$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

מקסין פסברג צפויה להתמנות ליו"ר הרשות לחדשנות

מנכ"לית אינטל היוצאת הגיעה להבנות עם שר הכלכלה על מינויה לתפקיד, והמינוי צפוי לקבל את אישור ועדת האיתור. עם כניסתה לתפקיד תצטרך להתמודד עם קיצוץ בתקציב הרשות

גולן חזני 06:5406.03.17

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל היוצאת, צפויה להתמנות לתפקיד המדען הראשי, או בהגדרה החדשה שלו – יו"ר הרשות לחדשנות. ל"כלכליסט" נודע כי בינה לבין שר הכלכלה אלי כהן ישנן הבנות בנוגע למינוי, וכי ועדת האיתור צפויה להחליט בימים הקרובים על הבחירה בה. בדצמבר האחרון הודיעה פסברג (64) על פרישתה מאינטל לאחר 33 שנות פעילות בחברה. במקביל כיהנה כסגנית נשיא באינטל העולמית. יניב גרטי, סגן נשיא באינטל העולמית ומנהל קבוצת תקשורת אלחוטית וחיבוריות באינטל, מונה למחליפה. אם יאושר מינויה של פסברג היא תשתף פעולה עם מנכ"ל הרשות לחדשנות אהרון אהרון, שמונה לתפקיד בדצמבר.

 

המינוי של פסברג מפתיע גם לאור המעבר המהיר בין התפקידים, וגם לאור היותה אחד הגורמים הבכירים בתעשייה הישראלית שמתמנה לתפקיד. משנת 2000 עד 2004 ניהלה את מפעל אינטל בקריית גת וב־2006 מונתה למנהלת המפעל החדש של אינטל בעיר (Fab28) . ביוני 2007 מונתה למנכ"לית אינטל ישראל. בימים אלה היא עדיין מכהנת בתפקיד ואמורה לסיים אותו בסוף החודש לאחר סיום חפיפה עם גרטי.

 

מקסין פסברג מקסין פסברג צילום: ששון תירם

 

תחת הנהגתה של פסברג אינטל ישראל הפכה למעסיקה הגדולה ביותר בארץ, ומעסיקה כיום בצורה ישירה למעלה מ־10,000 עובדים. פסברג ונשיא אינטל מולי אדן היו אחראים על ניהול משא ומתן על מענקים והטבות מס שאפשרו להם לייצר מעבדים בטכנולוגיה המתקדמת של 10 ננומטר. השבבים הראשונים של אינטל ב־10 ננומטר צפויים לצאת לשוק באמצע 2017.

 

שר הכלכלה, אלי כהן שר הכלכלה, אלי כהן צילום: עומר מסינגר

 

 

פסברג גם הובילה את השילוב של עובדי מיקרון לשעבר באינטל, ולאחרונה, בעקבות גל הפיטורים העולמי של אינטל, גם את הרה־ארגון של פעילות אינטל באזור מרכז הארץ. עד כה לאינטל היו עובדים בהרצליה, יקום, תל אביב, רעננה וכפר סבא, בנוסף למטה מרכזי בפתח תקווה, בעיקר כתוצאה מרכישות של חברות מקומיות. פסברג הורתה על הקמה של מרכז חדש ל־2,000 עובדי אינטל, שישב בפתח תקווה.

 

פסברג תהיה הראשונה לכהן כיו"ר הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית, המבנה החדש של מוסד המדען הראשי שכולל מנכ"ל ויו"ר. לתפקיד המנכ"ל מונה לאחרונה אהרון אהרון מנכ"ל אפל ישראל. האתגר העומד בפנייה הוא גדול לאור העובדה שתקציב הרשות, דווקא בשנת פעילותה הראשונה, קוצץ ב־100 מיליון שקל. בנוסף, הרשות לא תזכה השנה לתוספת תקציבית של כ־200 מיליון שקל מהרזרבות בתקציב המדינה — תוספת שלשכת המדען הראשי קיבלה בקביעות בשנים האחרונות. תקציב המדען הראשי ב־2016 עמד על 1.35 מיליארד שקל והיה הנמוך אי פעם. ל־2017 נקבע תקציב של 1.6 מיליארד שקל ול־2018 של 1.66 מיליארד שקל.

 

פסברג סירבה להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x