדה לא יצטרף לח"כים אורי אריאל ודוד רותם, הרי שדרורי לא יוצע כמועמד לבית המשפט העליון.

 

תחילתה של הסערה בשבוע שעבר, אז נודע כי השר ארדן וחברי הכנסת אורי אריאל ודוד רותם החברים בוועדה למינוי שופטים העלו את שמותיהם של ארבעה מועמדים חובשי כיפה לכהונת שופטים בעליון. זמן קצר לאחר מכן פנו גורמים שונים לנשיאת העליון, השופטת דורית ביניש, והציפו מחדש פסיקה מעוררת מחלוקת של אחד המועמדים, שופט המחוזי בירושלים, משה דרורי.

 

באותה פסיקה, כך טענו המבקרים, התייחס השופט בזלזול לנפגעת עבירה, עולה חדשה מאתיופיה, בעוד הוא נמנע מהרשעתו של אדם חרדי מפגיעה בה, לאחר שדרס אותה בכוונה. הזיכוי נעשה כדי לא לפגוע בסיכויי הנאשם להתמנות לדיין בבית הדין הרבני. בפסק הדין, שהשתרע על פני 321 עמודים, הסביר השופט כי האברך חזר בתשובה וביקש מחילה, כפי שדרש הרמב"ם. "הוא לא רק גזען, אלא גזען מרושע", טען ח"כ מולה שפנה לנשיאה ביניש בנידון.

 

במכתבו לנאמן כותב ארדן כי הוא לא יכל להתעלם מהפרסומים הרבים שעסקו במועמדותו של דרורי לבית המשפט העליון ולכן הוא קרא לעומק את פסק הדין המדובר בו החליט דרורי שלא להרשיע אברך שדרס במתכוון עובדת חניון כדי לצאת ממנו בלא תשלום. לדברי ארדן, הוא לא הכיר את פסק הדין המדובר בזמן שהצטרף לבקשה לפרסם את דרורי כמועמד לבית המשפט העליון "כפי שלא ניתן להכיר את אלפי פסקי הדין אותם נותנים עשרות השופטים הבאים כמועמדים בפני הוועדה".

 

"אחרי בדיקה, גישת דרורי לא מתאימה"

 

במכתב ששלח, כתב ארדן כי לאחר שקרא לעומק את פסק הדין, התברר לו כי "גישתו של דרורי אינה תואמת כלל וכלל" את הגישה הנחוצה והחסרה לשיטתו בבית המשפט העליון. ארדן כתב כי לשיטתו של השופט דרורי, לאחר שהנאשם ביקש סליחה מקורבנו - והקורבן הנמצא בלחץ נפשי אדיר נעתר לכאורה לבקשת הסליחה, הרי שיש לאפשר גישה סלחנית ולמנוע מהנאשם הרשעה שתפגע בעתידו באופן משמעותי.

 

"צר לי מאוד, אך אינני יכול להיות שותף לתמיכה בגישה שיפוטית זו", כתב ארדן. "האלימות וחוסר הסבלנות היא נגע הולך ומתפשט בחברה הישראלית ומערכת המשפט, לטעמי אינה יכולה להתייחס בסובלנות לעבירות של תקיפה אלימה בנסיבות מחמירות, בין אם ביקש אחר כך התוקף סליחה על מעשיו ובין אם לאו".

 

לדבריו, העובדה שדרורי מצא לנכון לכתוב יותר מ-300 עמודים כדי לנמק בכשרון רב את אי ההרשעה, רק חיזקה אותו בהחלטתו, "כיוון שאנו זקוקים היום ליעילות במערכת המשפט, שתקצר את ההמתנה ועינוי הדין".

 

ארדן הדגיש, כי הוא עדיין סבור שהשופט דרורי הוא שופט מקצועי, איכותי, אנושי וראוי, והוא לא שותף לכל המאשימים והמשמיצים שייחסו לו תכונות פסולות. "מכל בדיקותיי ובירוריי על האיש, עולה תמונה של שופט ישר והגון - אך לצערי גישתו, כפי שהשתקפה בפסק הדין האמור, אינה מאפשרת לי לתמוך במועמדותו לבית המשפט העליון". בעקבות הסערה בשבוע שעבר פירסמה הנהלת בתי המשפט - בצעד חריג - את תגובת השופט דרורי. "כוונת פסק הדין והמסר העולה ממנו הינה ההיפך המוחלט מכפי שזו פורשה בכלי התקשורת. בכל מקרה, אין בפסק הדין רמז ולא צל צילו של רמז לגזענות כלשהי או לרשעות", טען.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x