$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שיאומי Mi6: ביצועים של פרארי במחיר של יונדאי

סמארטפון הדגל האחרון של היצרנית הסינית משלב בין מעבד חזק במיוחד, מסך קריא גם תחת אור שמש, מצלמה משובחת וממשק נוח. העיצוב שלו פשטני ולמתחרים יש מסכים טובים יותר, אך ה-Mi6 הוא מהטלפונים המשתלמים ביותר בשוק

רפאל קאהאן 18:4724.08.17

 


 

 

שיאומי היא יצרנית הסמארטפונים הרביעית בגודלה בעולם אחרי אפל, סמסונג ו-וואווי. גם בישראל החברה כיום מחזיקה במקום הרביעי תוך שהיא עוקפת את LG, כך על פי נתונים של GFK. כדי להגן על התואר ולשפר אותו, מנסה החברה לכבוש נתח משמעותי יותר משוק המובייל באמצעות שילוב בין חומרה איכותית ותמחור אגרסיבי. הדוגמה האחרונה לכך הוא ה-Mi 6, מכשיר הדגל שלה, שנחת בישראל.

 

 

התמחור האגרסיבי של שיאומי אומר שה-Mi 6 מתמודד גם עם מכשירי הפרימיום וגם עם המכשירים בקטגוריית הביניים - אתגר כפול ומורכב. ואולם, בדיקת "כלכליסט" גילתה שהוא מסוגל לתת פייט בשתי הקטגוריות גם יחד - ושהוא אחד הטלפונים הכי משתלמים בשוק כיום.

נעים להכיר: שיאומי מי 6 נעים להכיר: שיאומי מי 6 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: לא מקורי, אך אלגנטי 

 

המי 6 נראה כאילו שאל אלמנטים עיצוביים מכל מכשירי העילית בשוק: גב מזכוכית כמו של קודמיו ושל מכשירי סוני ואפל, גוף מעוגל בתצורה שנראית כמו שילוב של אייפון 6, גלקסי S7 ואייפון 3GS (זוכרים?) ועוד. בסך הכל, התוצאה אסתטית מאוד ואף משדרת יוקרה. בישראל הוא זמין רק בצבע שחור, אך בחו"ל נמר גם בכחול, לבן ועוד. לצבע השחור שלו יש שני חסרונות - הנטיה להתחמם בשמש הישראלית והעובדה שטביעות אצבע נראות עליו בבירור.

 

שילוב של אלמנטים עיצוביים שכבר ראינו שילוב של אלמנטים עיצוביים שכבר ראינו צילום: ניצן סדן

 

 

השלדה של המכשיר מיוצרת מפלדת אל חלד, שהיא אמנם יותר כבדה מאלומיניום, אך גם מספקת עמידות גבוהה יותר. גרסת הזכוכית שמככבת בסקירה זו שוקלת כ-168 גרם ויש גם דגם בעל גב מחומר קרמי ששוקל 182 גרם, מאוד כבד ביחס לגודל המסך. המי 6 אינו אטום למים ואבק כמו מכשירי הדגל המתחרים אבל הוא אמור להתמודד עם נתזי מים. לטלפון אין שקע אוזניות - טרנד עיצובי מעצבן של השנה האחרונה, אך באריזתו כלול מתאם לשקע הטעינה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: מסך מדליק

 

מסך המי 6 אינו מרשים אם מעיינים רק במפרט הטכני היבש, אבל יש משהו שהמספרים לא מספרים. הוא קטן משל כל מתחריו, בגודל של 5.15 אינץ' ורזולוציה של Full HD בלבד. ואולם, כשמשתמשים במסך מקבלים חוויה שונה לגמרי. ראשית מדובר בפאנל IPS LCD, מה שאומר שהצבעים פחות רוויים מאשר במסכי AMOLED. אבל הוא מדייק בהם מאוד; מדובר באחד המסכים המוצלחים בהם נתקלתי מבחינת דיוק בסכימת הצבעים. זאת ועוד הוא בהיר, בהיר מאוד. עם בהירות של 600 ניט הוא מסוגל להתמודד בקלות עם אור שמש ישיר - לשם השוואה, לגלקסי S8 יש בהירות של כ-450 ניט בלבד. הוא גם מצויד במצב קריאה בלילה שמצמצם את הקרינה הכחולה שלפי המחקרים משבשת את השינה - אך זה באמת יותר נוח לקרוא כך טקסט בערב.

 

גוף דק ונאה גוף דק ונאה צילום: ניצן סדן

 

 

הממשק של המי 6 הוא ה-MIUI 8 הסטנדרטי של החברה. הוא מתלבש על אנדרואיד נוגט 7.1.1 האחרונה ומספק לה מראה אחר לחלוטין. הוא דומה ל-iOS ואין לו מגירת אפליקציות. יתרונותיו העיקריים הם במהירות התגובה המרשימה שלו: כמעט כל פעולה מתבצעת ללא השתהות - מהיר יותר ממכשירי סמסונג או וואווי, למשל.

 

היתרונות של ה-MIUI כוללים אפשרות לפיצול מסך כמו באנדרואיד נוגט הרגיל ואפשרות לכפל חשבונות על אותה אפליקציה - שימושי ביותר עבור אלה שמחזיקים בשני חשבונות פייסבוק למשל או בשני חשבונות ווטסאפ עבור שני כרטיסי סים. ניתן גם לייצר סביבות עבודה שונות שמותאמות למיקומים שונים כגון עבודה, לימודים או בית. אפשר אפילו להתאים את הכניסה לכל סביבת עבודה לטביעת אצבע או סיסמה שונה. בממשק יש אייקון צף ששולף קיצורי דרך, מה שמקל על שימוש ביד אחת.

 

חיישן טביעת האצבעות מהיר מאוד, הוא אחד המהירים בהם נתקלתי והפתיחה של המכשיר עם האצבע מתבצעת כמעט באופן מיידי.

 

מצלמה: כפולת חיישנים אך עדיין לא ברמה של הגדולות

 

החידוש העיקרי במי 6 לעומת הדורות הקודמים הוא בחיישן כפול למצלמה העיקרית. החברה הציעה לראשונה מצלמה כזו במי 5S פלוס, אך אז היא השתמשה בחיישן שחור-לבן וצבעוני. כאן הוא מורכב מחיישן עם עדשה רחבה וחיישן עם עדשת תקריב. בגדול שיאומי עברו מהמצלמה של וואווי למצלמה של האייפון. החיישן העיקרי מתוצרת סוני מציע רזולוציה של 12 מגה-פיקסל, עדשת 27 מ''מ עם מפתח F/1.8 וגודל פיקסלים של 1.25 מיקרון. מתווסף כאן מייצב תמונה אופטי (OIS) בעל ארבעה צירים. החיישן המשני מציע מפרט שדומה מאוד לזה של האייפון 7 פלוס, עם אותה רזולוציה אך עם עדשה בת 52 מ''מ, מפתח F/2.6 (לעומת F/2.8 לאייפון) וגודל פיקסלים של 1 מיקרון בלבד, עם זאת הוא לא כולל מייצב תמונה אופטי משלו.

 

המצלמה הכפולה של הטלפון המצלמה הכפולה של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

איכות הצילום טובה אך אינה ברמה של המצלמות הטובות ביותר של סוני, LG, אפל וסמסונג. עם זאת היא מספקת תמונות טובות מאוד בעיקר באור יום עם צבעים חיים, פירוט מצוין ומעט מאוד רעש, בסביבה אפלה הביצועים מעט פחות טובים אך עדיין מעל הממוצע. השימוש בשני החיישנים מאפשר זום אופטי של עד פי 2 ללא אובדן איכות. בנוסף, ניתן לקבל את אפקט הבוקה (Bokeh) של מצלמות ה-DSLR, זאת אומרת שהמצלמה מסוגלת להתמקד באובייקט שנמצא במרחק של פחות מ-2 מטר ולטשטש את הרקע.

 

מצלמת הסלפי בת ה-8 מגה-פיקסל מספקת תמונות יפות ומפורטות בעלות טווח דינמי רחב. מצלמת הווידאו אינה מהטובות ולמרות שהיא מסוגלת לצילום ב-4K ועושה שימוש במנגנון הייצוב האופטי, היא לא מספקת ביצועים יוצאים מגדר הרגיל ולפעמים היא אף מאכזבת בעיקר בביטול הקפיצות או ברמת הפירוט.

 

מולטימדיה ואפליקציות: יש גם כתוביות 

 

אפליקציות המולטימדיה של שיאומי מעולם לא התבלטו בתכונות יוצאות דופן. מכיוון ששיאומי מציעה גם חשבון גיבוי ענן יש לציין שאם אתם משתמשים בו הוא יפעל רק עם האפליקציות של החברה. אפליקציית הגלריה מציעה את כל התכונות הרגילות, מנהל תמונות, עורך מובנה ואפילו אפשרות להוסיף מדבקות וקשקושים כמו בסנאפצ'ט או אינסטגרם.  נגן הווידאו חביב אך הוא לא תומך בכתוביות. מה שכן הוא כולל עורך סרטונים מובנה שבאופן מפתיע גם מאפשר הוספה של פילטרים ואפילו התאמה של פסקול.

 

מעבד האודיו המובנה מיועד לאזניות של שיאומי, אך הוא יפעל גם עם אלה של יצרניות אחרות. איכות הצליל של המי 6 מעולה בעיקר באזניות. והוא מציע עוצמת קול גבוהה למדי. הרמקולים שלו חזקים, אך אינם מהמוצלחים ששמעתי: אין להם פיצול לשני ערוצי שמע סטריאופוני, אלא אותו הערוץ מושמע דרך שניהם.  

 

בחו"ל הוא זמין גם בצבעים אחרים בחו"ל הוא זמין גם בצבעים אחרים צילום: אתר GSMARENA

 

 

האפליקציות האחרות כוללות חייגן חביב ונוח, מנהל קבצים שמאפשר לקבץ אותם בהתאם לסיווג שלהם. אפליקציית האבטחה משמשת להגנה מנוזקות, אופטימיזציה של הזיכרון וניהול הרשאות וסוללה. אגב ניהול ההרשאות אינו מהנוחים ביותר וצריך לבצע בו התאמה ספציפית לאפליקציות.

 

האפליקציה המעניינת ביותר בהיצע של שיאומי היא דווקא זו שעושה שימוש בעינית האינפרה אדום. אפליקציית שלט רחוק אוניברסלי. היא עונה על צורך אמיתי, במקום לחפש את השלט המתאים למכשיר פשוט השתמשו בטלפון. היתרון שלה הוא בתמיכה המובנית במאות יצרנים ובעשרות סוגים שונים של מכשירי חשמל - מטלוויזיות ועד מזגנים. ניתן גם לשתף את השלטים עם בעלי מכשירי שיאומי אחרים ובתנאי שיש להם מכשיר עם עינית.

 

ביצועים וסוללה: פשוט מפלצת 

 

המי 6 היה אחד המכשירים הראשונים למעט הגלקסי S8 שזכה במעבד סנאפדרגון 835. השילוב של מסך בעל רזולוציה נמוכה יחסית וזיכרון פעולה בן 6 גיגה-בייט מספק ביצועים מהירים מאוד. המכשיר מסוגל להתמודד עם כל מה שתעמיסו עליו ללא שום בעיה. הוא גם לא מתחמם תוך כדי למעט אם תשחקו במשחקים עתירי גרפיקה ותלת ממד וגם אז הוא לא ירתח לכם בידיים כמו חלק מהמתחרים.

 

המפרט מוכן למעשה לכל הפיתוחים העתידיים ויוכל להתמודד יפה עם דרישות של טכנולוגיות השנים הקרובות. עם זאת, המסך מגביל את השימוש ביישומי VR שדורשים בד"כ רזולוציית 2K בשביל לספק תצוגה מדויקת.

 

 

חזק במיוחד. מי 6 חזק במיוחד. מי 6 צילום: אתר GSMARENA

 

 

לסוללת המי 6 עוצמה של 3,350 מיליאמפר-שעה, מה שמאפשר לו לשרוד בקלות יום וחצי ללא טעינה. בנוסף, תמצאו כאן הטענה מהירה בטכנולוגיית QuickCharge 3.0 ak euutkeuio שמאפשרת למלא אותה ל-55% תוך כחצי שעה.

 

הקישוריות של המי 6 כוללת את כל הטכנולוגיות החדשות ביותר: בלוטות' 5, אינטרנט אלחוטי בפורמט AC עם תמיכה במהירות של עד 867 מגה ביט לשנייה וקישוריות LTE דור 4 עם תמיכה בהורדה של עד 1 גיגה-ביט לשנייה, זאת כמובן אם הספק שלכם או הנתב הביתי תומכים במהירויות האלה. הקליטה טובה מאוד בכל מיני תסריטים ואפילו בתוך מעלית. ה-GPS מתאכן במהירות ראויה לציון ואינו מאבד את האות בקלות - שימושי מאוד לחובבי הטיולים. השמע והדיבור טובים - אך עוצמת ההתראות לא תמיד מספקת. הרמקולים עושים עבודה טובה כדיבורית וניתן לחסוך את השימוש באחת חיצונית גם במהלך נהיגה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מקום ראשון מבחינת תמורה למחיר

 

כשלעצמו, המי 6 הוא טלפון משובח. הוא נמכר בישראל בכמה אפיקים: אצל היבואנית המילטון, שמוכרת אותו ב-2,300 שקל ואצל חנויות שמייבאות אותו בעצמן ומוכרות אותו בהחל מ-1,750 שקל, זול אף מהוואן פלוס 5. ההבדלים בין המכשירים הם בגרסת הממשק, שנמכר בשלוש גרסאות: סינית שנועדה לשוק הבית של שיאומי, גלובלית שנועדה לשיווק בינלאומי וגרסה נוספת שהיא מעין התאמה של הסינית לשווקים אחרים. הגרסה הסינית והמתואמת לעיתים נמכרות עם נוזקות פרסום או ללא עברית תקנית. לכן, מומלץ לבחור בגרסה הבינלאומית.  

 

 

המתחרים העיקריים שלו הם מכשירי הדגל של המתחרות הסיניות כגון ה-P10 של וואווי או הוואן פלוס 5, עם זאת שניהם נמכרים במחיר גבוה יותר ולמעשה לא מספקים יתרון מהותי ביחס אליו. המכשירים הבכירים יותר של LG, סמסונג, HTC או סוני מצוידים במסכים ומצלמות עדיפות, אך גם יקרים יותר בצורה בולטת. המי 6 הוא חבילה שמספקת תמורה מעולה למחיר - וגם אם אינו הטלפון הטוב ביותר בשוק, הוא אחת הבחירות הנכונות ביותר מבחינה צרכנית.  

 

ציון כלכליסט: 9

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 7 || גודל מסך: 5.15 אינץ' || רזולוציה: FHD || מצלמה ראשית: 12+12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.45 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 או 128 גיגה-בייט || עובי: 7.5 מ"מ || החל מ-1,750 שקל || משקל: 168 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x